Realme Watch ser ut som en Apple Watch-rip-off

Apple Watch är den bästa smartwatchen i branschen, period. Det finns i princip ingen konkurrens mot Apple Watch eftersom Google misslyckades med att laga en anständig upplevelse tillsammans med sina OEM-partners. Det hindrar dock inte konkurrenter från att fortsätta skapa nya smartklockor.

Realme, ett relativt nytt kinesiskt företag som har haft stor framgång i Indien till stor del på grund av den mycket lämpliga prissättningen av deras produkter. Företaget har nu släppt en smartwatch med namnet “Realme Watch” som ser väldigt identisk ut med Apple Watch. Det kan i princip betraktas som en Apple Watch rip-off.

Realme Watch har prissatts till Rs. 3.999 ($ ​​53) i Indien. Smartwatchen säljs den 5 juni. Det kommer att säljas via Indiens e-handelsjätte Flipkart och även via Realmes egen kanal / webbplats.

Smartwatchen erbjuder mycket för priset – för vilket du ofta kan köpa ett mycket tråkigt fitnessband. Den har en skärm med upplösning 320 × 320 och böjda glaskanter som mycket liknar Apple Watch. Skärmen mäter en 1,4 tum och det är en LCD-panel.

Realme Watch körs på en skräddarsydd version av Android. Företaget har lagt till 14 sportlägen till klockan som sina egna “överst” -funktioner. Klockan kan användas för att styra telefonens musik, komma åt kameran och den visar också meddelanden från telefonen när den är ansluten.

Realme Watch har också en pulssensor som har blivit en mycket vanlig funktion. Nästan alla billiga fitnessband har också den här funktionen och de är inte särskilt tillförlitliga. Låt inte “pulsmätaren” lura dig att tro att det är mycket.

Vi har inte provat Realme Watch, så vi kan inte kommentera hur pulsmätaren fungerar på den här specifika klockan, men vi har provat budgetpriser med liknande priser och de ger inte korrekt information.

Relaterade Artiklar

Back to top button