Redbox kommer inte att sÀlja nedladdningskoder för Disney-filmer lÀngre

Redbox kommer inte att sÀlja nedladdningskoder för Disney-filmer lÀngre

Under de senaste tvÄ Ären har Redbox och Disney varit inlÄsta i en tvist om nedladdningskoder för film. RÀttegÄngen Àr Àntligen över men Redbox gÄr med pÄ att aldrig sÀlja nedladdningskoder för Disney-filmer igen.

Tvisten började i december 2017 nĂ€r Disney stĂ€mde Redbox för att sĂ€lja nedladdningskoderna i dess Blu-ray + DVD-skivfilmutgivningar, som kallas “kombinationspaket.” Redbox kunde hyra ut de fysiska skivorna och sĂ€lja koderna separat för de digitala kopiorna. Disney tyckte inte om det och hĂ€vdade att det störde dess varumĂ€rke, relationer med kunder och handlade med licenstagare. Redbox vann dock Ă€rendet med att domaren avgjorde Disney förlorade sin rĂ€tt till exklusivitet sĂ„ snart kopior av dess verk placeras “i handelsströmmen.”

Som The Hollywood Reporter förklarar gav Disney inte upp Àrendet och har nu vunnit effektivt. Lösningen var ett enkelt fall att Àndra licensvillkoren för sina kombinationspaket.

En federal domare i Kalifornien bestĂ€mde förra veckan att, “Enligt de gamla villkoren, var en Combo Pack-Ă€gare som avyttrade skivorna verkligen kvar med en vĂ€rdelös kod eftersom fortsatt innehav av skivorna var ett villkor för digital Ă„tkomst … Nu dock digital Ă„tkomst Ă€r inte villkorad av att skivorna Ă€r i besittning, utan av hur kod förvĂ€rvas. “

NÀr villkoren Àndrades och domaren meddelade ett förelÀggande mot Redbox har bÄda sidor kommit överens om att avsluta tvisten. Redbox sÀljer inte lÀngre nedladdningskoderna som ingÄr i kombinationspaket eftersom förelÀggandet Àr permanent.

Även om Disney kommer att vara nöjda med resultatet, Ă€r företagets fokus tydligt att vĂ€nda sig bort frĂ„n fysisk skivförsĂ€ljning och nedladdningskoder. Disney + lanserades förra veckan och streamingtjĂ€nsten uppnĂ„dde över 10 miljoner registreringar den första dagen.