Rapportera: Magic Leap One-försäljningen är hemsk, ny version ‘Years Away’

Magic Leap One-försäljningen är mycket kortare än förväntningarna och en uppgraderad modell förväntas inte när som helst snart, rapporterar The Information.

Sex månader efter lanseringen har cirka 6000 enheter av Magic Leaps enda produkt sålts. Rapporten föreslår att VD Rony Abovitz hade förväntat sig att sälja 100 000 enheter inom samma tidsram, och Magic Leap hade planerat att uppfylla målet och skala sin affärsmodell för att driva miljontals enheter under de kommande åren.

Magic Leap One gjorde sin globala debut i augusti 2018. Den finns tillgänglig för 2 295 dollar, vilket verkar vara ett pris som de flesta konsumenter inte är bekväma med på grund av den förstärkta verklighetens begränsade historia. Nu, med konsumenter som tvekar att investera i Magic Leaps ekosystem, har den välfinansierade uppstarten ingen tydlig väg framåt.

Internt har startningen kämpat för att behålla anställda. Dussintals anställda har enligt uppgift sagt upp de senaste veckorna. Business Insider rapporterade också om CFO: s avgång Scott Henry och SVP för kreativ strategi John Gaeta förra månaden. Det är okänt hur många anställda som finns kvar på Magic Leaps huvudkontor i södra Florida och andra satellitkontor.

Magic Leap har börjat utvecklas på en uppgraderad modell. Kallas ‘Magic Leap Two’ bakom stängda dörrar, den har en förenklad design tillsammans med ett bredare synfält och 5G-anslutning. Rapporten hävdar dock att Magic Leap stöter på “grundläggande tekniska begränsningar”. Under tiden kan Magic Leap utfärda små förbättringar av Magic Leap One och sälja det som ett nytt headset snart. Anställda tror att Magic Leap Two kan vara “år borta” från debut.

Styrelseledamöter inklusive Alphabet VD Sundar Pichai och tidigare Qualcomm-chef Paul Jacobs är inte längre associerade med företaget. Båda avgick 2018; deras beslut är dock inte relaterade till Magic Leaps pågående frågor. Ändå är det förvånande att starka spelare inom teknik valde att gå bort från en start med ett överflöd av hype kring sin framtid.

Vidare undertecknade JPMorgan Chase ett avtal med Magic Leap om att få nästan 2000 patent som säkerhet. Magic Leap berättade för Next Reality att det gör det i ett försök att samla in mer pengar, men det beslutet kan vara besvärligt om kontanterna blir svaga senare.

Starten svarade på informationens rapport, men den gav inga korrigeringar. Istället kallade Magic Leap ut rapporten för att vara “full av felaktigheter och vilseledande uttalanden.” Mellan alla dessa nyheter blir det intressant att se vad Magic Leap gör nästa. Magic Leap har finansiering för att fortsätta utveckla förstärkt verklighetsbaserad hårdvara och mjukvara, men vid något tillfälle måste det hinna med konsumenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button