Rapportera: NBC Peacock att existera som gratis streamingtjänst

Rapportera: NBC Peacock att existera som gratis streamingtjänst

NBCUniversals kommande streamingtjänst, Peacock, kan visa sig vara ad-stödd, rapporterar CNBC.

Streamingtjänsten kommer att leverera annonser till alla tittare; dock kanske det kommer att erbjuda ett annonsstödt nivå medan alla med en vanlig kabel- / satellit-TV eller Comcast bredbandsprenumeration tjänar ytterligare fördelar. CNBC talade med källor om att det kan finnas flera nivåer. Peacock bör vara åtminstone gratis, men betal-TV-abonnenter kan antingen förlora annonser eller få exklusiva funktioner.

Ursprungligen verkade Peacock troligen kräva ett abonnemang. NBCUniversal skulle sälja direkt till konsument, men betal-TV och bredbandskunder från Comcast skulle få fri tillgång. Den senaste strategin är dock att släppa Peacock som gratis att titta på för alla och bifoga annonser.

Peacock anländer i april 2020, och NBCUniversal har serier och filmer uppradade för lanseringen. Originalprogrammering inkluderar en anpassning samt och startar om. Peacock tog också strömmande rättigheter för i oktober 2020 och i januari 2021.

Streamingtjänster försvinner inte. Faktum är att det snart kommer fler. Apple TV + lanserades tidigare i veckan och Disney + debuterar den här månaden. Påfågel kommer dock inte att vara ensam 2020. AT & T: s HBO Max kommer att försöka vinna med en djup katalog med original och licensierat innehåll som börjar i maj. Från teknik till media tror många företag att de kommer att störta Netflix och locka tiotals miljoner abonnenter.

Det är oklart vem som kommer att segra i slutet. Sony bestämde sig nyligen för att stänga PlayStation Vue, och det kan vara ett tecken på andra befintliga konkurrenter som är beredda att hoppa av det här loppet. Vi måste se vad som händer 2020 och checka in status för alla dessa tjänster i framtiden.