Readers ‘Choice Awards 2020: Smart Home Devices

Välkommen till andra året i PCMags undersökning om vad läsarna tycker om sina smarta hem-enheter. När allt kommer omkring kan den minsta lägenheten eller den storslagna herrgården vara ett automatiseringsunderverk med rätt utrustning. Vill du täcka din spjälsäng med smarta lampor, smarta termostater, smarta pluggar, robotdammsugare och smarta skärmar med virtuella assistenter som Alexa eller Google Assistant för att hjälpa dig att kontrollera allt? Det första beslutet är vilket ekosystem som ska väljas, och vi är här för att hjälpa dig att räkna ut det.

Smart Lighting 2020

Om du bara vill doppa en tå i det smarta hemmet, är det bästa stället att börja med en smart glödlampa eller två. Du kan sätta dem i ett schema, låta dem följa skript (säg, använd IFTTT för att få ett ljusblått när regn kommer), ändra färg och mycket mer. Förra året gav vi ett delat pris i denna kategori till ett par stora namn, Philips Hue och TP-Links Kasa Smart. Av de tre glödlampstillverkarna i våra undersökningsresultat förra året så slog de första till 8,5 av 10. Men 2020 är det annorlunda: Kasa Smart behöll samma poäng, men Philips Hue föll till 8,4 (bunden med Leviton). Och båda står bakom den nya kungen av den väl upplysta kullen, Wyze, som tjänade 8,6 för total tillfredsställelse.

Du känner till Wyze för att ha otroligt billiga men ändå högkvalitativa hemövervakningskameror. Förra året kom det ut med den mycket billiga Wyze Bulb, som nu säljs för 7,99 dollar. Detta kan vara den billigaste smarta lysdioden som finns, som går långt i riktning mot att göra granskare och kunder nöjda – PCMags är uppenbarligen det, eftersom lampan fick ett PCMag Editors Choice. Wyze Bulb: s värderingspoäng är 9,0, det högsta antalet någonsin uppmätt i vår belysningsundersökning. Det fanns dock inte så många Wyze-användare, så det fick inte poäng för extrafunktioner som färgval – vilket är bra, eftersom den nuvarande Wyze Bulb inte gör färger utöver att justera den vita färgtemperaturen.

Ingen annan lamptillverkare i år slog Wyze på något sätt, men om du vill ha färger i dina glödlampor vill du överväga Kasa Smart och Philips Hue. Deras utmärkta poäng inkluderar Philips 8,8 för tillförlitlighet (knuten till Wyze) och 8,7 för färgval – långt ifrån toppresultatet för färger, där även Kasa bara kunde klara 6,9. Men Kasa får toppbetyg för röstkontroller (högre än enheter som Amazon Echo eller Google Nest Hub smarta högtalare) med en 8.6.

Läs mer.

Smarta termostater 2020

En ny uppstart tar över en smart hemkategori i undersökningen i år. Förra gången stod Ecobee ut mot tävlingen från Honeywell och Google Nest och tog valet med 9,1 tillfredsställelse. I år sjönk emellertid Ecobee till en (fortfarande fantastisk) 9.0 och skenades av en annan: Emerson.

Emersons termostater från Sensi-märket har låga priser och tillhandahålls till och med till kunder av elföretag. Det står för det värderingspoäng det fick: 9.1. Emerson krossade den också med en 9,2 för enkel användning, 8,8 för installation och 8,4 för energibesparingar.

Även om det inte vann i år är Ecobee den tävling som knappt slogs. Den har högre poäng än Emerson för tillförlitlighet (9.2), automatisk temperatur (9.1) och schemaläggning (9.0) och för sin mobilapp (9.1). Du kommer inte ångra dig att få en Ecobee, förutom att du betalar lite mer. Även då är Ecobees värdering mycket högre än Google Nest. De två ledarna är bundna för sannolikheten att rekommenderas (9.0), men Ecobee gick lite före Emerson på Net Promoter Score som vi bestämmer med samma rekommendationsfråga.

Google Nest och Honeywell avrundar de smarta termostatvalen, som de gjorde förra året. Men Google Nest lyckades behålla samma totala poäng på 8,7, medan Honeywell föll från 8,8 ner till 8,5 och gled till fjärde plats.

Läs mer.

Smarta pluggar / Power 2020

Den här undersökningen har haft en hel del förändringar i vinnarna från föregående år hittills, men det slutar nu. Readers ‘Choice-vinnaren för smarta kontakter och eluttag och liknande kvarstår Kasa Smart från TP-Link. Det erbjuder Wi-Fi-uttag, smarta kontakter och mer.

Det kanske inte alla är fantastiska nyheter, eftersom den totala tillfredsställelsen läsarna har med Kasa Smart föll från 9,0 till 8,8. Den poängen är fortfarande hög, men konkurrensen om nöjdhetspoängen är mycket hårdare än under 2019. Både Smart Life och GE har en 8,7.

Kasa Smart’s ström / pluggar har högsta poäng för tillförlitlighet (8.9, knuten till GE), användarvänlighet (8.9), sannolikhet att rekommenderas (8.7), energirapportering (8.2) och en 8.9 för både röstkontroller och kvalitet på deras mobilapp.

Där Kasa inte kommer ut på toppen är värde. Det går till Smart Life (8.9), tekniskt stöd går till Amazon (7.9), och det har en bunden installationsbetyg på 8,5 med två andra företag, GE och Amazon.

Den lägst rankade säljaren i kategorin är nästan alltid Belkins varumärke.

Läs mer.

Smarta skärmar 2020

Vi betygsatte smarta högtalare och deras integrerade virtuella assistenter senast i vår 2019-undersökning om hörlurar och högtalare. Google kom på topp för den. Det kommer inte att förändras när du transplanterar en skärm till högtalaren, åtminstone inte i år. Smarta skärmar – de enheter som i huvudsak är en smart högtalare med LCD – är ett utmärkt sätt att ta kontroll över ditt smarta hem och Google Nest varumärket är det som läsarna gillar bäst.

Google Nest är den nya logotypen / leta efter allt och allt Google har för smarta hem, men här pratar vi om Google Nest Hub och Google Nest Hub Max, de smarta skärmarna du kan använda för att interagera med Google Assistant. Läsarna gav varumärket 8,6 för total tillfredsställelse, jämfört med Amazons Echo Show-serie med smarta skärmar, som fick 8,3. Medan det finns företag som tillverkar smarta skärmar som består av Google Assistant eller Alexa, var ingen av dem i bruk med tillräckligt med PCMag-läsare för att klara. Detta är en head-to-head-kamp mellan de två stora namnen företag.

Som sagt, det är inte mycket av en kamp. Google Nest kommer före Amazon på alla kriterier utom ett som vi bad folk att betygsätta. Och vi frågar om mycket. Inte bara de vanliga sakerna, som värde och användarvänlighet, men också smarta skärmspecifika objekt som skärmens och ljudets kvalitet, hur bra den virtuella assistenten hittar fakta och information, hur det strömmar media och nyckeln till denna undersökning, hur väl den styr ett smart hem.

Det enda objektet där Amazon vann är under kommunikation – att använda den smarta skärmen som en högtalartelefon – med en 8,3 (Google Nest fick en 8,2). Google reglerar varannan plats, med utmärkta poäng som 9,2 för timers, larm och påminnelser; 9,1 för installation, 9,0 för tillförlitlighet och 8,9 för skärmkvalitet. Kanske mest berättande, människor som Google Assistant, betygsätter det 8,5 jämfört med Alexa 8,2. Och videostreaming, ett måste på en smart skärm, får 8,8 på Google Nest – förmodligen för att det är bra för YouTube, medan en Amazon Echo Shows videostreaming fick 8,2.

Läs mer.

Robotsugare och moppar 2020

Förra året fick vi tillräckligt med svar för endast en leverantör (iRobot), så vi delade inte ut något pris. Den här gången fick vi två varumärken med det erforderliga antalet – tillräckligt för att åtminstone göra lite jämförelse. Tyvärr verkar de inte vara en del av en produktkategori som människor är mycket förtjusta i. Tydligen är PCMag-publiken bra med att köra traditionella dammsugare själva. Förmodligen för att även den mest oberoende robotrenaren kommer att behöva lite uppmärksamhet ibland.

Med det sagt, om du är redo för en cirkulär robotjungfru för att rengöra golvet, jag robot– vår vinnare med en totalpoäng på 7,9 av 10 – är det varumärke du vill ha.

iRobots siffror ligger vanligtvis före dess ensamma konkurrent (Ecovacs) i detta head-to-head, särskilt i våra viktigaste mått på total tillfredsställelse och sannolikheten att rekommenderas. Den totala poängen på 7,9 är högre än 7,6 iRobot skulle ha haft förra året, om det inte hade varit den enda leverantören. I år kommer de bästa siffrorna från enkel installation (8.5), användarvänlighet (8.4) och kvaliteten på mobilappen (8.3).

Det finns ett par viktiga områden där Ecovacs, tillverkare av Deebot-märket dammsugare, kommer framåt. Det ena är värdet – svårt att slå Ecovacs 8.1, förmodligen för att det har några dammsugare under 200 $ i sin lista. iRobots värderingspoäng var 7,2 — och det är långt från den fantastiska 8,4 som det hade för värde förra året, när det här inte ens var en tävling. Den andra är nästan oavgjort: För faktisk rengöring är Ecovacs något framåt med 8,0 till iRobots 7,9. Något att tänka på om renlighet är dina viktigaste kriterier.

Det är intressant att notera att när vi ställde frågor i denna undersökning formulerade vi dem för “dammsugare och moppar”, men svaret visar att robotmoppar knappt används. Bara 2 procent av de kvalificerade svaren medgav att de hade en enda mopprobot. Det fanns några fler (6 procent) med combo mop / vac-enheter, men totalt sett vill ingen att robotar dumpar vatten på golvet.

Läs mer.

Fullständiga resultat

Readers 'Choice 2020 Smart Home Devices - Fullständiga tabellresultat

PCMag Readers ‘Choice-undersökningen för Smarta hemapparater var i fältet från 13 juli 2020, till 2 augusti, 2020. För mer information om hur våra undersökningar genomförs, läs enkätmetoden. Undrar du om smarta lås? I år kommer vi att fråga om dem i en framtida undersökning om smarta hemövervakningskameror och säkerhetssystem.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com! Registrera dig för e-postlistan What’s New Now för att få inbjudningar till framtida tävlingar.

Nyfiken på din internethastighet? Testa det idag! (Stäng av din VPN och alla strömmande media för bästa resultat.)

Relaterade Artiklar

Back to top button