Realme X India lanseras snart, bekräftar VD Madhav Seth: Expected Price, Specs

Realme presenterade officiellt sina Realme X- och Realme X Lite-smartphones på onsdagen i Kina. Realme X innehåller en popup-selfie-kamera, en bakre kamera på 48 MP och en fingeravtrycksscanner på displayen som huvudhöjdpunkter. Med tanke på att den senare är en ny version av Realme 3 Pro. Med detta sagt har företaget nu officiellt bekräftat att Realme X snart kommer att lanseras i Indien.

Meddelandet kommer från Realme Indias VD Madhav Seth. På sitt Twitter-konto nämnde Madhav att Realme X snart kommer till Indien. Observera att enheten redan har fått certifiering från Bureau of Indian Standards (BIS) och spekulerades därför i att genast starta i Indien.

Med Sky Li vår globala VD och det fantastiska teamet! Det markerar början på vår resa i Kina. #RealmeX kommer snart till Indien 🙂 #PopupCamera # 48MP pic.twitter.com/uWdk19itvb

– Madhav @home (@ MadhavSheth1) 15 maj 2019

Realme X Specifikationer, funktioner

Realme X

Realme X har en 6,53-tums AMOLED-skärm med full HD + upplösning på 2340 × 1080 pixlar. Panelen kommer från Samsung och har Corning Gorilla Glass 5-skydd och hjälper till ett imponerande förhållande mellan skärm och kropp på 91,2 procent. Helbildskärmen har en sjätte generationens optiska fingeravtryckssensor. Det påstås vara 65 procent snabbare än föregående generation.

Under huven drivs telefonen av Qualcomm Snapdragon 710-processor och levereras med upp till 6 GB RAM och 128 GB UFS 2.1-lagring. Företaget utreder närvaron av en kopparrörskylning för att sänka temperaturen med upp till 15,2 procent under spel.

I kameravdelningen har Realme X en 48MP Sony IMX 586-sensor med ett 6P-objektiv med en bländare på f / 1.7. Det finns en 5MP sekundär sensor kompletterad med en LED-blixt. Kameraappen har ett Superupplösningsläge som intelligent sammanfogar åtta bilder till ett för högupplösta bilder. Dessutom finns det ett Super Night Scene-läge för att ta väl upplysta bilder i svagt ljus. Och slutligen finns det en funktion som kallas Chroma Boost, som påstås förbättra det dynamiska området i ett foto. Intressant kan telefonen också spela in 960fps slo-mo-videor.Realme XFör selfies finns en popup-kamera med 16MP Sony IMX471-sensor och f / 2.0-bländare. Den motoriserade modulen påstås dras tillbaka inom 0,73 sekunder under ett oavsiktligt fall, liknande OnePlus 7 Pro.

På programvarans front kör den Color OS och stöds av ett 3765mAh-batteri med VOOC 3.0-stöd. Ytterligare funktioner som Dolby Atmos-ljud och Hyper Boost 2.0-spelläge finns ombord. Speciellt kommer telefonen att finnas i vit och blå färger, förutom en specialutgåva inspirerad av Onion Peel. Både de vita och blå färgerna har ett S-format mönster på baksidan.

Realme X-pris i Indien (förväntat)

I Kina är 4 / 64GB-varianten inställd på CNY 1499 (cirka 15 000 Rs). Med tanke på att 6 / 64GB-modellen är prissatt till CNY 1599 (cirka Rs 16.000). Dessutom kostar den övre ändvarianten med 8/128 GB-konfiguration 1799 (cirka 18 000 Rs). Det finns också en specialutgåva med 8 GB RAM och 128 GB lagring, prissatt till CNY 1899 (cirka 19 000 Rs).

Priset i Kina är ganska imponerande med tanke på de funktioner det ger till bordet. Som sagt, vi förväntar oss att enheten ska prissättas utöver Rs. 18 000, förutsatt att segmentet 13-17K domineras av företagets egen Realme 3 Pro.

Relaterade Artiklar

Back to top button