Rapportera: Nintendo slutar tyst laddas för Joy-Con-reparationer

För några dagar sedan väcktes en grupptalan mot Nintendo som hävdade att den skickar Switch med defekta Joy-Con-kontroller. Nu har Nintendo tydligen tappat avgifterna för reparation av Joy-Cons.

Som vice rapporter bekräftar intern Nintendo-dokumentation som visas i publikationen ändringen av policyn när det gäller reparationer av Switch-controller. Notatet lyder som följer:

Så inte bara tappar Nintendo avgifterna för Joy-Con-reparationer framöver, utan alla redan genomförda är berättigade till återbetalning om en kund begär det. Den typiska avgiften för en sådan reparation antas vara $ 40, vilket betyder att om du har betalat för en är det värt att kontakta Nintendo och be om pengarna tillbaka.

Nintendo står inför en grupptalan på grund av frustration från Switch-ägare och vad som ser ut att vara utbredda exempel på Joy-Con-drift. Drifting är den term som används för att beskriva en Joy-Con-registreringsingång när spelaren inte interagerar med den, och det kan lätt förstöra spelet.

För närvarande bekräftar Nintendo inte innehållet i det interna memot, det är dess nya policy för Joy-Con-reparationer. Det japanska företaget har erkänt att det är medvetet om rapporter om Joy-Con-kontroller som “inte svarar korrekt” och uppmuntrar alla som har problem med dem att besöka supportwebbplatsen. Detta är ett typiskt sätt att hantera ett problem som du inte vill prata om offentligt, det är frustrerande för oss konsumenter, men troligen den bästa lagliga vägen framåt med tanke på den aktiva gruppåtgärden.

Det som är klart nu är att detta problem inte kommer att försvinna och Nintendo kan komma att hamna i domstol inom en snar framtid. Ändringen av policyn för reparationer är dock ett tecken på att Joy-Con-driftproblemet nu finns på radaren och även om vi kanske aldrig hör om det, kommer ett internt team att titta på hårdvaran och ta reda på hur man kan stoppa det.

Relaterade Artiklar

Back to top button