Readers ‘Choice Awards 2019: Smart Home Devices

Hem idag, från små lägenheter till de mest överdådiga McMansions, kan alla vara så smarta som du vill. Smarta hemapparater är billigare än någonsin och blir allestädes närvarande.

Vi bad tusentals PCMag-läsare att betygsätta flera smarta hemkategorier. Vissa enhetskategorier fick bara tillräckligt med svar för att inkludera en leverantör, men minst fyra har en viss konkurrens: smart belysning, smarta termostater, smarta kontakteroch smarta lås. Läs vidare för att se vilka leverantörer som fick topplaceringen.

Smart belysning

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardPhilips Hue
Enkätsvarare uppskattar kraften och tillförlitligheten hos Philips Hue-serie av smarta belysningsprodukter och verkar särskilt imponerade av förmågan att ställa in färger.

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardTP-Link Kasa
TP-Links Kasa-linje är kanske inte lika känd som Philips Hue, men dess användare är lika nöjda med sitt val av smarta lampor och tycker att de är ett mycket bättre värde.

Smarta glödlampor och strömbrytare är funktionella och roliga. De kan hjälpa dig att vakna, få ditt hem att se ockuperat och till och med hjälpa till att stämma en romantisk kväll. Två företag delar PCMag Readers ‘Choice Award för smart belysning i vår första undersökning av denna kategori: Philips för sin Hue-linje och TP-Link för sitt Kasa-varumärke.

Läsarna gav de två varumärkena samma betyg för total tillfredsställelse (8,5). TP-Link (8.4) kantade Philips (8.3) med sannolikhet att rekommendera, ett mycket viktigt mått på kundnöjdhet. De två företagen hade dock samma Net Promoter Score (NPS), ett välskött mått på kundlojalitet – var och en tjänade 42. (Nöjdhetsbetyg går från 0 för extremt missnöjda till 10 för extremt nöjda. NPS-betyg är på en skala från negativ 100 för det absolut värsta upp till 100 för det bästa.)

Även om dessa nyckelbetyg var lika mellan de två företagen, tjänade de sina poäng av mycket olika skäl. TP-Links Kasa-kunder ansåg att belysningen var en bra affär, vilket gav den ett betyg på 8,2 för tillfredsställelse med värdet, mer än en poäng före Philips Hue (7.0). TP-Link var också nästan en halv poäng före Philips i nöjdhet med mobilappar (8.6 till 8.2) som användes för att styra lamporna. Å andra sidan hade Philips en stark kant bland läsare som var intresserade av att kontrollera deras ljusfärger. Företaget fick 8,9 för tillfredsställelse med färgval jämfört med endast 7,7 för TP-Link. En av Philips svarare sade: “Färgvalen är fantastiska. Förmågan att belysa mitt hem medan jag är borta är en enorm affär.”

TP-Link hade en liten fördel jämfört med Philips i nöjdhet med installation (8,5 till 8,3) och nöjdhet med användarvänlighet (8,7 till 8,5), men företagen fick båda betyget 8,7 för tillfredsställelse med tillförlitlighet. En TP-Link-kund noterade: “Det fungerar helt enkelt som jag vill och behöver det för att fungera.”

Det är bekvämt att kunna styra dina lampor med din röst via Amazons Alexa, Google Assistant eller Siri. Philips fick betyget 8,5 för tillfredsställelse med röstkontroller medan TP-Link var strax efter 8,4.

Flera av våra respondenter använde Lutron smarta belysningsprodukter. I stället för att erbjuda smarta glödlampor fokuserar Lutron på att sätta intelligens i dina ljusbrytare och låta dig använda din befintliga belysning. Lutrons totala tillfredsställelse (8.1) och sannolikheten att rekommendera betyg (8.0) överensstämde inte riktigt. Bortsett från en tillfredsställelse med värderingen (7.3) som låg något före Philips och en tillfredsställelse med mobilappsbetyget (8.2) som var identisk med Philips, fick Lutron konsekvent lägre betyg än våra två Readers ‘Choice Award-vinnare.

Smarta termostater

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardEcobee
Smarta termostater är ett bra första steg i att skapa ett smart hem och Ecobee är ett bra sätt att komma igång. Medan alla varumärken i våra resultat fick bra tillfredsställelse, är Ecobee helt klart varumärket att slå.

Smarta termostater använder en mängd olika sensorer och annan teknik för att hålla ditt hus bekvämt och spara pengar. Tre företag – Ecobee, Google Nest och Honeywell – var de mest populära varumärkena bland våra respondenter. Deras tillfredsställelse var generellt sett mycket bra. Ecobee, som började utveckla smarta termostater för mer än ett decennium sedan, var dock den tydliga vinnaren av vårt första PCMag Readers ‘Choice Award för smarta termostater.

Ecobee fick betyg 9,1 för både total tillfredsställelse och sannolikhet att rekommenderas. Honeywell hade näst högsta totala tillfredsställelse på 8,8, strax före Google Nest 8,7. Men så mycket som de var nöjda med sina smarta termostater var det inte lika sannolikt att Honeywell-användare rekommenderade företaget. Sannolikheten att rekommendera betyg var bara 8,4 jämfört med Google Nest 8,7.

Ecobee fick högsta betyg på nästan alla andra mått på tillfredsställelse och flera av dessa var också 9,0 eller bättre, inklusive tillfredsställelse med smart temperaturkontroll (9.2), schemaläggning (9.2), tillförlitlighet (9.1), mobilappar (9.1) och enkelhet användning (9.0). En läsare noterade om sin Ecobee-termostat, “Jag gillar särskilt mobilappen och förmågan att programmera [the] termostat för att sms och mejla mig om vissa temperaturgränser uppfylls [such as if the] inre temperaturen sjunker under vissa nivåer på grund av [the] ugnen fungerar inte som den ska. “

Honeywell visade sig vara det svåraste av de tre varumärkena att installera, enligt tillfredsställelsen med installationsbetyg på 8,0 jämfört med Ecobee och Google Nest 8,5. Efter att ha startat fick alla tre företag liknande och mycket bra betyg för att vara nöjda med användarvänlighet och tillfredsställelse med tillförlitlighet.

En mycket trevlig bekvämlighet med dessa enheter är möjligheten att ställa in temperaturen med din röst. Den senaste Ecobee har Amazon Alexa inbyggd, men du kan också använda en fristående Alexa-aktiverad högtalare eller vilken enhet som helst med Google Assistant eller Siri. Ecobee fick betyget 8,7 för tillfredsställelse med röstkontroll, långt före Google Nest 8,1 och Honeywells 7,8.

Google Nest tvivlade på två andra nöjdhetsfrågor. För att vara nöjd med värdet fick den bara 7,8 – den lägsta poängen över termostatkategorierna – jämfört med Ecobees 8,5. Tillfredsställt med stödet fick det 8,1 jämfört med Ecobees 8,7. Flera respondenter uttryckte också oro över Nests framtid sedan Google förvärvade företaget, från oro över integritet till brist på stöd för Apples HomeKit.

Smarta pluggar

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardTP-Link Kasa
TP-Link Kasa är det tydliga valet i smarta pluggar. Lätt att installera och använda, pålitlig och enkel att kontrollera, enligt våra läsare, TP-Link Kasa gör det enkelt att göra ditt hem och elektronik mycket smartare.

Smarta pluggar och powerstrips låter dig lägga till intelligens till alla enheter i ditt hem som ansluts till ett eluttag. Du kan slå på och stänga av enheter från din telefon, eller när du lämnar ditt hem eller enligt ett schema. Amazon, Belkin WeMo och TP-Link Kasa fick var och en tillräckligt många svar för att ingå i vår undersökningsanalys. TP-Link Kasa var den tydliga vinnaren. Företaget fick högsta tillfredsställelse för varje fråga som det mättes med.

“Det är så enkelt att ställa in och underhålla. Det integreras perfekt med Alexa. Telefonappen är så lätt”, säger en Kasa-ägare.

“Installationen är enkel och de fungerar,” sa en annan. “De integreras med Amazon Echo och ett röstsystem från Google Home. Fantastiska produkter …”

TP-Link Kasa fick ett övergripande betyg på 9,0 jämfört med Amazons 8,4 och Belkin WeMos 7,9. Företaget hade en liknande ledning sannolikt att rekommenderas.

Amazon fick liknande tillfredsställelse betyg till TP-Link Kasa på många mått. Företagen hade identiska betyg för tillfredsställelse med mobilappar (8.7) och Amazon var nära TP-Link tillfredsställt med användarvänlighet (9.0 till 8.8), nöjdhet med installation (8.8 till 8.6) och nöjdhet med tillförlitlighet (8.7 till 8.5 ). TP-Link hade emellertid en klar fördel när det gäller tillfredsställelse med värdet (8,7 till 8,2). Du kan inte slå priserna på TP-Link.

De flesta av Belkin WeMos betyg var under 8,0. Den fick lägsta betyg för tillfredsställelse med teknisk support (6,9) och tillfredsställelse med energirapportering (7,0).

I allmänhet kände respondenterna inte att smarta pluggar var en stor hjälp för att spara energi. Både Amazon och Belkin WeMo fick båda betyg under 8,0 för tillfredsställelse med energibesparingar. (TP-Link Kasa fick inte tillräckligt med svar på denna fråga för att kunna mätas.)

Smarta lås

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardAugusti
Augusti gör det enkelt att komma igång med ett smart lås – många av dess produkter fungerar med dina befintliga lås. Företagets kunder gav det högsta betyg för tillfredsställelse med enkel inställning för att passa med sina andra höga poäng

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardSchlage
Schlage kunde inte matcha Augusti användarvänlighet men respondenterna berömde dess tillförlitlighet och den lätthet med vilken de kunde ge och hantera gäståtkomst. Den har också den bästa pekplattan bland utmanarna.

Smarta lås gör det enkelt att kontrollera vem som kan komma in i ditt hem och se till att allt är låst när människor lämnar. Tänk dig att gå in och ut utan en nyckel och ge åtkomst till vissa personer vid vissa tider eller på specifika dagar. Det finns aldrig något behov av en nyckel och du kan få varningar när någon låser upp dörren.

Augusti och Schlage dela vårt första Readers ‘Choice Award för smarta lås. Företagen tar olika sätt. Augusti ersätter den inre vridningen på din dörrs dödskruv medan Schlages lås inkluderar en nyckelplats och en siffertangent för att ge dig ytterligare sätt att få tillgång. Trots skillnaderna fick företagen identiska betyg för total tillfredsställelse (8,5) och sannolikheten att rekommendera (8,4). Schlages nettopromotorpoäng på 46 låg något före augusti 42. Kwikset var tredje i nästan varje kategori vi mätte.

Respondenterna bedömde augusti mycket högre än sina konkurrenter för enkel installation, förmodligen för att de inte behöver byta ut en hel låsuppsättning. Företaget fick ett utmärkt betyg på 8,9 jämfört med Schlages 8.1 och Kwiksets 8,0. Å andra sidan var respondenterna mest nöjda med Schlages tillförlitlighet och gav företaget en poäng på 8,7 jämfört med augusti 8,2 och Kwiksets 7,8. Schlage rankades bäst för tillfredsställelse med användarvänlighet (8.6), före augusti 8.3 och Kwikset 8.2.

Smarta lås är ett populärt val bland människor som hyr ut sina fastigheter på webbplatser som Airbnb och VRBO. Schlage fick ett mycket bra betyg på 8,7 för gäståtkomst. Tyvärr fick August och Kwikset inte tillräckligt med svar på denna fråga. Augusti hade en liten kant över Schlage i tillfredsställelse med mobilappar, 8,4 till 8,3. Alla tre företags lås upplevdes ha liknande värde, så oroa dig inte mycket för kostnaden. Skaffa en.

Andra enheter för smarta hem

I denna undersökning frågade vi våra enkätsvarare om andra typer av smarta hemapparater inklusive videodörrklockor och smarta rengöringsmedel (dammsugare och moppar).

I varje kategori fick bara ett företag tillräckligt med svar för att inkluderas i vår analys. Vi delar inte ut priser för ett läsarval i så fall, eftersom det inte är mycket att välja mellan. Ingen hade dock betyg som sannolikt var tillräckligt höga för att tjäna ett pris.

Amazons ringklockor hade en total tillfredsställelse på 8,2 och en sannolikhet att rekommendera 8,1. Ring dörrklockorna fick sina bästa tillfredsställelse betyg för kamerans synfält (8.8), tillfredsställelse med användarvänlighet (8.6), tillfredsställelse med teknisk support (8.5) och tillfredsställelse med mobilappar (8.5). Dess lägsta betyg var de 8,0 som den fick för tillfredsställelse med värde, tvåvägskommunikation och videolagring.

iRobot, som tillverkar en mängd olika autonoma Roomba-dammsugare och Braava-moppar, fick medelmåttig tillfredsställelse på nästan varje betyg. Övergripande tillfredsställelse var bara 7,6. Kanske överraskande, eftersom dess dammsugare kan kosta över $ 1000 var iRobots högsta betyg för värde (8,4). Företaget fick också ett betyg på 8,3 för tillfredsställelse med enkel användning. Respondenten var dock inte nöjd med iRobots tillförlitlighet, som landade på 6,9.

Smarta hemövervakningskameror och säkerhetssystem kommer att behandlas i en framtida undersökning.

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för smarta hemapparater.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button