RCom-Aircells mobila biz-fusion avbröts

Reliance Communications, Aircel, Reliance-Aircel merger scrap, RCom mobile business, RCom lapses, Aircel lapses, Anil Ambani, Anil Ambani-led RCom, RCom strategic transformation, RCom 4G plans

Telekomoperatörerna Reliance Communications och Aircel avslutade idag sin affÀrsfusion. (Filbild)

Telekomoperatörerna Reliance Communications och Aircel avslutade idag sin affĂ€rsfusion. ”Sammanfogandet av mobilverksamhet mellan RCom och Aircel upphör med ömsesidigt samtycke,” sade Reliance Communications i ett meddelande. BĂ„da telekombolagen hade undertecknat bindande avtal i september 2016 för sammanslagning av RComs mobilverksamhet med Aircel.

OsĂ€kerheter i lagar och regler och olika ingripanden frĂ„n egenintressen har orsakat överdrivna förseningar i mottagandet av relevanta godkĂ€nnanden för den föreslagna transaktionen, sĂ€ger han Anil Ambani-ledda företag. ”OövertrĂ€ffad konkurrensintensitet i den indiska telekomsektorn, tillsammans med nya politiska direktiv som negativt pĂ„verkar bankfinansieringen för denna sektor, har ocksĂ„ pĂ„verkat branschdynamiken allvarligt. Som ett resultat av de olika faktorerna ovan har koncentrationsavtalet upphört att gĂ€lla. Styrelsen godkĂ€nde detsamma, tillade det.

RCom förvÀntade sig en betydande skuldreduktion efter fusionen med Aircel. Bolagets styrelse vid ett möte som hölls idag granskade omvandlingsprogrammet och övervÀgde en alternativ plan för att minska skulden.

Företaget sa att det kommer att utvÀrdera en alternativ plan för sin mobila verksamhet genom att optimera spektrumportföljen och fokusera pÄ 4G-teknik som en del av den pÄgÄende strategiska omvandlingen. RCom har fÄtt tid fram till december 2017 för att betala sina skuldförpliktelser av sina lÄngivare.