Rapportera: Microsoft slÀpper 2 nÀsta generations Xbox-konsoler

Rapportera: Microsoft slÀpper 2 nÀsta generations Xbox-konsoler

I slutet av 2020 har vi en PlayStation 5 och en ny Xbox-konsol att spela spel pÄ. Men det kan finnas ett tredje alternativ eftersom Microsoft trots uppenbarelser tydligen fortfarande arbetar pÄ en skivlös ny Xbox ocksÄ.

Som Kotaku rapporterar Àr det inte första gÄngen en ny skivfri Xbox har ryktats. NÀr nÀsta generations hÄrdvara först började prata om, ansÄgs Microsoft arbeta pÄ tvÄ konsoler med kodnamnet Anaconda och Lockhart. Anaconda Àr den avancerade maskinen medan Lockhart Àr den billigare, skivfria modellen.

Microsoft har sedan sagt att det bara finns en nÀsta generations Xbox, men det verkar som om Lockhart-projektet fortfarande kan vara under utveckling. Kotaku har fÄtt höra att Microsoft strÀvar efter att erbjuda en billigare konsol som kan uppnÄ 1440p-upplösning vid 60 fps, med en processor med mer prestanda Àn antingen Xbox One X ($ 499,00 pÄ Amazon Canada) och PS4 Pro ($ 369,99 pÄ GameStop).

Vi har redan en skivfri Xbox One, som visar Microsofts villighet att omfamna en konsol utan en optisk enhet. För nÀsta generation finns det ett Ànnu starkare argument för en digital konsol nÀr du anser att Microsoft redan erbjuder det populÀra Xbox Game Pass-prenumerationen och Àr mitt i att introducera xCloud. Spelare i allmÀnhet gillar ocksÄ bekvÀmligheten med att ladda ner sina spel.

Anaconda blir dyrare men skiljer sig Ät genom prestanda och dess förmÄga att spela fysiska spel. FörvÀnta dig en maskin med fokus pÄ 4K-spel med 60 bilder per sekund. Att slÀppa tvÄ konsoler Àr dock inte utan risk. Microsoft kommer att behöva prissÀtta Anaconda för att tÀvla med PS5 eller att det blir dyrt. Samtidigt behöver det ett tydligt gap i prissÀttningen mellan Anaconda och Lockhart. Om Sony priser PS5 lÄg, det skapar ett problem för Microsoft.

Vi förvÀntar oss bara en PS5-konsol frÄn Sony och all marknadsföring kommer att fokuseras pÄ den. Microsoft mÄste dela upp marknadsföringen mellan sina tvÄ konsoler för att förklara skillnaden, vilket kan slÄ tillbaka och till och med förvirra konsumenter. Jag Àr sÀker pÄ att utvecklare inte heller Àr nöjda med att behöva tillgodose bÄde lÄg- och avancerad hÄrdvara. De Àr vana vid detta för nuvarande generation, men det Àr sÄ mycket svÄrare för ny hÄrdvara och speciellt om du försöker skicka en lanseringstitel.

Microsoft kommenterar förstÄeligt inte ryktet, och de kommer förmodligen inte att göra det förrÀn marknadsföringsmaskinen startar nÀrmare lanseringen nÀsta Är. Först dÄ kommer vi att ta reda pÄ om det verkligen finns tvÄ nÀsta generations Xbox-konsoler, som naturligtvis hindrar lÀckor.