Rapportera: Windows 10 Update gör Cortana Push CPU-användning

Microsofts senaste uppdatering av Windows 10 orsakar en CPU-spik vid start, och den skyldige kan vara Cortana.

Som Windows Latest rapporterar orsakar den uppdaterade versionen av Cortana processorer att öka med 30 till 40 procent och höja systemminnet.

På Microsofts Feedback Hub sa en användare att Cortana ständigt använde cirka 200 MB minne. En annan såg att den körde “över 35% CPU-användning och 150 MB minne som rapporterats av Aktivitetshanteraren, i minst en dag nu.”

Uppdateringen testades av Windows Insiders i Release Preview Ring före release, som vanligt, och Cortana-problemet flaggades. Men “rapporterna verkar ha ignorerats eftersom de inte röstats upp tillräckligt”, säger Windows Latest.

Vissa användare hävdar att borttagning av registernyckel för att förhindra att Start-menyn skickar lokala sökningar till Bing löser problemet. Men det handlar om att redigera Windows-registret, databasen som lagrar konfigurationsinställningar för Windows-komponenter och applikationer. Om du har kunskapen går du till registret (genom att trycka på Windows + R och skriver ‘regedit’), öppnar HKEY_CURRENT_USER, sedan Software Microsoft Windows CurrentVersion Search, hitta en post som heter BingSearchEnabled och ändra värdet till 0.

De som inte vill redigera sitt register kan avinstallera uppdateringen genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Visa uppdateringshistorik> Avinstallera uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button