Rapportera: Samsungs 2021-telefoner inkluderar inte en laddare

Förra månaden hörde vi rapporter om att Apple är redo att leverera iPhone 12 utan laddare och EarPods, och det ser ut som om Samsung förbereder sig för att göra samma sak för åtminstone några av sina telefoner nästa år.

Som den koreanska nyhetswebbplatsen ETNews rapporterar (översatt), har industrins insiders sagt att “Samsung Electronics diskuterar hur man tar bort laddaren från smartphonekomponenter med närstående företag.” Det är därför oklart exakt när ingen laddningspolicy skulle genomföras och hur långt det skulle vara när det gäller utbudet av mobiltelefoner som Samsung erbjuder.

Samsungs tanke på detta är fokuserat på både avfallsspekterna med att inkludera en laddare och kostnaden för telefoner. Laddare har levererats som standard i över ett decennium med telefoner och det finns många alternativ att köpa reservladdare separat. Lägg till det de växande kostnaderna för tillverkning av en telefon, särskilt nu när vi alla förväntar oss 5G, och kostnadsbesparingar är önskvärda. Genom att inte inkludera en laddare skulle Samsung spara på komponentens kostnad, men också på förpacknings- och fraktvikt per telefon.

För närvarande låter det som om Samsung fortfarande beslutar om det här är en bra idé eller inte. Kommer konsumenter att klaga eller uppskatta bristen på avfall? Kommer de att bli irriterade över att behöva spendera mer för att få en laddare? På baksidan av det, skulle de vara lika irriterade över att hitta en 5W-laddare i lådan när 20W-laddare och trådlösa laddningsalternativ finns tillgängliga?

Samsung är en av de största telefontillverkarna i världen, så ett beslut att släppa laddare skulle ha stor inverkan på tillverkare med fokus på laddningsproduktion. Samtidigt kan det dock drastiskt minska mängden avfall som skapas, särskilt i en bransch som uppmuntrar konsumenter att byta ut sina enheter varje år.

Relaterade Artiklar

Back to top button