Readers ‘Choice Awards 2020: Antivirus & amp; Security Suite-programvara

Att vara säker online idag kräver en kombination av teknologiprodukter och försiktig datoranvändning. Vi startar våra 2020 PCMag Readers ‘Choice Award-undersökningar genom att använda din feedback om de säkerhetsverktyg du tycker är bäst.

Vi delade in dem i två kategorier: antivirus / anti-malware verktyg som endast skyddar mot virus, trojaner och liknande hot och kompletta säkerhetssviter, som lägger till en mängd olika verktyg som brandväggar, VPN, anti-spam och föräldrakontroll. . Läs vidare för att se vilka verktyg som ger rätt kombination av skydd, prestanda och användarvänlighet, enligt våra läsare … och vilka märken hjälper inte lite.

Säkerhetssviter 2020

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardWebroot
Flera säkerhetssviter fick utmärkta tillfredsställelser, men ingen fick så högt beröm i så många kategorier som Webroot.

Förra året, Webroot fick mycket höga tillfredsställelse i vår undersökning, men den nudged för läsarnas val av ESET. I år handlar de två företagen. Våra respondenter var fortfarande mycket nöjda med ESET, men Webroot hoppade sin konkurrent att vinna PCMag Readers ‘Choice Award 2020 för säkerhetssviter. Undersökningen svarade ofta på säkerhet (“Inget virus alls sedan användning [it since] 2015 “), hastighet (” Det “kväver” inte min datorhastighet “) och tillförlitlighet (” Aldrig en krasch “).

På en skala från 0 (extremt missnöjd) till 10 (extremt nöjd) förbättrades Webroots totala tillfredsställelse från 9,1 år 2019 till 9,4 i år, och sannolikheten att rekommendera betyg gick från 9,2 till 9,5. Webroot fick inte betyget under 9,0 för någon åtgärd för vilken det erhöll det minsta antalet svar. Faktum är att det lägsta betyget var en fantastisk 9,0 för tillfredsställelse med kostnad / värde.

Webroot fick 9,6 betyg för tillfredsställelse med enkel användning, enkel installation, datorprestanda (du vill inte att dina säkerhetsverktyg ska sakta ner dig) och ransomware-skydd. Det fick också betyg 9,5 för tillfredsställelse med antivirus / anti-malware skydd, tillförlitlighet och förtroende (som svar på oss frågar “litar du på att din säkerhetssvit håller dig säker?”) Men så imponerande som den 9.5 är, slutade Webroot på andra plats efter ESETs 9.6 på denna åtgärd. Webroots betyg på 9,3 för tillfredsställelse med sekretess- / nätfiskeskydd var kopplat till Bitdefender och något bakom Kaspersky Labs 9.4.

Våra läsares betyg visar att det finns flera säkerhetssviter värda att överväga. Förutom Webroot fick tre andra företag en övergripande betyg på 9,0 eller bättre: ESET (9.3), Bitdefender (9.1) och Kaspersky Lab (9.0). Tre hade också sannolikhet att rekommendera betyg på minst 9,0: ESET (9.2), Bitdefender (9.1) och Malwarebytes (9.0).

McAfee och Avast tog upp bakdelen i år med liknande betyg som de fick 2019. I allmänhet är deras totala tillfredsställelse på 8,4 för Avast och 8,3 för McAfee inte dåliga, men det finns helt klart bättre val, enligt vår läsare.

Se alla våra undersökningsresultat för säkerhetssviter.

Antivirus 2020

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardMalwarebytes
Känd för ett gratis skanningsverktyg som har räddat många användare i kris, erbjuder Malwarebytes också betalt realtidsskydd för att undvika en sådan kris i första hand. Respondenterna gav företaget högsta tillfredsställelse på nästan alla mått.

De flesta av våra respondenter väljer att använda en säkerhetssvit över ett fristående antivirusverktyg. De som väljer en fristående gör det för att de bygger sitt eget bästa av raspaket med verktyg (inte en dålig idé) eller för att de känner att antivirus ensam är tillräckligt (dålig idé). Om du letar efter fristående antivirusprogram är våra respondenters bästa rekommendation och vinnaren av PCMag Readers ‘Choice Award för 2020 Malwarebytes.

Malwarebytes fick imponerande betyg över hela linjen, inklusive 9,0 eller bättre på total tillfredsställelse (9,0), sannolikhet att rekommendera (9,0) och tillfredsställelse med användarvänlighet (9.2), enkel installation (9.2) och tillförlitlighet (9.1). Dess 8,7 för tillfredsställelse med förtroende för att produkten håller användarens dator säker var det högsta varumärket bland antivirusprodukter (men inte lika högt som för säkerhetssviter).

Som en respondent sa, “Jag har använt Malwarebytes i flera år. Jag har använt den fria versionen för att ta bort partier [of] spionprogram från vänners datorer och lita på dem på mina personliga maskiner. Jag är övertygad om att min maskin är ren. “

Om du väljer gratis skydd är våra respondenters favorit Microsoft, vars Windows Defender-antivirus är inbyggt i Windows. Microsoft fick faktiskt bättre betyg än Malwarebytes för tillfredsställelse med användarvänlighet (9.3), enkel installation (9.4) och PC-prestanda (9.2) och en identisk betyg för tillfredsställelse med tillförlitlighet (9.1). Med tanke på att Microsofts verktyg är en integrerad del av operativsystemet är höga betyg i dessa kategorier inte förvånande. Microsofts lägsta betyg var tillfredsställelse med förtroendet för att verktygen skyddade datorn (8.5).

AVG och Avast, som ägs av samma företag och använder samma antivirusmotor, fick lägsta tillfredsställelse. Varumärkenas produkter finns i gratis och betalda versioner men de flesta PCMag-läsare som svarade använder det kostnadsfria alternativet.

Se alla våra undersökningsresultat för Antivirus.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button