Readers ‘Choice Awards 2019: hörlurar och högtalare

Det spelar ingen roll om du gillar låtar, podcaster, ljudböcker eller inspelningar av din egen mjuka röst … du vill ha det bästa ljudet du kan få.

PCMag-läsare delade sina favoritmärken för att hjälpa oss att välja de du bör tänka på först. Det inkluderar vilken smart högtalar röstassistent du kanske vill ha som den talande ljudbaserade robotbutlern i ditt liv. Toppvalet kan överraska dig.

WIRED PC-HÖGTALARE

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 AwardBose
Oavsett om du letar efter PC-högtalare för att förbättra ditt spelande, titta på videor eller lyssna på musik är Bose våra läsares varumärke.

“Trevliga högtalare!” sa en respondent, som ganska mycket sammanfattar den övergripande känslan om Bose, vår PCMag Readers ‘Choice Award-vinnare för trådbundna PC-högtalare.

Bose fick högre betyg än det andra stora efterfrågan på PC-högtalarföretaget Logitech på nästan alla mått på nöjdhet. Det är fjärde gången som Bose tar priset i vår undersökning sedan vi började köra det 2013. Det tenderar att växla priset med Klipsch, som vann det förra gången, men inte fick tillräckligt med svar för att kvalificera sig 2019.

Bose utmärker sig över hela linjen. En annan respondent sa till oss: “Jag har Bose för PC, TV och auto och det är ett underbart företag.” Bose förbättrade Logitech i total tillfredsställelse (8.7 till 8.3), sannolikheten att rekommendera (8.7 till 8.2), och – mycket viktigt för denna kategori – tillfredsställelse med ljudkvaliteten (8.8 till 8.1). Det slutade också lite före Logitech i tillfredsställelse med enkel installation (9,2 till 9,1) och tillfredsställelse med tillförlitlighet (9,3 till 9,2) men för båda företagen är dessa utmärkta betyg, liksom deras tillfredsställelse med användarvänlighet, för vilka de båda fick 9,4.

Logitech har verkligen sina fans bland våra respondenter. Många citerade smällen för företagets högtalare. En respondent sa till oss, “För $ 40 är ljudkvaliteten mycket bättre än väntat,” medan en annan sa, “För under $ 25 kan du inte slå dessa högtalare. Och vara Logitech också. Skjut darn!” Skott, verkligen: Logitechs prissättning fick en tillfredsställelse med värderingen 8,7, medan dyra Bose bara hade 8,1 på denna åtgärd.

Trådlösa högtalare

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 Award
Sonos
Sonos skapade den inhemska Wi-Fi-baserade marknaden för trådlösa högtalare med flera rum. Enligt våra läsare behöver du inte ett hus med högtalare för att älska dina Sonos-högtalare … men det gör inte ont.

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 Award
JBL
JBL tillverkar trådlösa högtalare i alla former och storlekar. Läsarna gillade särskilt det fantastiska ljudet och värdet de får från företagets Bluetooth-produktlinje.

Sonos och JBL är våra övergripande PCMag Readers ‘Choice Award-vinnare i kategorin trådlösa högtalare. Företagen tränger undan förra årets vinnare, Harman Kardon och Ultimate Ears. JBL är också vår vinnare bland Bluetooth-högtalare medan Sonos tar utmärkelsen för Wi-Fi-specifika högtalare.

Av sina Sonos-högtalare sa en respondent: “Lätt att använda. Vem som helst kan ställa in det här. Ljudkvaliteten är oöverträffad.” Idag tillverkar Sonos en mängd olika Wi-Fi-högtalare som kan användas fristående, i ett enkelrum eller i hela ditt hus. Företagets Sonos One-högtalare innehåller stöd för både Amazon Alexa och Google Assistant (se nedan). Sonos expanderar till nya områden, inklusive ett nyligen samarbete med Ikea och en Bluetooth-högtalare.

Sonos fick högsta betyg i vår undersökning för total tillfredsställelse (8.9) och sannolikhet att rekommendera (8.8). Sonos, tillsammans med Bose, hade toppbetyg för tillfredsställelse med ljudkvalitet (8.9) och tillförlitlighet (9.2). Företaget fick ett utmärkt betyg för att vara nöjd med teknisk support (8.6), långt före Boses fortfarande rimliga 7.9. Detta sticker ut, eftersom tillfredsställelse med tekniskt stödbetyg tenderar att vara lägre än de flesta andra poäng.

<

JBL stod ut med förstklassiga betyg för tillfredsställelse med användarvänlighet (9.2) och installation (9.1). Bland Bluetooth-högtalare gav företaget också den bästa kombinationen av tillfredsställelse med ljudkvalitet (8.7) och nöjdhet med värde (8.8). En JBL-användare kommenterade: “Rimligt prissatta, mycket bra ljudkvalitet till priset. Lätt att ställa in. Bluetooth-parning med flera enheter är jättebra.”

Bose hade en högre ljudkvalitetsgradering (8,9) än JBL, men dess värdering var bara 8,0. Bose-högtalare kostar mycket för den kvalitet du får. Å andra sidan hade Anker det bästa värdet för nöjdhet med värde (9,0) men hade också en av de lägsta betyg för nöjdhet med ljudkvaliteten (7,9).

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för talare.

Smarta högtalarassistenter

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 Award Google
Vi vill att våra smarta högtalare ska vara användbara för mer än att köpa saker. Google Assistant, som är inbyggd i högtalare från mer än ett dussin företag samt hela Google Home-serien av smarta högtalare, visar oss att en smart högtalare faktiskt kan vara smart.

Många trådlösa högtalare inkluderar nu smarta personliga assistenter, som kan leda till musik, samt ge information, behärska ditt smarta hem och till och med spela spel. Google Assistant är återigen vår Readers ‘Choice Award-vinnare för smarta högtalarassistenter.

Bortsett från Apple HomePod, som använder Siri, använder alla högtalare som för närvarande säljs antingen Amazon Alexa eller Google Assistant. Microsoft slog sig ur marknaden för smarta högtalare, medan Apple inte fick tillräckligt med svar för att ingå i vår analys.

I enlighet med förra årets feedback berättade respondenterna att de föredrar Google Assistant framför Alexa, vilket ger Google en total tillfredsställelse på 7,9 jämfört med Alexa 7,6. (Det är dock nere än 8,8 poäng som Google Assistant tjänade förra året.)

Google fick högre betyg för varje åtgärd för vilken båda företagen fick åtminstone de erforderliga minst 50 svar. Alexa slutade nära Google på grundläggande uppgifter som att ställa in timers, larm och påminnelser och streama ljud, men det var inte ens nära åtgärder som informationssökning (Google 8.7; Alexa 8.0) och leta upp fakta (Google 8.5; Alexa 7.8). Informationssökning avser att leta upp saker som väder, filmtider och lokala företag. Att söka efter fakta inkluderar uppgifter som att leta upp historisk information och göra matteberäkningar och enhetsomvandlingar.

Google fick inte poäng alls på ett par områden: Kommunikation talar mellan smarta högtalare, intercom-stil. Google stöder det, men fler människor måste använda det på Alexa eftersom Amazon fick den enda poängen, en 7,4. På samma sätt är Alexa nyckeln till att hjälpa dig att köpa från Amazon, så det fick en shoppingpoäng på 7,8. Båda enheterna är en stor sak för att styra en smartphone, men återigen var Amazons Alexa ensam om att få poängen 8,2 – vilket är ett ganska stort nummer för en ny teknik.

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för smarta högtalarassistenter.

Hörlurar

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 Award
Bose
Oavsett om du bär hörlurar för att stänga världen eller inte störa dem omkring dig, berättade våra läsare att inget märke uppfyller dem mer än Bose.

Readers Choice 2010 AwardReaders ‘Choice 2010 Award
Sennheiser
Att vara bunden har sina fördelar och inget märke av trådbundna hörlurar rekommenderades starkare av våra läsare än Sennheiser.

“Mina Bose-hörlurar har rest hundratusentals mil med mig under de senaste fyra åren och har arbetat felfritt. Mycket, mycket nöjda med dem”, skrev en enkätrespondent. Men han var inte ensam om att berömma Bose-hörlurarna, varför Bose vinner vårt PCMag Readers ‘Choice Award i år.

Detta är tredje året i rad som Bose slutar på topp. Förutom att ta emot vårt pris för bästa övergripande hörlursmärke, vinner Bose i kategorierna trådlösa, trådbundna och brusreducerande hörlurar. I den trådbundna kategorin delar Bose utmärkelsen med Sennheiser.

Bose dominerade den övergripande hörlurskategorin med högsta betyg på varje mått utom tillfredsställelse med värde. Företagets hörlurar tenderar att prissättas mot marknadens höga ände, men med nöjdhetsbetyg på 9,0 eller bättre på nästan allt verkar respondenterna åtminstone känna att de får bra hörlurar för sina hårt förtjänade pengar. Bose fick betyg 9,2 för total tillfredsställelse, sannolikhet att rekommendera och ljudkvalitet och 9,1 för komfort, vilket är mycket viktigt om du bär dina hörlurar länge. En annan respondent kommenterade att Bose är “Strålande att stänga världen och de mest bekväma hörlurarna jag någonsin har använt!”

Som med sina övergripande klassificeringar för hörlurar hade Bose de högsta betyg i varje mått i den trådlösa hörlurskategorin utom nöjdhet med värdet. Företaget möter mycket hård konkurrens från Sony, som hade störst tillfredsställelse med värderingen (8,4) och betyg på 9,0 eller bättre på alla andra mått. Att para ihop trådlösa hörlurar med en smartphone eller annan enhet kan ibland vara en utmaning, även om alla företag fick betyg på 8,9 eller bättre för enkel installation.

Apples nästan perfekta inställningsgrad på 9,7 är särskilt imponerande, men Cupertino skadades med lägsta betyg i kategorin för tillfredsställelse med värde (7,5) och komfort (8,3). Apples varumärke Beats by Dre hade den lägsta totala tillfredsställelsen för trådlösa hörlurar (8.2) och ljudkvalitet (8.4).

Flera läsare berättade för oss att de använder sina brusreducerande hörlurar för att stänga av flygbuller när de reser, men vissa var så imponerade av hur bra de arbetade att de använde dem för att blockera buller från gräsklippare, elverktyg och gråtande barn. Bose och Sony var de enda två företagen som fick tillräckligt med svar för att deras aktiva brusreducerande hörlurar kunde ingå i vår analys. (Aktiva brusreducerande hörlurar analyserar bruset runt dig och genererar motsignaler för riktigt tysta ljud utanför.) Bose fick högsta betyg för tillfredsställelse med brusreducering (9,3) men Sony fick också en utmärkt poäng på 9,0.

Bose hade den högsta totala tillfredsställelsen bland trådbundna hörlurar (9.1) men Sennheiser var precis bakom (9.0). Sennheiser gjorde bättre sannolikhet att rekommendera (9,2 till 9,1) och gav Bose alla andra mått förutom enkel installation. En Sennheiser-kund sa till oss: “Jag har bara haft goda erfarenheter med Sennheiser, deras hörlurar sviker aldrig.” Sennheiser var bara något före Bose på de flesta andra mått, till exempel tillfredsställelse med ljudkvalitet (9,1 till 8,9) och komfort (9,1 till 8,8) men respondenterna ansåg att det var ett mycket bättre värde (8,8 till 8,1). Sony fick också 8,8 för tillfredsställelse med värde.

Om du är en stor spelare, gör du förmodligen ditt spel med ett headset på. Logitech var det enda varumärket som fick tillräckligt med svar i kategorin spelhörlurar. Respondenterna var ganska nöjda med sina Logitech-spelhörlurar, vilket gav företaget 8,5 för total tillfredsställelse och 8,4 för sannolikheten att rekommendera och liknande betyg på de flesta andra åtgärder.

Relaterad berättelseSe alla våra undersökningsresultat för hörlurar.

Du kan vinna $ 350 att spendera på Amazon.com!
Registrera dig för e-postlistan What’s New Now
att få inbjudningar till framtida utlottningslotterier.

Relaterade Artiklar

Back to top button