Recension: Kingson DataTraveler Bolt Duo Flash Drive för iPhone

PureGear DualTek-skal till iPhone XR

Kingstons DataTraveler Bolt Duo Ă€r den senaste externa lagringsadaptern för iPhone-, iPad- och iPod touch-anvĂ€ndare, sĂ„ att foton och videor kan laddas ned till dubbla blixtar och USB 3.0-flashenheter. Även om vi sĂ„g en handfull flash-enheter visas nĂ€r iOS började tillĂ„ta utvecklare att fĂ„ tillgĂ„ng till direktanslutna externa flash-enheter för ett par Ă„r sedan, tystade marknaden lite efter det. Trots tillgĂ€ngligheten av iPhones med högre kapacitet och molnbaserat lagringsutrymme kĂ€nner veteranminnetillverkaren Kingston tydligt att det fortfarande finns ett behov att fyllas hĂ€r. Bolt Duo finns i 32 GB ($ 60), 64 GB ($ 90) och 128 GB ($ 120) lagringskapacitet.

Även om Kingston Ă€r lite sen pĂ„ Flash-lagringsspelet, mĂ„ste vi erkĂ€nna att Bolt Duo Ă€r den minsta och snyggaste bland de iOS-flashminnesenheter vi har tittat pĂ„. Den helt metalliska enheten mĂ€ter en tum och en halv frĂ„n spets till spets, med en Lightning-kontakt i ena Ă€nden och den andra Ă€nden helt och hĂ„llet bestĂ„r av en USB 3.0-kontakt; Kingston slösar inget extra utrymme hĂ€r med höljen eller höljen runt USB-Ă€nden och placerar bara ett enda fyrkantigt urtag i mitten för att ge en enkel plats att gripa Bolt Duo med finger och tumme. Kingston har ocksĂ„ inkluderat ett kiselvĂ€ska som gör att du kan bĂ€ra bult pĂ„ din nyckelring. Det separata bĂ€rvĂ€skan Ă€r en fin touch, eftersom det gör att sjĂ€lva bultenheten kan hĂ„llas extremt liten – viktigt nĂ€r den hĂ€nger av iPhone-undersidan – samtidigt som den ger dig möjlighet att ta den sĂ€kert med dig nĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng.

Recension: Kingson DataTraveler Bolt Duo Flash Drive för iPhone

Liksom andra iOS-flashenheter krĂ€ver Bolt att du anvĂ€nder Kingstons egen app för att hantera innehĂ„llet eftersom Apple fortfarande inte har lagt till inbyggt stöd för flashminnesenheter i iOS sjĂ€lv. Kingston har gjort ett försök hĂ€r för att hĂ„lla Bolt-appen enkel och fokusera uteslutande pĂ„ stöd för foton och videor. Öppna appen presenterar tre enkla alternativ: Överför, fĂ„nga och visa, sĂ„ att du kan överföra befintliga foton och videor frĂ„n din iOS-enhet till bulten, ta foton eller spela in videor direkt pĂ„ bultens lagring med hjĂ€lp av kameran i appen eller visa foton och videor som lagras pĂ„ Bolt-enheten. Ett alternativ i Bolt-appens instĂ€llningar gör att du ocksĂ„ kan överföra alla foton, alla videor och / eller alla favoriter automatiskt nĂ€r Bolt ansluts och appen öppnas.

Recension: Kingson DataTraveler Bolt Duo Flash Drive för iPhone

Överföringsalternativ gör att du kan kopiera alla dina foton och / eller videor, bara de som Ă€r taggade som favoriter i iOS Photos-appen, eller bara vĂ€lja nĂ„gra foton att kopiera till Bolt-enheten. NĂ€r du startar en överföring kommer du ocksĂ„ att bli tillfrĂ„gad om du vill behĂ„lla bilderna pĂ„ din iOS-enhet eller ta bort dem efter överföring. Foton som överförs till bulten lagras automatiskt i en undermapp med namnet pĂ„ din iOS-enhet, sĂ„ att du enkelt kan samla in foton frĂ„n flera iOS-enheter samtidigt som du hĂ„ller dem separata. TyvĂ€rr Ă€r överföringsalternativen i Bolt-appen enkelriktad; det finns inget sĂ€tt att överföra foton frĂ„n Bolt tillbaka till din iPhone, iPad eller iPod touch. Bolt Ă€r tydligt utformad enbart för att ladda ner foton för att frigöra lagring i motsats till att fungera som ett sĂ€tt att fĂ„ tillbaka data frĂ„n din Mac eller PC till din iPhone. Bolt-appen har ocksĂ„ ett grundlĂ€ggande kameralĂ€ge för att fĂ„nga foton och videor direkt pĂ„ Bolt-enheten, men naturligtvis kommer du inte att kunna dra nytta av funktioner som tidsfördröjning, slo-mo-video, panoramafoton, portrĂ€ttlĂ€ge eller till och med 2X-objektivet pĂ„ iPhone 7 Plus och iPhone 8 Plus; Du kommer ocksĂ„ att vara begrĂ€nsad till att spela in video med antingen 30fps 1080p eller 720p eller 18fps 4K, troligtvis pĂ„ grund av begrĂ€nsade överföringshastigheter.

Recension: Kingson DataTraveler Bolt Duo Flash Drive för iPhone

NĂ€r det gĂ€ller överföringshastigheter, medan Bolt erbjöd fantastisk USB 3.0-prestanda pĂ„ vĂ„r MacBook Pro, var prestanda över Lightning mer nedslĂ„ende. Att överföra 5,67 GB data – 493 foton och 30 videor – frĂ„n en iPhone 8 Plus till Bolt-enheten tog drygt 12 minuter, medan exakt samma data kom över till vĂ„r MacBook Pro pĂ„ 42 sekunder. FrĂ„n vĂ„ra tidigare erfarenheter misstĂ€nker vi att detta Ă€r mer sannolikt pĂ„ grund av hĂ„rdvaru- och programvarubegrĂ€nsningar pĂ„ Apples sida. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€rt att notera att Bolt-appen överför foton och videor i sina ursprungliga format, vilket innebĂ€r att iOS 11-anvĂ€ndare kommer att fĂ„ HEIC- och HEVC-filer pĂ„ sin flash-enhet.

Recension: Kingson DataTraveler Bolt Duo Flash Drive för iPhone

Med Apples basiska iPhone-modeller som nu börjar pÄ 64 GB och iOS 11: s högeffektiva fotolagring tror vi behovet av enheter som Bolt Duo minskar. Med detta sagt Àr det dock fortfarande mÄnga som anvÀnder ungefÀr Àldre 16 GB eller 32 GB iPhones som i första hand Àr fyllda med foton och videor och tar slut pÄ plats. Om du ofta tar slut pÄ utrymme för dina foton Àr Bolt Duo definitivt billigare Àn att uppgradera till en iPhone med högre kapacitet. Medan vi verkligen hade velat se Bolt Duo erbjuda mer mÄngsidiga lagringsalternativ som integration med iOS 11 Files-appen, möter Bolt Duo det vanligaste behovet av extern lagring och gör ett bra jobb med att göra det.

VĂ„rt betyg

Företag och pris

Företag: Kingston

Modell: DataTraveler Bolt Duo

Pris: $ 60 – $ 120

Kompatibilitet: Blixtar som kör iOS 9.0 eller senare