Readers ‘Choice Awards 2019: Smart Home Devices

Readers 'Choice Awards 2019: Smart Home Devices

Hem idag, frÄn smÄ lÀgenheter till de mest överdÄdiga McMansions, kan alla vara sÄ smarta som du vill. Smarta hemapparater Àr billigare Àn nÄgonsin och blir allestÀdes nÀrvarande.

Vi bad tusentals PCMag-lÀsare att betygsÀtta flera smarta hemkategorier. Vissa enhetskategorier fick bara tillrÀckligt med svar för att inkludera en leverantör, men minst fyra har en viss konkurrens: smart belysning, smarta termostater, smarta kontakteroch smarta lÄs. LÀs vidare för att se vilka leverantörer som fick topplaceringen.

Smart belysning

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardPhilips Hue
EnkÀtsvarare uppskattar kraften och tillförlitligheten hos Philips Hue-serie av smarta belysningsprodukter och verkar sÀrskilt imponerade av förmÄgan att stÀlla in fÀrger.

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardTP-Link Kasa
TP-Links Kasa-linje Àr kanske inte lika kÀnd som Philips Hue, men dess anvÀndare Àr lika nöjda med sitt val av smarta lampor och tycker att de Àr ett mycket bÀttre vÀrde.

Smarta glödlampor och strömbrytare Ă€r funktionella och roliga. De kan hjĂ€lpa dig att vakna, fĂ„ ditt hem att se ockuperat och till och med hjĂ€lpa till att stĂ€mma en romantisk kvĂ€ll. TvĂ„ företag delar PCMag Readers ‘Choice Award för smart belysning i vĂ„r första undersökning av denna kategori: Philips för sin Hue-linje och TP-Link för sitt Kasa-varumĂ€rke.

LĂ€sarna gav de tvĂ„ varumĂ€rkena samma betyg för total tillfredsstĂ€llelse (8,5). TP-Link (8.4) kantade Philips (8.3) med sannolikhet att rekommendera, ett mycket viktigt mĂ„tt pĂ„ kundnöjdhet. De tvĂ„ företagen hade dock samma Net Promoter Score (NPS), ett vĂ€lskött mĂ„tt pĂ„ kundlojalitet – var och en tjĂ€nade 42. (Nöjdhetsbetyg gĂ„r frĂ„n 0 för extremt missnöjda till 10 för extremt nöjda. NPS-betyg Ă€r pĂ„ en skala frĂ„n negativ 100 för det absolut vĂ€rsta upp till 100 för det bĂ€sta.)

Även om dessa nyckelbetyg var lika mellan de tvĂ„ företagen, tjĂ€nade de sina poĂ€ng av mycket olika skĂ€l. TP-Links Kasa-kunder ansĂ„g att belysningen var en bra affĂ€r, vilket gav den ett betyg pĂ„ 8,2 för tillfredsstĂ€llelse med vĂ€rdet, mer Ă€n en poĂ€ng före Philips Hue (7.0). TP-Link var ocksĂ„ nĂ€stan en halv poĂ€ng före Philips i nöjdhet med mobilappar (8.6 till 8.2) som anvĂ€ndes för att styra lamporna. Å andra sidan hade Philips en stark kant bland lĂ€sare som var intresserade av att kontrollera deras ljusfĂ€rger. Företaget fick 8,9 för tillfredsstĂ€llelse med fĂ€rgval jĂ€mfört med endast 7,7 för TP-Link. En av Philips svarare sade: “FĂ€rgvalen Ă€r fantastiska. FörmĂ„gan att belysa mitt hem medan jag Ă€r borta Ă€r en enorm affĂ€r.”

TP-Link hade en liten fördel jĂ€mfört med Philips i nöjdhet med installation (8,5 till 8,3) och nöjdhet med anvĂ€ndarvĂ€nlighet (8,7 till 8,5), men företagen fick bĂ„da betyget 8,7 för tillfredsstĂ€llelse med tillförlitlighet. En TP-Link-kund noterade: “Det fungerar helt enkelt som jag vill och behöver det för att fungera.”

Det Àr bekvÀmt att kunna styra dina lampor med din röst via Amazons Alexa, Google Assistant eller Siri. Philips fick betyget 8,5 för tillfredsstÀllelse med röstkontroller medan TP-Link var strax efter 8,4.

Flera av vĂ„ra respondenter anvĂ€nde Lutron smarta belysningsprodukter. I stĂ€llet för att erbjuda smarta glödlampor fokuserar Lutron pĂ„ att sĂ€tta intelligens i dina ljusbrytare och lĂ„ta dig anvĂ€nda din befintliga belysning. Lutrons totala tillfredsstĂ€llelse (8.1) och sannolikheten att rekommendera betyg (8.0) överensstĂ€mde inte riktigt. Bortsett frĂ„n en tillfredsstĂ€llelse med vĂ€rderingen (7.3) som lĂ„g nĂ„got före Philips och en tillfredsstĂ€llelse med mobilappsbetyget (8.2) som var identisk med Philips, fick Lutron konsekvent lĂ€gre betyg Ă€n vĂ„ra tvĂ„ Readers ‘Choice Award-vinnare.

Smarta termostater

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardEcobee
Smarta termostater Àr ett bra första steg i att skapa ett smart hem och Ecobee Àr ett bra sÀtt att komma igÄng. Medan alla varumÀrken i vÄra resultat fick bra tillfredsstÀllelse, Àr Ecobee helt klart varumÀrket att slÄ.

Smarta termostater anvĂ€nder en mĂ€ngd olika sensorer och annan teknik för att hĂ„lla ditt hus bekvĂ€mt och spara pengar. Tre företag – Ecobee, Google Nest och Honeywell – var de mest populĂ€ra varumĂ€rkena bland vĂ„ra respondenter. Deras tillfredsstĂ€llelse var generellt sett mycket bra. Ecobee, som började utveckla smarta termostater för mer Ă€n ett decennium sedan, var dock den tydliga vinnaren av vĂ„rt första PCMag Readers ‘Choice Award för smarta termostater.

Ecobee fick betyg 9,1 för bÄde total tillfredsstÀllelse och sannolikhet att rekommenderas. Honeywell hade nÀst högsta totala tillfredsstÀllelse pÄ 8,8, strax före Google Nest 8,7. Men sÄ mycket som de var nöjda med sina smarta termostater var det inte lika sannolikt att Honeywell-anvÀndare rekommenderade företaget. Sannolikheten att rekommendera betyg var bara 8,4 jÀmfört med Google Nest 8,7.

Ecobee fick högsta betyg pĂ„ nĂ€stan alla andra mĂ„tt pĂ„ tillfredsstĂ€llelse och flera av dessa var ocksĂ„ 9,0 eller bĂ€ttre, inklusive tillfredsstĂ€llelse med smart temperaturkontroll (9.2), schemalĂ€ggning (9.2), tillförlitlighet (9.1), mobilappar (9.1) och enkelhet anvĂ€ndning (9.0). En lĂ€sare noterade om sin Ecobee-termostat, “Jag gillar sĂ€rskilt mobilappen och förmĂ„gan att programmera [the] termostat för att sms och mejla mig om vissa temperaturgrĂ€nser uppfylls [such as if the] inre temperaturen sjunker under vissa nivĂ„er pĂ„ grund av [the] ugnen fungerar inte som den ska. “

Honeywell visade sig vara det svÄraste av de tre varumÀrkena att installera, enligt tillfredsstÀllelsen med installationsbetyg pÄ 8,0 jÀmfört med Ecobee och Google Nest 8,5. Efter att ha startat fick alla tre företag liknande och mycket bra betyg för att vara nöjda med anvÀndarvÀnlighet och tillfredsstÀllelse med tillförlitlighet.

En mycket trevlig bekvÀmlighet med dessa enheter Àr möjligheten att stÀlla in temperaturen med din röst. Den senaste Ecobee har Amazon Alexa inbyggd, men du kan ocksÄ anvÀnda en fristÄende Alexa-aktiverad högtalare eller vilken enhet som helst med Google Assistant eller Siri. Ecobee fick betyget 8,7 för tillfredsstÀllelse med röstkontroll, lÄngt före Google Nest 8,1 och Honeywells 7,8.

Google Nest tvivlade pĂ„ tvĂ„ andra nöjdhetsfrĂ„gor. För att vara nöjd med vĂ€rdet fick den bara 7,8 – den lĂ€gsta poĂ€ngen över termostatkategorierna – jĂ€mfört med Ecobees 8,5. TillfredsstĂ€llt med stödet fick det 8,1 jĂ€mfört med Ecobees 8,7. Flera respondenter uttryckte ocksĂ„ oro över Nests framtid sedan Google förvĂ€rvade företaget, frĂ„n oro över integritet till brist pĂ„ stöd för Apples HomeKit.

Smarta pluggar

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardTP-Link Kasa
TP-Link Kasa Àr det tydliga valet i smarta pluggar. LÀtt att installera och anvÀnda, pÄlitlig och enkel att kontrollera, enligt vÄra lÀsare, TP-Link Kasa gör det enkelt att göra ditt hem och elektronik mycket smartare.

Smarta pluggar och powerstrips lÄter dig lÀgga till intelligens till alla enheter i ditt hem som ansluts till ett eluttag. Du kan slÄ pÄ och stÀnga av enheter frÄn din telefon, eller nÀr du lÀmnar ditt hem eller enligt ett schema. Amazon, Belkin WeMo och TP-Link Kasa fick var och en tillrÀckligt mÄnga svar för att ingÄ i vÄr undersökningsanalys. TP-Link Kasa var den tydliga vinnaren. Företaget fick högsta tillfredsstÀllelse för varje frÄga som det mÀttes med.

“Det Ă€r sĂ„ enkelt att stĂ€lla in och underhĂ„lla. Det integreras perfekt med Alexa. Telefonappen Ă€r sĂ„ lĂ€tt”, sĂ€ger en Kasa-Ă€gare.

“Installationen Ă€r enkel och de fungerar,” sa en annan. “De integreras med Amazon Echo och ett röstsystem frĂ„n Google Home. Fantastiska produkter …”

TP-Link Kasa fick ett övergripande betyg pÄ 9,0 jÀmfört med Amazons 8,4 och Belkin WeMos 7,9. Företaget hade en liknande ledning sannolikt att rekommenderas.

Amazon fick liknande tillfredsstÀllelse betyg till TP-Link Kasa pÄ mÄnga mÄtt. Företagen hade identiska betyg för tillfredsstÀllelse med mobilappar (8.7) och Amazon var nÀra TP-Link tillfredsstÀllt med anvÀndarvÀnlighet (9.0 till 8.8), nöjdhet med installation (8.8 till 8.6) och nöjdhet med tillförlitlighet (8.7 till 8.5 ). TP-Link hade emellertid en klar fördel nÀr det gÀller tillfredsstÀllelse med vÀrdet (8,7 till 8,2). Du kan inte slÄ priserna pÄ TP-Link.

De flesta av Belkin WeMos betyg var under 8,0. Den fick lÀgsta betyg för tillfredsstÀllelse med teknisk support (6,9) och tillfredsstÀllelse med energirapportering (7,0).

I allmÀnhet kÀnde respondenterna inte att smarta pluggar var en stor hjÀlp för att spara energi. BÄde Amazon och Belkin WeMo fick bÄda betyg under 8,0 för tillfredsstÀllelse med energibesparingar. (TP-Link Kasa fick inte tillrÀckligt med svar pÄ denna frÄga för att kunna mÀtas.)

Smarta lÄs

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardAugusti
Augusti gör det enkelt att komma igĂ„ng med ett smart lĂ„s – mĂ„nga av dess produkter fungerar med dina befintliga lĂ„s. Företagets kunder gav det högsta betyg för tillfredsstĂ€llelse med enkel instĂ€llning för att passa med sina andra höga poĂ€ng

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardSchlage
Schlage kunde inte matcha Augusti anvÀndarvÀnlighet men respondenterna berömde dess tillförlitlighet och den lÀtthet med vilken de kunde ge och hantera gÀstÄtkomst. Den har ocksÄ den bÀsta pekplattan bland utmanarna.

Smarta lÄs gör det enkelt att kontrollera vem som kan komma in i ditt hem och se till att allt Àr lÄst nÀr mÀnniskor lÀmnar. TÀnk dig att gÄ in och ut utan en nyckel och ge Ätkomst till vissa personer vid vissa tider eller pÄ specifika dagar. Det finns aldrig nÄgot behov av en nyckel och du kan fÄ varningar nÀr nÄgon lÄser upp dörren.

Augusti och Schlage dela vĂ„rt första Readers ‘Choice Award för smarta lĂ„s. Företagen tar olika sĂ€tt. Augusti ersĂ€tter den inre vridningen pĂ„ din dörrs dödskruv medan Schlages lĂ„s inkluderar en nyckelplats och en siffertangent för att ge dig ytterligare sĂ€tt att fĂ„ tillgĂ„ng. Trots skillnaderna fick företagen identiska betyg för total tillfredsstĂ€llelse (8,5) och sannolikheten att rekommendera (8,4). Schlages nettopromotorpoĂ€ng pĂ„ 46 lĂ„g nĂ„got före augusti 42. Kwikset var tredje i nĂ€stan varje kategori vi mĂ€tte.

Respondenterna bedömde augusti mycket högre Ă€n sina konkurrenter för enkel installation, förmodligen för att de inte behöver byta ut en hel lĂ„suppsĂ€ttning. Företaget fick ett utmĂ€rkt betyg pĂ„ 8,9 jĂ€mfört med Schlages 8.1 och Kwiksets 8,0. Å andra sidan var respondenterna mest nöjda med Schlages tillförlitlighet och gav företaget en poĂ€ng pĂ„ 8,7 jĂ€mfört med augusti 8,2 och Kwiksets 7,8. Schlage rankades bĂ€st för tillfredsstĂ€llelse med anvĂ€ndarvĂ€nlighet (8.6), före augusti 8.3 och Kwikset 8.2.

Smarta lÄs Àr ett populÀrt val bland mÀnniskor som hyr ut sina fastigheter pÄ webbplatser som Airbnb och VRBO. Schlage fick ett mycket bra betyg pÄ 8,7 för gÀstÄtkomst. TyvÀrr fick August och Kwikset inte tillrÀckligt med svar pÄ denna frÄga. Augusti hade en liten kant över Schlage i tillfredsstÀllelse med mobilappar, 8,4 till 8,3. Alla tre företags lÄs upplevdes ha liknande vÀrde, sÄ oroa dig inte mycket för kostnaden. Skaffa en.

Andra enheter för smarta hem

I denna undersökning frÄgade vi vÄra enkÀtsvarare om andra typer av smarta hemapparater inklusive videodörrklockor och smarta rengöringsmedel (dammsugare och moppar).

I varje kategori fick bara ett företag tillrÀckligt med svar för att inkluderas i vÄr analys. Vi delar inte ut priser för ett lÀsarval i sÄ fall, eftersom det inte Àr mycket att vÀlja mellan. Ingen hade dock betyg som sannolikt var tillrÀckligt höga för att tjÀna ett pris.

Amazons ringklockor hade en total tillfredsstÀllelse pÄ 8,2 och en sannolikhet att rekommendera 8,1. Ring dörrklockorna fick sina bÀsta tillfredsstÀllelse betyg för kamerans synfÀlt (8.8), tillfredsstÀllelse med anvÀndarvÀnlighet (8.6), tillfredsstÀllelse med teknisk support (8.5) och tillfredsstÀllelse med mobilappar (8.5). Dess lÀgsta betyg var de 8,0 som den fick för tillfredsstÀllelse med vÀrde, tvÄvÀgskommunikation och videolagring.

iRobot, som tillverkar en mĂ€ngd olika autonoma Roomba-dammsugare och Braava-moppar, fick medelmĂ„ttig tillfredsstĂ€llelse pĂ„ nĂ€stan varje betyg. Övergripande tillfredsstĂ€llelse var bara 7,6. Kanske överraskande, eftersom dess dammsugare kan kosta över $ 1000 var iRobots högsta betyg för vĂ€rde (8,4). Företaget fick ocksĂ„ ett betyg pĂ„ 8,3 för tillfredsstĂ€llelse med enkel anvĂ€ndning. Respondenten var dock inte nöjd med iRobots tillförlitlighet, som landade pĂ„ 6,9.

Smarta hemövervakningskameror och sÀkerhetssystem kommer att behandlas i en framtida undersökning.

Relaterad berÀttelseSe alla vÄra undersökningsresultat för smarta hemapparater.

Du kan vinna $ 350 att spendera pÄ Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att fÄ inbjudningar till framtida utlottningslotterier.