Rapportera: Sony kommer att ha PS5-endast lanseringstitlar

Rapportera: Sony kommer att ha PS5-endast lanseringstitlar

Varje ny generation spelkonsol krÀver nya, exklusiva spel för att uppmuntra konsumenterna att köpa hÄrdvaran. Microsoft Àr instÀlld pÄ att bryta den regeln med Xbox Series X, men Sony Àr det inte, och det kan sluta bli nyckeln till framgÄngen för PlayStation 5.

Som GamesRadar rapporterar har den vÀlkÀnda speljournalisten och nyhetsredaktören pÄ Kotaku, Jason Schreier, pÄ Splitscreen-podcasten (29 minuters mark) sagt att Sony kommer att ha PS5-exklusiva lanseringsspel. För att kunna spela dem mÄste du köpa en PS5, vilket vi förvÀntar oss.

Detta stĂ„r dock i skarp kontrast till Microsofts planer. Matt Booty, chef för Xbox Game Studios, bekrĂ€ftade via MCV i slutet av förra veckan att, “Eftersom vĂ„rt innehĂ„ll kommer ut under nĂ€sta Ă„r, tvĂ„ Ă„r, kommer alla vĂ„ra spel, ungefĂ€r som PC, att spela upp och ner i familjen av enheter … Vi vill se till att om nĂ„gon investerar i Xbox fram till nu [Series X] att de kĂ€nner att de gjorde en bra investering och att vi Ă€r engagerade i dem med innehĂ„ll. “

Med andra ord fokuserar Microsoft pÄ spel över flera generationer fram till 2022, vilket innebÀr att det verkligen inte finns sÄ mycket incitament att gÄ ut och köpa en Xbox Series X-konsol pÄ lanseringsdagen. Tidigare Xbox VP Mike Ybarra uppgav ocksÄ förra veckan att han skulle köpa en PS5 snarare Àn en Xbox Series X eftersom det Àr möjligt att spela alla Xbox-exklusiva pÄ PC.

Schreier skulle inte ange vilka PS5-spel som Àr exklusiva för hÄrdvaran, men Sony har ett antal toppdragsspel-franchisearbetare för att till exempel kalla God of War och Horizon Zero Dawn.

Microsofts övergripande beslut Àr lite meningsfullt ur ett hÄrdvaruförsÀljningsperspektiv och det kan ge Sony en stor ledning nÀr det gÀller konsolförsÀljning före slutet av 2020. Den enda tydliga anledningen att köpa en Xbox Series X Àr om du inte redan Àger en Xbox och inte spel pÄ PC. Förutom det finns dragningen av den extra prestandan som erbjuds frÄn den nya hÄrdvaran och den mycket snabbare SSD-lagringen, men borde vi förvÀnta oss att spelare ska stÀlla upp utanför spelbutiker pÄ Xbox Series X lanseringsdag? Antagligen inte.