Redo för college? Inte förrän du laddar ner dessa viktiga appar

Livet är inte som det var, särskilt högskolelivet. Där det en gång var spänningen att leva på egen hand med gemenskapen på ett campus, kanske du fortfarande befinner dig i ditt barndomsrum eller trångt in i en lägenhet utanför lägret som läser på Zoom i höst tack vare COVID-19.

Oavsett var du är betyder college nya utmaningar och nya ansvarsområden. Medan du bör nå ut till betrodda människor och dra nytta av de resurser som din skola erbjuder, ligger en hel värld av vägledning också i din handflata. Dessa appar kan hjälpa dig att hantera dina pengar, tid, sinne och mer.

Annons

Pengar

Fastweb College-stipendier
Att ansöka om stipendier är en tråkig process men mycket värt det. Fastweb College-stipendier matchar dig med stipendier du kan kvalificera dig för och spårar processen.

Snagajob
Oavsett om du vill spendera pengar eller behöver ett jobb för att betala för lektioner, är Snagajob (iOS, Android) go-to-appen för deltidsanställning. Fyll i profilen en gång och använd den för att ansöka om jobb med ett klick. I vissa städer kan du använda Skift av Snagajob (iOS, Android) för att hämta skift i butiker och restauranger.

Venmo
College innebär massor av delade utgifter men pengar är ett obekvämt ämne, särskilt bland vänner. Venmo (iOS, Android) gör det enkelt att dela upp betalningar och betala tillbaka människor.

Mynta
Budgetering är inte kul, men det kan vara en av dina största tillgångar på college. Använd Mint (iOS, Android) för att budgetera, hålla reda på räkningar och veta hur mycket du har på ditt konto. Du kommer också att kunna se din kreditpoäng, vilket är bra eftersom kreditkortsföretag bombarderar studenter med dåliga erbjudanden som kan skada dig.

Siffra
Du kanske tror att det är omöjligt att spara pengar när du spenderar så mycket på skolan. Men Digit (iOS, Android) undersöker dina utgifter varje månad och skjuter bort extra pengar. Du kan skapa mål, som att spara för att betala dina studielån eller hyra din första lägenhet.

Ekollonar
Om du verkligen vill komma före spelet, börja investera med Acorns (iOS, Android). Appen avrundar dina inköp och investerar extra för dig. Över 300 varumärken samarbetar med Acorns så att du kan lägga till ditt konto när du handlar med dem. Appen är gratis för studenter.

Mat

Dela måltider
Om du bor på campus är det ofta obligatoriskt (särskilt om du är ett första år) att du prenumererar på någon form av måltidsplan. Dessa poäng går ofta till spillo eftersom det inte ofta du äter tre måltider varje dag i en matsal. Du kan skicka dina poäng till en matsäker student som behöver dem mer med Share Meals (iOS, Android) och även lägga upp meddelanden om matrester från klubbevenemang.

Budgetbyte
Om du har turen att få tillgång till ett kök eller åtminstone en ungefärlig ungefär på rummet, spara lite pengar genom att laga mat. För att undvika att äta ramen varje dag, använd Budget Bytes, som har steg-för-steg, röststyrda recept för billiga men läckra måltider som du enkelt kan laga. Förutom att sortera efter kök och kostbehov kan du ställa in en kostnad per portion i din sökning. Ju mer du använder appen, desto fler poäng tjänar du för att låsa upp nya recept.

Mikrovågsugn matlagning
Kanske är det enda köksredskapet du har en mikrovågsugn, men det betyder inte att du sitter fast bara med att värma upp redan tillagade måltider. Mikrovågsrecept (iOS, Android) visar hur du förbereder snacks, soppor, frukostar, förrätter och desserter inom ett par kubikmeter utrymme.

GrubHub Campus Dining
Om du inte vill laga mat finns det Seamless, DoorDash eller någon annan matleveransapp. Men GrubHub har ett campusalternativ som låter dig beställa och betala framåt för att hämta mat snabbt från restauranger på campus. Du kan till och med betala med ditt campuskort.

Dekor

Släpp taget
Om du är i campusbostäder har du förmodligen ett möblerat rum. Men om du behöver mer förvaring eller har en lägenhet utanför campus måste du handla lite möbler. Ibland på college sker “shopping” på gatan där andra studenter har kasserat soffor som ingen fortfarande ska sitta på. Bläddra istället över alternativen på Letgo (iOS, Android). Var noga med att ta en vän eller träffas på en offentlig plats när du hämtar ditt köp.

Bazaar – lägenhetsterapi
Om du vill ha något lite mer exklusivt men ändå till ett bra pris, prova Bazaar från Apartment Therapy. Den är fylld med många snygga begagnade delar som letar efter nya hem.

Ikea Place
Allas favoritpaket har en app som låter dig se hur möbler och annan inredning kommer att se ut i ditt rum med AR. Ikea Place (iOS, Android) låter dig också söka med din kamera; så om du letar efter ett nytt skrivbord kan du ta ett foto av det du redan har.

Social Print Studio
Lös problemet med nakna väggar och hemlängtan på en gång genom att vända dig till Instagram. Du kan förvandla dina snaps till väggkonst med Social Print Studio. Sätt upp jätte fotoremsor med dina hemstadsvänner eller gör metallavtryck av platser du saknar.

Att komma runt

Citymapper
Att räkna ut hur man kommer från punkt A till punkt B och sedan till punkterna C och D kan vara svårare än någon beräkningsuppgift du har. En ny stad betyder att du behöver Citymapper (iOS, Android) för att ta reda på kollektivtrafiken. Den kartlägger rutter, visar dig störningar i tjänsten, låter dig hitta bikeshares och skotrar och ansluter till rideshare-alternativ.

Waze
För dem som kör från plats till plats på en ny plats finns Waze (iOS, Android). Du kommer inte vara ensam på vägen med andra Wazers där ute som rapporterar om trafik, faror och polisaktiviteter. Appen har många andra funktioner, inklusive att varna dig när du ska åka för att komma till din destination i tid.

Underhållning

Amazon Prime
Netflix har inte studentrabatt, så om du vill spendera dina strömmande dollar mer klokt, gå med Amazon Prime Student, som inkluderar Prime-förmåner som Amazon Video. Du får nya program och filmer varje månad för bara $ 59 per år (Prime kostar normalt $ 119 per år).

Spotify (och Hulu och Showtime)
Spotify Premium blir av med de irriterande annonserna, men Spotify Premium Student lägger till prenumerationer på Hulu (med annonser) och Showtime för $ 4,99 per månad. Affären är i 12 månader i följd, men du kan förnya den tre gånger.

Akademiker

Microsoft Office 365
Två säkerheter vid college är att du kommer att skriva papper och göra presentationer. Microsoft Office 365 kan hjälpa; den har Word för att skriva, Excel för planering av saker, PowerPoint för presentation, OneNote för organisering och Microsoft Teams för att samordna med klasskamrater. Det är också gratis för studenter.

Tutor.com
Ibland kan du studera så mycket du vill men du kommer fortfarande inte att förstå ett koncept eller ens en hel klass. Innan du förtvivlar, prova handledning. Det finns många online-alternativ och vissa, som Tutor.com (iOS, Android), finns i appform för att ta med var som helst.

Chegg Books
Läroböcker är dyra. Istället för att betala fullt pris i campusbokhandeln, kolla Chegg Books för att se om du kan få dem med rabatt eller till och med hyra dem. Du kan till och med använda den för att sälja tillbaka dina böcker när du är klar med en klass.

Grammatiskt tangentbord
Bra kommunikation kan rädda dig från så många problem i livet. Bra grammatik kan göra nästan lika mycket när du går på college. Oavsett om du skickar in ett papper, skriver ett mejl till en professor eller ansöker om ett jobb, se till att dina ord är felfria. Om du har Grammarly på din bärbara dator är det en smart idé att också lägga den på din smartphone. Grammarly Keyboard (iOS, Android) fungerar med dina andra appar för att kontrollera stavfel och hålla din grammatik på plats.

Cram.com Flashcards
Flashcards är ett mycket effektivt sätt att studera. Cram.com har en databas på miljoner och en lättanvänd funktion för att skapa din egen. Ta eller skapa dina flashcards när du är på språng med webbplatsens app (iOS, Android), som också låter dig granska dina kort i fyra olika lägen (inklusive spelläge) för att maximera din memorering.

Rabatter

Helger
Studenter älskar rabatter och varumärken älskar studenter. Detta ömsesidigt fördelaktiga förhållande återspeglas på helgdagar, som leder dig till rabatter på kläder, skor, mat, teknik, resor och evenemang på nätet.

RetailMeNot
Oavsett om du handlar online eller bara surfar i en butik, är RetailMeNot en bra följeslagare. Appen har rabatter för över 35 kategorier, inklusive resor och mat. Besök webbplatsen själv för en lista över rabatter för studenter.

ShopSavvy
När du står i en butik och håller en produkt i handen undrar du om du ska köpa den nu eller om du kan få den för mindre någon annanstans. En skanning med ShopSavvy (iOS, Android) kan berätta. Det finns också många andra appar för att kontrollera priser.

GasBuddy
Bensin är dyrt men du är ofta överlämnad till närmaste bensinstation om du är på en ny plats och inte vet vilka andra stationer som finns eller hur mycket de laddar. Med GasBuddy kan du kontrollera båda och registrera dig för besparingar.

Groupon
När du vill gå ut ur campus och utforska men pengarna är begränsade, gå till Groupon. Du hittar många erbjudanden att använda lokalt eller att resa.

Tidsplanering

Coursicle
Det bör finnas en examen i att sätta ihop ett klassschema som fungerar varje termin. Det komplicerade förfarandet underlättas med Coursicle (iOS, Android), som låter dig kartlägga dina klasser och meddelar dig när en plats i en tidigare full klass öppnas.

Todoist
Det finns en oändlig lista över saker att göra när du är på college. Håll koll på dem med Todoist, en av våra favorit-att-göra-appar. Det låter dig vara hyperorganiserad men är super lätt att använda. Den integreras med och synkroniseras över alla dina enheter. Det är gratis, men om du vill uppgradera för fler funktioner finns det studentrabatt.

Hälsa och välmående

Noonlight
Campus och deras omgivande områden kan tyvärr vara farliga platser. Håll dig säker genom att använda en app som Noonlight (iOS, Android), som tyst kan skicka för hjälp. Det är en av några appar och prylar som är användbara på campus.

Talutrymme
Rådgivare för psykisk hälsa på campus är bristfälliga. Om det är svårt att hitta hjälp på din skola eller hos en terapeut i närheten kan du testa terapitjänster online. Talkspace (iOS, Android) är ett populärt alternativ som är bekvämt med att skicka SMS till en terapeut. Det är dyrt, men det är möjligt att få en rabatt på upp till 40 procent.

Buddhify
Ibland behöver du bara stilla ditt sinne. Buddhify (iOS, Android) är en meditationsapp som kan hjälpa oavsett var du är. Det har snabba meditationer för när du vaknar, inte kan sova, går igenom stress, reser eller tar en promenad, är med en vän eller om du rullar genom din telefon.

Nike träningsklubb
Träning är inte bara bra för din kropp, det är bra för ditt sinne. Nike Training Club kan hjälpa dig att träna var som helst och på vilken nivå som helst. Aktiviteterna sträcker sig från rutiner utan utrustning för att göra i ditt rum till sådana som maximerar det du får ut från ditt campus gym.

Fooducate
Lägg undan panik om Freshman 15 och fokusera på att bara känna dig frisk. Fooducate låter dig spåra vad du äter och betygsätta kvaliteten på vad du lägger i kroppen. Det ger dig också alternativ för friska ersättare.

Övergång till den verkliga världen

LinkedIn
Skaffa dig på LinkedIn innan du examen så att du har en karriärhistoria och ett nätverk innan du börjar jobba på jakt. Webbplatsen har massor av tips för hur du får ut det mesta när du är på college.

Apartments.com
När du har räknat ut vilken stad du ska bo på efter college måste du hitta en faktisk plats att bo. Apartments.com har en enorm databas med tillgängliga platser och många sätt att söka. Den har också en funktion som låter dig ta reda på hur mycket tid pendlingen tar. När du har lagt ner en insättning fyller du i dina nya utgrävningar med dessa prylar.

Vidare läsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button