Red Bull Racing Dan Athertons Top Tech List

Förra söndagen var Red Bull Hardline-loppet, baserat i Dyfi Valley i Wales. Det sägs att Red Bull Hardline downhill mountainbike-banor är några av de svåraste i världen. Jag skulle definitivt inte vilja gå på cykel och åka ner. Håll dig till lägenheten för mig tack.

Det som inte hjälpte var de grova förhållandena i det walesiska höglandet, eftersom regn och dåligt väder jakade på delar av banan som såg ryttare glida, glida och till och med ibland komma av sina cyklar. Till och med den snabbaste kvalet Adam Brayton kraschade ut på den sista delen på dagens sista körning. Men stort bra gjort för alla ryttare ändå. Du är modigare än jag.

Men att rapportera om ett lopp är inte varför vi är här. Vi ville ta reda på vilken typ av teknik ryttarna gillar att använda. Och det finns ingen bättre att be detta om än Dan Atherton, som skapade banan. Även om Atherton kom tredje i loppet, sa han; ”Årets Red Bull Hardline var definitivt det tuffaste någonsin, från det ögonblick vi började bygga banan har vi kämpat vädret. Men alla ryttare som kom har varit fantastiska, det har varit så tuffa förhållanden på banan men de pressade alla hårt hela veckan och alla cyklade fantastiskt. När jag korsade mållinjen för min sista körning har jag aldrig känt en sådan lättnad och det faktum att jag var tredje gjorde det ännu bättre. ”

Så vad gillar Dan Atherton när det gäller teknik? Vi frågade honom vilka är hans bästa saker han använder när han åker, nedförsbacke och på plan mark också. Här är de saker han gav oss.

Dan Athertons bästa tekniska artiklar:

Muc-Off C3 Ceramic Dry Chain Lube Bell Full-9 Hjälm Silverline Spade Fox Float 40 Factory Fork GoPro Hero 5 Trek Session 9.9 DH 27.5 Bike

Om du vill ta reda på mer information om Red Bull Racing-utförsåkning, kolla in några av de fantastiska höjdpunkterna på deras hemsida.

Relaterade Artiklar

Back to top button