Rapportera: McAfee vill köpa NortonLifeLock

Rapportera: McAfee vill köpa NortonLifeLock

I november döpte Symantec sig officiellt till NortonLifeLock, men namnbytet kan vara kortvarigt eftersom McAfee tros övervÀga att förvÀrva sin rival.

Som rapporter fokuserar NortonLifeLock pÄ sÀkerhetsprodukter för konsumenter och smÄföretag, inklusive identitetsskydd och integritetslösningar som erbjuds under varumÀrket LifeLock. McAfee Ä andra sidan erbjuder bÄde konsument- och företagslösningar, men fokuserar för nÀrvarande pÄ den mer traditionella sÀkerhetspaketet för konsumentmarknaden.

McAfee, som fortfarande rÀknar Intel som en av dess Àgare, Àr inte ensam om att övervÀga ett NortonLifeLock-förvÀrv. Private equity-företagen Permira och Advent Àr ocksÄ intresserade av företaget och hade redan avslagit bud nÀr Symantec var mitt i att sÀlja sin affÀrsverksamhet och varumÀrke till Broadcom. Broadcom ville ocksÄ ha hela Symantec, men lyckades inte förvÀrva konsumentsidan.

Broadcom-affÀren var vÀrt 10,7 miljarder dollar och idag Àr NortonLifeLock ett företag pÄ 16 miljarder dollar. Om det finns en förvÀrvsavtal Àr det mycket osannolikt att det ens övervÀgs före Ärets slut pÄ grund av hÀlften av NotronLifeLocks 12 styrelseledamöter som planerar att lÀmna efter ÄrsstÀmman 19 december.

Om McAfee lyckas förvÀrva NortonLifeLock verkar det troligt att konsumenternas val pÄ marknaden skulle minskas. McAfee skulle integrera LifeLock-tjÀnsterna för identitetsskydd och övervakning i sin befintliga Total Protection-svit, vilket gör det oklart vad som skulle hÀnda med de konkurrerande Norton 360-produkterna.

I vÄr senaste sammanstÀllning av de bÀsta sÀkerhetssviterna fick Norton 360 Deluxe och Norton 360 med LifeLock Select bÄda högre Àn McAfee Total Protection. En av de negativa punkterna som framhÀvs i Total Protection-granskningen var att sanering av identitetsstöld inte lÀngre inkluderade ersÀttning, eftersom Norton 360 med LifeLock Àr mycket mer stödjande och kommer att ersÀtta dig för upp till 25 000 dollar i stulna medel och 25 000 dollar i personliga utgifter som Àr direkt relaterade till identitetsstöld.