Readers ‘Choice Awards 2020: Bärbara datorer och surfplattor

I månadens Readers ‘Choice Award-undersökning frågade vi dig om de bärbara datorerna och surfplattorna du använder. Drivs av stödet för Windows 7 har många uppgraderat sina datorer på senare tid och de kommer att hitta många val – inte bara i varumärken utan i typer av mobila enheter.

Om du har barn i skolan vet du förmodligen att den gamla Windows-kontra-Mac-debatten har ett tredje alternativ: Chromebooks. Du kan välja mellan små ultraportabla enheter eller stora, stationära ersättare och bärbara datorer för spel. Du kan få en traditionell bärbar dator eller en hybrid / konvertibel maskin som kan byta från bärbar dator till surfplatta, eller så kan du använda en surfplatta med ett avtagbart tangentbord eller inget tangentbord alls. Om du väljer en surfplatta kan du välja mellan en Windows-skiffer, Apple iPad eller Android-enhet.

Våra datorer och surfplattor granskar skillnaderna mellan specifika produkter, men läs vidare för att ta reda på vilka märken av bärbara datorer och surfplattor som ger de mest tillfredsställande upplevelserna till PCMag.com-läsare.

Bärbara datorer för 2020

Vinnare

Vinnare

Vinnare

Äpple och Microsoft, våra övergripande PCMag Readers ‘Choice Award-vinnare för bärbara datorer, följer en mycket liknande formel för att uppnå sina höga tillfredsställelser: Premium (aka dyra) bärbara datorer som ger förstklassig tillförlitlighet och användarupplevelse, stöds av utmärkt support. För Apple är detta 13: e året i rad att denna formel ger det ett läsarval. Microsoft gjorde inte ens bärbara datorer när Apples strimma började, men det är också en upprepad vinnare och plockar upp sin tredje raka utmärkelsen.

Trots problem med tangentborden på de senaste MacBooks förbättrades alla Apples betyg i år. Den totala tillfredsställelsen gick från 8,9 år 2019 till 9,1 på en skala från 0 (extremt missnöjd) till 10 (extremt nöjd), liksom sannolikheten att rekommendera, ett mycket viktigt mått på verklig tillfredsställelse med ett varumärke. Nöjdheten med tillförlitlighet förbättrades från 9,2 till 9,4, och nöjdheten med användarvänligheten ökade från 9,2 till 9,3.

Apple fick också betyg 9,3 för tillfredsställelse med teknisk support. Respondenterna kommenterade positivt om Apples gratisklasser och fortsatte support även efter att produkter inte omfattas av garantin. En respondent sammanfattade det mycket enkelt: “Alla erfarenheter – särskilt tekniskt stöd – är bra.”

Apples betyg var dock inte bra på alla mått. Trots kommentarer om hur bra Apples bärbara datorer behåller sitt värde, var betyget för tillfredsställelse med kostnad / värde bara 7,3, det lägsta resultatet bland alla märken som fick åtminstone erforderliga minimisvar. Microsoft fick 7,7 på denna åtgärd, det enda andra märket under 8,0. De två företagen hade också lägst betyg på tillfredsställelse med hamnval, Apple fick 7,0 och Microsoft 7,2. Många Apple- och Microsoft-bärbara datorer har mycket begränsat portval.

Apple MacBook Pro (16 tum) sitter öppet på ett skrivbord
Apple MacBook Pro (16 tum)

Några av Microsofts nyckelbetyg sjönk något i år, men de var fortfarande ganska bra och bättre än något annat Windows-märke. Övergripande tillfredsställelse gick från 8,9 år 2019 till 8,8 och sannolikheten för att rekommendera gick från 8,9 till 8,7. Ändå hade Microsoft sex betyg på 9,0 eller bättre, inklusive tillfredsställelse med installationen (9.4), skärm / skärmkvalitet (9.3), pekskärm (9.2), storlek och vikt (9.1), tillförlitlighet (9.0) och användarvänlighet ( 9,0). Medan Microsofts tillfredsställelse med teknisk support (8.1) inte riktigt överensstämde med Apples, var det fortfarande mycket bra, eftersom det här är ett mått som vanligtvis är relativt lågt i våra undersökningar. Flera respondenter lyfte fram olika aspekter av Microsofts totala försäljning och support. Här är ett urval av kommentarer:

“Jag älskar deras online-resurser för felsökning. Deras kunskapsbas är galen användbar.” “Fantastiska returtjänster vid behov.”
“Microsoft är alltid där för att hjälpa om du har ett problem och följer upp för att se till att problemet är löst och att du är nöjd med deras service.”
“Tekniskt stöd är mycket lyhört och mycket hjälpsamt.”

De allra flesta utvärderade Microsoft-bärbara datorer var från deras Surface-serie av surfplattor och hybrid-datorer, men deras övergripande betyg fick lite av några svarande som ägde den mer traditionella Surface Laptop. HP betygsatt faktiskt något bättre än Microsoft för hybrid- och surfplattor och vinner PCMag Readers ‘Choice Award i denna kategori i år.

HP: s totala tillfredsställelse på 8,8 var bättre än Microsofts 8,7, även om de två företagen hade samma betyg på 8,7 för sannolikheten att rekommendera. De mest anmärkningsvärda skillnaderna mellan HP och Microsoft var tillfredsställelse med portval (8.1 till 7.2) och tillfredsställelse med kostnad / värde (8.3 till 7.7).

Tabletter för 2020

Vinnare

Äpple vinner PCMag Readers ‘Choice Award igen i år för surfplattor och lägger de högsta tillfredsställelserna på nästan alla mått. (Vi definierar tablettkategorin som tangentbordslösa enheter som kör Android, Amazons Fire OS eller Apples iOS eller iPadOS. Windows-surfplattor ingår i hybridkategorin ovan.) Apples var det överlägset mest populära varumärket bland våra respondenter och fick mer än dubbelt så många svar som Samsung eller Amazon, de enda andra företagen som har tillräckligt med svar för att inkluderas i vår analys.

Några av Apples betyg sjönk väldigt lite från förra året men är fortfarande utmärkta. Till exempel gick den totala tillfredsställelsen från 9,1 år 2019 till 9,0 i år och sannolikheten för att rekommendera minskade från 9,2 till 9,1. Apple hade några andra betyg över 9,0, inklusive tillfredsställelse med tillförlitlighet (9.4), skärm / skärmkvalitet (9.4), enkel installation (9.3), användarvänlighet (9.2) och storlek och vikt (9.2).

Det enda måttet som Apple inte fick högst betyg bland surfplattamärken var tillfredsställelse med kostnad / värde, på vilket det bara fick 7,7 jämfört med Amazons 9,0 och Samsungs 8,2. Med tanke på de låga priserna på Amazons Fire-surfplattor kunde vissa respondenter titta tvärtom på andra brister. En respondent sa, “Det är långsamt, men priset var utmärkt,” medan en annan kommenterade, “Trög men lämplig med tanke på kostnaden.”

I allmänhet verkar det som om Samsung-användare är nöjda med sina surfplattor – bara inte lika glada som iPad-användare. Samsungs betyg minskade lite från förra året, men i de flesta fall fick företaget en halv poäng från Apple. Många svarande komplimangerade surfplattans display; företaget fick ett utmärkt betyg på 9,0 för tillfredsställelse med skärm / skärmkvalitet. Men kommentarer blandades om batteriets livslängd, där vissa respondenter berömde surfplattans långa batteritid och andra nämnde att batteriet inte varade så länge efter några månaders användning. Samsung fick betyget 8,1 för tillfredsställelse med batteriets livslängd, bakom Apples 8,5 och före Amazons 7,9.

Nedan är den fullständiga tabellen med resultat för Readers ‘Choice 2020: Bärbara datorer och surfplattor.

Readers 'Choice 2020 Bärbara datorer och surfplattor - Fullständiga tabellresultat

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com! Registrera dig för e-postlistan What’s New Nowatt få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button