Raspberry Pi 4 har ett USB-C-kabelproblem

Raspberry Pi 4 har ett USB-C-kabelproblem

Den nya Raspberry Pi 4 Àr den första som fÄr ström med en USB-C-kabel, men inte alla kablar fungerar och den enda lösningen Àr att utföra kortrevision. Tack och lov Àr lösningen för befintliga Àgare enkel.

Som TechRepublic rapporterar fungerar inte försök att slÄ pÄ en Raspberry Pi 4 med nÄgra USB-C-kablar eftersom kortet kÀnns igen som en ljudadapter och inte fÄr ström till den.

Eben Upton, grundare av Raspberry Pi Foundation, har bekrÀftat att detta Àr ett problem med Pi 4 och det kommer att begrÀnsa vilka kablar som kan ge ström till en enda kortdator. Tyler Ward skrev ett blogginlÀgg som förklarade exakt varför detta hÀnder. Anledningen beror pÄ att fel detekteringskretsar finns pÄ Raspberry Pi-Ànden av USB-anslutningen.

För att en USB-C-anslutning ska fungera som avsett med alla USB-C-kablar mÄste Type-C-kontakten anvÀnda tvÄ oberoende CC-motstÄnd. Raspberry Pi 4 anvÀnder för nÀrvarande bara en, varför den upptÀcks som en ljudadapter. Kablarna som inte fungerar Àr e-mÀrkta och anvÀnder bÄda CC-anslutningarna dÀr mer grundlÀggande USB-C-kablar bara anvÀnder en av CC-anslutningarna.

Det Àr inte möjligt att fixa de befintliga Raspberry Pi 4-korten, sÄ de Àr begrÀnsade till att endast anvÀnda en grundlÀggande (men allmÀnt tillgÀnglig) USB-C-kontakt. Upton bekrÀftade dock att en kortrevision kommer att genomföras och en Pi 4 som fungerar med e-mÀrkta USB-C-kablar kommer att visas, men det kan ta mÄnader.

Butikerna som sÀljer Pi 4 kommer sÀkert att svara snabbt pÄ de hÀr nyheterna och se till att alla USB-C-kablar de erbjuder gör att kortet kan slÄs pÄ. Den goda nyheten Àr att den officiella Raspberry Pi-strömförsörjningen fungerar.