Razer utvecklar det första optiska tangentbordet för bÀrbara datorer

Razer utvecklar det första optiska tangentbordet för bÀrbara datorer

Den hÀr veckan tillkÀnnagav Razer att den har utvecklat vÀrldens första optiska tangentbord för anvÀndning i bÀrbara datorer, med Razer Blade 15 Advanced som den första spelbÀrbara datorn som levereras med den.

Lusten att hÄlla bÀrbara datorer tunna innebÀr att kompromisser mÄste göras med tangentbordets design. Ibland gÄr kompromisser för att uppnÄ tunnhet för lÄngt, frÄga bara alla som har köpt en MacBook de senaste Ären. Razer bestÀmde sig för att gÄ en annan vÀg, och det Àr en som tydligen tillÀt dem att uppfylla kraven frÄn spelare med en bÀttre design.

Det nya tangentbordet Ă€r beroende av en infraröd ljusstrĂ„le för att upptĂ€cka tangenttryckningar (aktivering). Slutresultatet Ă€r en manövreringspunkt pĂ„ 1 mm vid 55 gram manöverkraft. Razer hĂ€vdar 50 procent mer nyckelresor (1,7 mm) samtidigt som de behĂ„ller ett “tillfredsstĂ€llande mekaniskt taktilt klick.” Det lĂ„ter verkligen som ett mycket tillfredsstĂ€llande tangentbord att skriva pĂ„.

FörÀndringen i design har inte inneburit att nÄgon av funktionerna som spelarna krÀver pÄ sin spelbÀrbar dator förloras. Tangentbordet kommer att finnas först i Razer Blade 15 Advanced laptop, som har N-Key Rollover med anti-ghosting. Eftersom nyckeldetekteringen förlitar sig pÄ ljus finns det heller ingen avstÀngning att oroa sig för och dÀrför kommer varje enskild knapptryckning, hur snabbt som helst, att registrera sig.

Den som tidigare har Àgt en bÀrbar Razer-bÀrbar dator kommer att vara glad över att höra det optiska tangentbordet behÄller Razer Chroma RGB-bakgrundsbelysning över varje tangent, med 16,8 miljoner fÀrger att vÀlja mellan.

Om det lÄter som ett tangentbord mÄste du vara beredd att betala ett högt pris. Razer Blade 15 Advanced kostar 2649 $, men du fÄr en bÀrbar dator som innehÄller en Core i7-9750H-processor, 16 GB DDR4 RAM, en GeForce RTX 2070 GPU och en 512 GB SSD. 15,6-tumsskÀrmen Àr 1080p med en 240Hz uppdateringsfrekvens.

Eftersom nyckeldetekteringen förlitar sig pÄ ljus finns det ett frÄgetecken om huruvida damm och skrÀp kan byggas upp. Förhoppningsvis har Razer tÀnkt pÄ det hÀr och vi kommer sÀkert att höra om nÄgra problem nÀr spelare börjar anvÀnda det nya tangentbordet i ilska under lÄnga spelsessioner.