Reddit experimenterar med livestreaming den hÀr veckan

Reddit experimenterar med livestreaming den hÀr veckan

Reddit experimenterar med en livestreaming-funktion. Reddit Public Access Network (RPAN), som lanserades mÄndag, kommer att lÄta anvÀndare över hela vÀrlden dela direktsÀndningar och rösta pÄ de som förtjÀnar att vara högst upp pÄ rankningen.

Reddit liknade RPAN Snapchat eller TikTok; pĂ„ din telefon kan du svepa Ă„t vĂ€nster eller höger för att komma Ă„t olika direktsĂ€ndningar. “Ju lĂ€ngre du sveper, desto mer slumpmĂ€ssiga och nya sĂ€ndningar kommer du att stöta pĂ„”, sa plattformen i ett Reddit-inlĂ€gg.

Livestreamingsfunktionen kommer att finnas tillgÀnglig pÄ Reddit-mobilappen för iOS och Android; pÄ webben mÄste du uppgradera till det omdesignade Reddit-webbgrÀnssnittet, som började rulla ut förra Äret men fortfarande Àr valfritt.

RPAN, som Ă€r tillgĂ€ngligt pĂ„ reddit.com/r/pan, kommer att börja som ett veckolĂ„ngt experiment frĂ„n 9 till 17 Pacific Time till och med 23. augusti. För att sĂ€nda, besök RPAN subreddit och klicka pĂ„ “Broadcast” -knappen . Du kan dock behöva vĂ€nta i en kö innan du kan börja livestreaming. Reddit sĂ€ger att det bara har ett begrĂ€nsat antal sĂ€ndningsplatser.

Live-streaming-experimentet kan rangordna Reddit-anvÀndare frÄn gamla skolor. Plattformen har lÀnge varit textcentrerat och prioriterat innehÄll, som anvÀndare kan rösta och nedrösta, snarare Àn att lÄta anvÀndare marknadsföra sina profiler och fÄ ett liknande typiska sociala medietjÀnster.

Reddit sa att experimentets mĂ„l Ă€r att utforska nya sĂ€tt att göra det möjligt för anvĂ€ndare att uttrycka sig. “Först och frĂ€mst handlar det om att ha kul som en Reddit-community, och om ni alla tycker om det, fortsĂ€tter vi att utforska hur det kan fungera som en faktisk funktion”, sa plattformen.

Andra kan vara mycket om tanken att Reddit erbjuder livestreaming nĂ€r plattformen har varit hem för massor av kontroversiellt innehĂ„ll. Detta har inkluderat r / Donald, ett pro-president Trump-forum som “karantĂ€niserades” för vĂ€rd för hot om vĂ„ld, och r / Watchpeopledie, som stĂ€ngdes av tidigare i Ă„r för att sprida video om en terroristattack i Nya Zeeland.

Reddit sĂ€ger att det kommer att noggrant moderera innehĂ„ll pĂ„ RPAN för att sĂ€kerstĂ€lla att alla liveströmmar Ă€r sĂ€kra. Alla sĂ€ndningar som innehĂ„ller nakenhet, sex, grafiskt vĂ„ld, bluffkampanj eller “mycket stötande / upprörande” innehĂ„ll kommer att avvisas.

“Vi lanserar RPAN-upplevelsen successivt över Reddit frĂ„n och med idag, sĂ„ det Ă€r möjligt att vissa mĂ€nniskor kan se RPAN tidigare Ă€n andra,” tillade plattformen.