Redmi Smart Band lanserades till Rs 1 599: Vilka är de viktigaste funktionerna

Redmi stärker sitt grepp på den indiska marknaden. Fram till förra året sålde företaget endast smartphones i landet. Tidigare i år introducerade Redmi sin första enhet som inte var en smartphone. Företaget lanserade de allra första riktigt trådlösa hörlurarna i landet. I linje med samma tanke tillkännager företaget idag sitt första smarta band i Indien – Redmi Smart Band.

Redmi Smart Band är ett av de mest prisvärda smartbandet i landet till ett pris av Rs 1599. Bandet finns i fyra färger – svart, grön, orange och blå.

Bandet ser ganska ut som Realme Band som introducerades tidigare i år. Bandet kommer att finnas att köpa från och med 9 september kl. 13 på mi.com, Amazon Indien, Mi Homes och Mi Studios.

Redmi Smart Band-funktioner

Trots att det är aggressivt prissatt kommer Redmi Smart Band med en 2,7 cm (1,08 tum) färgad LCD-pekskärm. Bandet kommer med fem olika sportlägen inklusive spårning, utomhuslöpning, löpband, cykling, promenader och freestyleövning. Det smarta bandet kommer också ihop med pulsmätning.

Företaget hävdar att både sport- och pulssensorn kan tillhandahålla noggrann och djupgående analys i realtid. Bandet har också en inbyggd sömnmonitor som spårar och analyserar sömnmönster och ger insikt i sömnmönstren.

Dessutom innehåller Redmi Smart Band funktioner som väderuppdateringar, musikstyrning, aviseringsvarningar och samtalsavvisning direkt till handleden.

Redmi Smart Band kostar 1599 Rs. (Bild: Redmi)

En av de viktigaste höjdpunkterna i Redmi Smart Band är dess batteri. Företaget hävdar att bandet erbjuder upp till 14 dagars batteriladdningstid och kan ladda helt till 100 procent på två timmar. Redmi Smart-bandet är vattentätt upp till 5ATM.

Bandet kan paras ihop med enheter som stöder Android 4.4 eller senare och iOS 9.0 eller senare.

För att få åtkomst till dessa funktioner och ansluta bandet till telefonanvändare måste du ladda ner Xiaomi Wear och Xiaomi Wear Lite-appen som är tillgänglig i Google Play Store och App Store.

Bandet har direkt laddning via USB. Detta innebär att bandet kan laddas direkt från vilken USB Type-A-port som helst. Lådan levereras inte med en laddare. I likhet med andra smarta band är remmarna på Redmi Smart Band lätt utbytbara.

Relaterade Artiklar

Back to top button