Readers ‘Choice Awards 2019: Skrivare

Spinal Tap skulle vara stolt: bror har gått till 11. För elfte året i rad vinner Brother PCMag Readers ‘Choice Award för hemskrivare. Precis som förra året var konkurrensen inte ens nära.

VINNARE: SKRIVARE

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 Awardbror
Brother har vunnit PCMag Readers ‘Choice Award för skrivare varje år sedan 2009. Oavsett vilken typ av skrivare du letar efter, levererar inget annat märke övergripande tillfredsställelse som Brother, säger läsarna. Det är skrivarens varumärke som du alltid bör tänka på först när du skaffar en skrivare, eftersom du sannolikt kommer att hålla den kvar länge.

Enligt marknadsundersökningsföretaget Statista är det genomsnittliga priset för en skrivare $ 122,31, nästan samma som för fem år sedan. Däremot har bärbara datorer samtidigt ökat nästan 12 procent och smartphones med hela 52 procent.

Naturligtvis är den totala kostnaden för en skrivare inte bara det initiala priset för själva enheten. En stor del av kostnaden ligger i förbrukningsvaror: bläck för bläckstråleskrivare och toners och trummor för lasrar och andra sidskrivare. Vissa tillverkare hanterar detta genom att sänka kostnaden för förbrukningsvaror och öka kapaciteten, men 28 procent av våra respondenter använder främst bläck- och tonerkassetter från tredje part för att hålla nere kostnaderna.

Mer än en femtedel av våra respondenter (22 procent) har haft skrivare i mer än fyra år. Så länge din tillverkare fortsätter att uppdatera drivrutiner och firmware så att skrivaren fungerar med de senaste systemen, bör du ha samma framgång, förutsatt att du väljer väl. Enligt PCMag-läsare finns det egentligen bara ett val.

bror hade den högsta totala tillfredsställelsen av något skrivarmärke (8,9 av 10) för alla typer av skrivare. Samsung, vars skrivare säljs av HP i dessa dagar, hade den näst högsta totala tillfredsställelsen, nästan en halv poäng efter (8,5). Brothers betyg för sannolikhet att rekommendera (9.0), ett mycket viktigt mått på tillfredsställelse, var nästan en hel punkt före sina närmaste konkurrenter, Samsung och Kanon (8,2 för båda).

Förutom att betygsätta skrivare på olika kriterier fick respondenterna möjlighet att beskriva sina erfarenheter med sina egna ord. Här är några kommentarer som kännetecknade de flesta feedback vi fick för Brother:

Få människor är nöjda med hur mycket de betalar för bläck från skrivarens tillverkare, men Brothers betyg för nöjdhet med kostnaden för tillverkarens bläck (6,5) var mer än en poäng före alla andra som fick poäng. Många respondenter väljer att använda bläck och toner från tredje part för att hålla kostnaderna nere.

I nästan alla fall var nöjdheten med kvaliteten på dokument och foton som skrivs ut med tillverkarens bläck högre än tillfredsställelsen med utmatningen från förbrukningsvaror från tredje part. Detta uppvägs dock av tillfredsställelse med kostnaden, som var 8,8 för bläck från tredje part jämfört med endast 6,5 för tillverkare. Kort sagt: njut av priset på ditt bläck från tredje part, men förvänta dig inte att utskrifterna ser lika bra ut.

Den vanligaste typen av skrivare bland de tillfrågade var allt-i-ett-färg (AIO) -skrivare, även kända som multifunktionsskrivare. Dessa skrivare inkluderar skannrar och kan göra kopior och i vissa fall skicka fax (eftersom det fortfarande är en sak). Brothers övergripande tillfredsställelse för bläckstråleskrivare AIO var 8,7; den enda leverantören över 8,0. Brother AIO: s tillförlitlighetsgrad på 9,0 låg långt före tävlingen, liksom dess 8,8-poäng för sannolikheten att rekommenderas.

Brother hade också den högsta totala tillfredsställelsen i kategorin svartvita laserskrivare (9.1), men HP var strax efter (9.0). Brothers AIO-monolaser fick 8,9. De flesta laserskrivare utmärker sig vid utskrift av text, men HP-lasrar rankades bäst till 9,4. Å andra sidan var HP: s betyg för tillfredsställelse med pappershantering endast 8,1, långt efter siffrorna som Brother fick för sina monolaserskrivare respektive monolaser-AIO.

I AIO-skrivarkategorin för färglaser (som inkluderar andra tekniker för utskrift av färgsidor som fast bläck) fick Brothers maskiner det bästa betyget för total tillfredsställelse (9.0) och sannolikheten att rekommendera (9.3). Om du behöver en allt-i-ett-enhet var det en tydlig vinnare över HP som endast fick betyg 8,2 för total tillfredsställelse och 8,4 för sannolikheten att rekommendera. HP är värt en titt, om du inte behöver en färglaser som också kan skanna och kopiera. Dess vanliga färglaserskrivare klarade sig bättre när det gäller total tillfredsställelse (8.7).

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för skrivare.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar för framtida tävlingar.

Relaterade Artiklar

Back to top button