Raspberry Pi 4 har ett USB-C-kabelproblem

Den nya Raspberry Pi 4 är den första som får ström med en USB-C-kabel, men inte alla kablar fungerar och den enda lösningen är att utföra kortrevision. Tack och lov är lösningen för befintliga ägare enkel.

Som TechRepublic rapporterar fungerar inte försök att slå på en Raspberry Pi 4 med några USB-C-kablar eftersom kortet känns igen som en ljudadapter och inte får ström till den.

Eben Upton, grundare av Raspberry Pi Foundation, har bekräftat att detta är ett problem med Pi 4 och det kommer att begränsa vilka kablar som kan ge ström till en enda kortdator. Tyler Ward skrev ett blogginlägg som förklarade exakt varför detta händer. Anledningen beror på att fel detekteringskretsar finns på Raspberry Pi-änden av USB-anslutningen.

För att en USB-C-anslutning ska fungera som avsett med alla USB-C-kablar måste Type-C-kontakten använda två oberoende CC-motstånd. Raspberry Pi 4 använder för närvarande bara en, varför den upptäcks som en ljudadapter. Kablarna som inte fungerar är e-märkta och använder båda CC-anslutningarna där mer grundläggande USB-C-kablar bara använder en av CC-anslutningarna.

Det är inte möjligt att fixa de befintliga Raspberry Pi 4-korten, så de är begränsade till att endast använda en grundläggande (men allmänt tillgänglig) USB-C-kontakt. Upton bekräftade dock att en kortrevision kommer att genomföras och en Pi 4 som fungerar med e-märkta USB-C-kablar kommer att visas, men det kan ta månader.

Butikerna som säljer Pi 4 kommer säkert att svara snabbt på de här nyheterna och se till att alla USB-C-kablar de erbjuder gör att kortet kan slås på. Den goda nyheten är att den officiella Raspberry Pi-strömförsörjningen fungerar.

Relaterade Artiklar

Back to top button