Readers ‘Choice Awards 2019: TV-apparater och datorskärmar

Semesterköprosen på tv-apparater och datorskärmar har börjat. När du tittar igenom annonser och fyndwebbplatser ser du skärmar från olika företag. Vilket varumärke ger dig en fantastisk upplevelse under många år framöver, och vilka bör du undvika, oavsett vad priset är?

PCMag-läsare är här för att hjälpa dig. I den här månadens Readers ‘Choice-undersökning bad vi dig att betygsätta din tillfredsställelse med de TV-apparater och skärmar du använder. Låt våra läsares erfarenheter informera ditt val denna fyndjakt.

TV-apparater 2019

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardSony (Övergripande och 4K)
Läsarna är mycket nöjda med sina Sony-TV-apparater, särskilt för deras bildkvalitet och tillförlitlighet, och fick företaget sitt tredje HDTV Readers ‘Choice Award under de senaste fyra åren och dess andra Readers’ Choice för 4K-tv under de senaste tre åren.

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardTCL (Övergripande)
TCL tjänar sitt andra raka Readers ‘Choice Award 2019. Företaget fortsätter att visa att prisvärd inte behöver betyda billigt. Respondenterna är stolta över hur mycket TV de får för sin dollar, och inget annat varumärke matchar TCL: s Roku-baserade smart-TV-upplevelse.

Sony och TCL representerar motsatta ändar av HDTV-spektrumet. Sony är känt för dyra, avancerade apparater, medan TCL är känt för prisvärda smarta TV-apparater. Förra året hade de två företagen de högsta totala nöjdhetspoängen i vår undersökning, kopplade till utmärkta betyg på 8,9 på en skala från 0 (extremt missnöjd) till 10 (extremt nöjd). Vi gav vårt Readers ‘Choice-nick till TCL, eftersom det var högre sannolikhet att rekommendera, ett annat mycket viktigt mått på kundnöjdhet.

I år är Sony och TCL återigen högst upp på nöjdhetsgraderna, och vinnaren är för nära för att ringa. Således ger vi våra Readers ‘Choice Award för HDTV till båda företagen. Sony behöll sin totala tillfredsställelse på 8,9, medan TCL gled något till 8,8. TCL hade dock återigen högsta sannolikhet att rekommendera betyg (8,9). Sony, LG och Samsung var lite efter, kopplade till rekommendationsbetyg på 8,7 – fortfarande bra poäng. LG och Samsung har också bra övergripande tillfredsställelse. Du kommer inte gå fel med något av dessa märken.

Sony fick högsta betyg i vår undersökning för tillfredsställelse med bildkvalitet (9,1, bunden till LG), 4K-upplösning (9,3) och högt dynamiskt omfång (9,2). När vi ombads att kommentera sina betyg betonade många av våra respondenter bildkvaliteten med hjälp av ord som “utmärkt”, “fantastiskt” och “fantastiskt”. Sonys höga totala tillfredsställelse är dock inte bara bildkvalitet. Företaget fick också högsta betyg för tillfredsställelse med teknisk support (8.2) och tillfredsställelse med ljud (7.9). (Observera att tillfredsställelsen med ljud bara frågades av respondenter som använder TV: ns inbyggda högtalare, vilket är det relativt låga antalet.) Det enda området där Sony drabbades var i kostnad / värde, där dess betyg 8,1 var det lägsta bland de åtta märken rankade.

TCL toppade betyg inom flera områden och fick inte överraskande sitt högsta betyg för tillfredsställelse med kostnad / värde (9,4). Endast Best Buy: s Insignia-märke (9.0) fick också en 9.0 eller högre. TCL-kunder uppskattar dock företagets TV-apparater för mycket mer än värde. TCL hade också högsta betyg i undersökningen för att vara nöjd med enkel installation (9.0) och användarvänlighet (9.0). TV: n har integrerad Roku TV; den fick högsta betyg i tillfredsställelse med smart-TV-funktioner (8.9). Flera respondenter noterade att deras TCL-TV-apparater med Roku tillät dem att avbryta kabel-TV-tjänsten. En respondent hänvisade till TCL: s Roku som “snoddskärarens bästa vän.”

Sony får också vårt Readers ‘Choice Award för 4K-TV. Förutom den ovan nämnda högsta betyget för tillfredsställelse med 4K-upplösning hade Sony också den högsta betyget bland 4K-TV för total tillfredsställelse (9.2), sannolikhet att rekommendera (9.1, bunden till TCL), tillfredsställelse med bildkvalitet (9.4), tillförlitlighet ( 9.3, kopplat till LG och TCL), teknisk support (8.4) och ljudkvalitet (8.2). LG (9.3) och Samsung (9.0) fick också betyg 9,0 eller högre för tillfredsställelse med bildkvaliteten och LG fick 9,1 för tillfredsställelse med 4K-upplösning och 9,0 för tillfredsställelse med HDR.

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för TV-apparater under 2019

Datorskärmar 2019

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardViewSonic
Våra läsare är i allmänhet mycket nöjda med sina bildskärmar, men ViewSonic katapulterade till toppen av vår undersökning i år med utmärkta poäng över hela linjen.

Efter ett tvåårigt avbrott, ViewSonic är tillbaka på topp med nöjdhetsbetyg som har förbättrats mycket från förra året, tillräckligt för att skilja det från tävlingen. ViewSonic vann senast PCMag Readers ‘Choice Award för skärmar 2016. Våra respondenter gav ViewSonic en total tillfredsställelse på 9,3, en stor förbättring från förra årets fortfarande stabila 8,7.

Asus, Dell och Samsung följde med en total tillfredsställelse på 9,0, vilket också är utmärkt. Faktum är att även de företag som har lägst betyg för total tillfredsställelse, HP och LG, gjorde det fortfarande ganska bra, 8,8.

Förmodligen är den viktigaste aspekten av en datorskärm bildkvaliteten. Alla företag i vår analys fick betyg 9,0 eller bättre, vilket är väldigt imponerande, men ViewSonic hamnar på topp med poäng 9,4 för nöjdhet med bildkvaliteten. Samsung fick näst högsta betyg på 9,2.

Som med HDTV-apparater kan du hitta utmärkta fynd på stora dataskärmar idag. Samsung ledde paketet i nöjdhet med kostnad / värde på 8,9, men igen, alla företag gjorde det bra med de lägst rankade företagen (Dell, HP och LG) knappt efter på 8,7. ViewSonic fick inte tillräckligt med svar på den här frågan för att betygsättas.

Respondenterna var också mycket nöjda med tillförlitligheten hos sina bildskärmar, oavsett varumärke. Dell och HP gjorde bäst, 9.4, men även LG, det lägsta rankade bildskärmsmärket för tillförlitlighet, hade en utmärkt poäng på 9,2.

ViewSonic toppade också paketet med den allra viktigaste sannolikheten att rekommendera betyg med en poäng på 9,1, jämfört med 8,8 år 2018. Asus och Dell var precis efter 9,0. Så medan vi bara ger en utmärkelse kommer du att vara nöjd med nästan alla skärmvarumärken.

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för dataskärmar 2019

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button