Readers ‘Choice Awards 2020: smartphones, bärare och mobila operativsystem

Under dessa turbulenta tider kommer vi att vara mer beroende av våra mobiltelefoner än någonsin för att få saker gjort och kommunicera med vänner, familj och kollegor. Att välja rätt telefon och operatör kan ge en mer trevlig, produktiv och pålitlig upplevelse och till och med spara pengar. Men din feedback på våra Readers ‘Choice-undersökningar visar oss att de företag som tillhandahåller de bästa produkterna och tjänsterna inte alltid är de mest kända. Här är dina toppval för 2020.

Mobila operativsystem 2020

Vinnare:
Apples iOS kan vara före när det gäller specifika funktioner, men den totala tillfredsställelsen och sannolikheten att rekommendera med Android gör Googles mobil-OS till det bästa valet, enligt PCMag-läsare.

Att välja en smartphone börjar med att välja rätt mobiloperativsystem (aka mobilplattform). Ska du välja Apples iOS, som bara körs på iPhones, eller Googles Android-operativsystem, som körs på telefoner av dussintals olika företag? Det finns starka argument för båda tillvägagångssätten – som mest grundläggande ger Google större valmöjligheter medan Apple erbjuder en mer sömlös upplevelse – men för sjunde året i rad går PCMag Readers ‘Choice Award till Android.

Android fick en total tillfredsställelse på 8,7 på en skala från 0 (extremt missnöjd) till 10 (extremt nöjd). Detta är samma betyg som det fick förra året. Apple förbättrades något från en 8,5 år 2019 till en 8,6 i år, vilket gör konkurrensen mellan de två operativsystemen hårdare än den har varit på flera år. Androids sannolikhet för att rekommendera betyg, ett mycket viktigt mått på tillfredsställelse, har varit en halv poäng eller mer högre än iOS de senaste två åren, men det gap har också minskat: Android fick en sannolikhet att rekommendera betyg på 8,9 i år, något nedåt från 9,0 2019, medan iOS förbättrades från 8,5 till 8,7.

Vi ställde respondenterna flera detaljerade frågor för att få en bättre förståelse för vad de tycker om varje operativsystem. iOS fick högre betyg på sju av dessa frågor; Android var före fem. De slog till två andra, men skillnaderna var aldrig mer än 0,3 poäng.

När det gäller appar föredrar respondenter iOS-appval (9.1 till 9.0) och appkvalitet (8.8 till 8.5) framför Android men uppskattar Androids urval av gratisappar (8.9 till 8.7). iOS rankades också bättre i tillfredsställelse med meddelanden, att ta bilder och spela in videor, liksom dess digitala plånbok. Å andra sidan bedömdes Android bättre för sin tillfredsställelse med kalenderhantering och som Wi-Fi-hotspot.

Android och iOS betygsatt 8,4 eller bättre på alla nöjdhetsfrågor utom tillfredsställelse med den inbyggda personliga assistenten och bilintegration, som rankades under 8,0 för båda mobiloperativsystemen. Röststyrning via en personlig assistent – Siri i Apples fall och vanligtvis Google Assistant på Android – är en stor del av många användares smartphone-upplevelse: att diktera röstmeddelanden, be om vägbeskrivning, lyssna på textmeddelanden och så vidare. Androids tillfredsställelse för Android var 7,9 till iOS 7,6.

Cirka en fjärdedel av iOS-respondenterna sa att de har Apple CarPlay-integration i sina fordon, vilket gör att de kan använda fordonets skärm istället för telefonskärmen när de kör. Endast ungefär en av åtta Android-respondenter använder Googles alternativ, Android Auto. Tillfredsställelsen med CarPlay var 7,7 till Android Autos 7,6. Flera svarande kommenterade negativt på båda plattformarnas stabilitetsfrågor.

Smartphones 2020

Vinnare:
Detta är det sjunde året OnePlus sticker ut med PCMag-läsare som den bästa smarttelefontillverkaren på marknaden. Den tillhandahåller de funktioner du behöver och ingen av de uppblåsningsvaror du inte gör, allt till ett pris som ingen kan klaga på (åtminstone inte i förhållande till de dyra, stora telefontillverkarna).

Inte överraskande använder de flesta av våra enkätsvar Apple- och Samsung-smartphones. De två företagen gör fantastiska telefoner, men du gör dig själv en bortservice om du inte anser att andra företag också, enligt våra undersökningsbetyg. Varken Apple eller Samsung vinner vårt Readers ‘Choice Award för mobiltelefoner. Istället går utmärkelsen för tredje året i rad OnePlus, den lilla kinesiska telefontillverkaren som kunde.

OnePlus, som också har vunnit flera Editors ‘Choice-utmärkelser från PCMags expertanalytiker, har länge fokuserat på att bygga överkomliga Android-baserade telefoner med fantastiska specifikationer och hastighet utan att överbelasta telefonen med funktioner du inte behöver. Här är ett urval av kommentarerna från våra respondenter:

OnePlus fick högsta betyg i vår undersökning på nästan alla frågor för vilka det hade minst nödvändiga 50 svar. De enda frågorna där det inte kom ut på toppen var tillfredsställelse med att skjuta video (8.8, knuten till Apple men något bakom Googles 9.0) och tillfredsställelse med den personliga assistenten (8,5 till Googles 8,6). Det är värt att notera att både OnePlus och Google använder Google Assistant som sin vanliga personliga assistent.

Lika imponerande för OnePlus: dess betyg var 9,0 eller bättre på nästan alla betyg inklusive total tillfredsställelse (9.2) och sannolikheten att rekommendera (9.4), som båda förbättrades från förra året. OnePlus fick också 9,4 betyg för tillfredsställelse med installation, tillförlitlighet och användarvänlighet. Företaget fick 9,3 för tillfredsställelse med kostnad / värde, långt före Samsungs 7,6 och Apples 7,1, eftersom människor gillar dyr hårdvara men fortfarande hatar priset.

Om det inte var för OnePlus imponerande resultat, skulle vi ha en trevägsbindning för läsarnas val mellan Apple, Google och Samsung, som alla fick utmärkta övergripande tillfredsställelse på 8,8. Apple och Samsung hade en sannolikhet att rekommendera 8,9, precis före Googles 8,8. iPhones fick högsta betyg på några få mått: tillfredsställelse med meddelanden (9.2) och att ta bilder (9.0), båda knutna till OnePlus, och tillfredsställelse med teknisk support (8.5, knuten till Google). Bortsett från de områden som redan nämnts, där Google hade de bästa siffrorna, ledde Google också tillfredsställelse med digital plånbok (8.8) för Google Pay och nöjdhet med reparationer (7.8). Intressant nog ledde Samsung inte på mått, men var i allmänhet nära det bästa på de flesta områden.

Vi frågade ägare av Apple-, Google- och Samsung-telefoner vilken specifik modell de använde. Den högst rankade smarttelefonen var Apples stora, tri-linserade iPhone 11 Pro Max, som fick en övergripande tillfredsställelse på 9,3 och en sannolikhet att rekommendera 9,5. Telefonen, som släpptes förra hösten, fick högsta betyg för tillfredsställelse med enkel installation (9.6), fotografering (9.6) och inspelning av video (9.6).

Totalt fick nio telefoner en total tillfredsställelse på 9,0 eller högre. Bland den här gruppen var Samsung Galaxy Note 10 (9.2) och iPhone 11 Pro (9.1) de enda andra som släpptes 2019. Den äldsta telefonen i toppgruppen var Samsung Galaxy Note 8 (9.1), som introducerades 2017. Nej telefonen släppt sedan 2018 ansågs vara ett särskilt bra värde; den högst rankade telefonen för tillfredsställelse med kostnad / värde var Samsung Galaxy S9 2018, som fick 7,6.

Transportörer 2020

Vinnare:
En annan lycklig år-i-rad-vinnare, den seniorfokuserade Consumer Cellular, fortsätter att erbjuda exakt vad kunderna vill ha: mördartäckning och utmärkt kundservice till priser de har råd med. Det är verkligen allt någon vill ha från en mobilleverantör.

Vår PCMag Readers ‘Choice Award-vinnare för mobiloperatörer är Consumer Cellular, som vinner utmärkelsen för sjunde raka året. Consumer Cellular är en mobil virtuell nätverksoperatör (eller förkortat MVNO), vilket innebär att den använder mobilnätet från en annan leverantör. MVNO-tjänster erbjuder service på ett eller flera av de fyra stora mobilnäten: AT&T, Sprint, T-Mobile eller Verizon Wireless. (Ett par lägger också till US Cellular.) Precis som tidigare år tenderar PCMag-läsare som har bytt till en MVNO att vara mycket mer nöjda med sin tjänst än de som har behållit sitt konto hos en Big Four-leverantör.

Consumer Cellular, som låter människor använda antingen AT&T eller T-Mobils nätverk, fick en total tillfredsställelse på 9,2, det högsta i vår undersökning. Företaget, som tenderar att fokusera sin marknadsföring på äldre amerikaner, säljer värde och utmärkt kundservice och våra respondenter svarade att det levererar. Många kommentarer var som den här, “Fantastisk kundservice, utmärkt värde.” Consumer Cellular fick betyget 9,2 för nöjdhet med avgifter och 9,1 för nöjdhet med support.

Normalt skulle Consumer Cellular vara nöjd med avgiftsbetyget högst i vår undersökning men två andra MVNO-poäng fick faktiskt bättre. Mint Mobile, som använder T-Mobils nätverk, fick extremt imponerande 9,5, men dess totala tillfredsställelse var bara 8,6, vilket möjligen sänkts av dess tillfredsställelse med täckningen i hemområdet (8.4). TracFone, som erbjuder service på T-Mobile och Verizon Wireless, tjänade 9,3 för nöjdhet med avgifter, men fick bara 7,6 för nöjdhet med kundsupport.

Google Fi (9.0) var den enda andra leverantören som hade en total tillfredsställelse på 9,0 eller bättre. Google använder Sprint, T-Mobile och US Cellular’s nätverk. Till skillnad från andra MVNO: er kan Google Fi-användare med rätt telefoner, som Googles Pixel-telefoner, växla automatiskt mellan nätverk för att få bästa möjliga täckning. Andra MVNO kan erbjuda flera nätverk men varje telefons SIM-kort är begränsat till ett enda nätverk. Googles tillvägagångssätt är innovativt och dess tillfredsställelse med täckningsbetyg var näst andra för Consumer Cellular. Flera respondenter noterade att de valde Google eftersom de låter sina kunder använda data när de reser internationellt utan några extra avgifter.

T-Mobile var den enda stora nätverksleverantören med genomgående bra betyg. Även om det inte kunde konkurrera med de bästa MVNO: erna, alla T-Mobils betyg förutom tillfredsställelse med täckning utanför hemområdet (7,9), betygsatt 8,0 eller bättre. T-Mobils 8,3 betyg för nöjdhet med avgifter är lågt jämfört med MVNO: erna men väsentligt bättre än de tre största konkurrenterna. AT&T och Verizon hade dystra betyg på 6,1 för tillfredsställelse med avgifter medan Sprint knappt var bättre på 6,5. T-Mobile tillfredsställelse med kundsupport (8.6) är mycket bra och endast släp Consumer Cellular och Google Fi.

Något mer än hälften av våra respondenter (56 procent) berättade för oss att de använder en obegränsad dataplan. De allra flesta av Sprint- och T-Mobile-respondenterna har bytt till obegränsat (88 procent) medan endast ungefär hälften av AT&T- och Verizon Wireless-kunder (53 procent) har gjort det. Straight Talk Wireless (73 procent) och Cricket Wireless (63 procent) var de enda MVNO: erna med mer än hälften av sina respondenter på en obegränsad dataplan. Nöjdhetsgraderna varierade inte mycket beroende på om respondenten hade obegränsad data.

Läs våra fullständiga undersökningsresultat nedan.

Readers 'Choice Awards 2020 Smartphones & Carriers - Fullständig tabell med resultat

PCMag Readers ‘Choice-undersökningen för mobila operativsystem, smartphones och operatörer fanns på fältet från 17 februari 2020 till 9 mars 2020. För mer information om hur våra undersökningar genomförs, läs undersökningsmetoden.

Relaterade Artiklar

Back to top button