Rapportera: Nintendo slutar tyst laddas för Joy-Con-reparationer

Rapportera: Nintendo slutar tyst laddas för Joy-Con-reparationer

För nÄgra dagar sedan vÀcktes en grupptalan mot Nintendo som hÀvdade att den skickar Switch med defekta Joy-Con-kontroller. Nu har Nintendo tydligen tappat avgifterna för reparation av Joy-Cons.

Som vice rapporter bekrÀftar intern Nintendo-dokumentation som visas i publikationen Àndringen av policyn nÀr det gÀller reparationer av Switch-controller. Notatet lyder som följer:

SÄ inte bara tappar Nintendo avgifterna för Joy-Con-reparationer framöver, utan alla redan genomförda Àr berÀttigade till Äterbetalning om en kund begÀr det. Den typiska avgiften för en sÄdan reparation antas vara $ 40, vilket betyder att om du har betalat för en Àr det vÀrt att kontakta Nintendo och be om pengarna tillbaka.

Nintendo stÄr inför en grupptalan pÄ grund av frustration frÄn Switch-Àgare och vad som ser ut att vara utbredda exempel pÄ Joy-Con-drift. Drifting Àr den term som anvÀnds för att beskriva en Joy-Con-registreringsingÄng nÀr spelaren inte interagerar med den, och det kan lÀtt förstöra spelet.

För nĂ€rvarande bekrĂ€ftar Nintendo inte innehĂ„llet i det interna memot, det Ă€r dess nya policy för Joy-Con-reparationer. Det japanska företaget har erkĂ€nt att det Ă€r medvetet om rapporter om Joy-Con-kontroller som “inte svarar korrekt” och uppmuntrar alla som har problem med dem att besöka supportwebbplatsen. Detta Ă€r ett typiskt sĂ€tt att hantera ett problem som du inte vill prata om offentligt, det Ă€r frustrerande för oss konsumenter, men troligen den bĂ€sta lagliga vĂ€gen framĂ„t med tanke pĂ„ den aktiva gruppĂ„tgĂ€rden.

Det som Ă€r klart nu Ă€r att detta problem inte kommer att försvinna och Nintendo kan komma att hamna i domstol inom en snar framtid. Ändringen av policyn för reparationer Ă€r dock ett tecken pĂ„ att Joy-Con-driftproblemet nu finns pĂ„ radaren och Ă€ven om vi kanske aldrig hör om det, kommer ett internt team att titta pĂ„ hĂ„rdvaran och ta reda pĂ„ hur man kan stoppa det.