Rapportera: iPhone 12 lanseras i två steg

Apple har redan bekräftat att lanseringen av iPhone 12 kommer att försenas på grund av en “tillfälligt begränsad” leveranskedja, men nu tror man att Apple avser att dela upp lanseringen i två steg.

Fyra olika modeller av iPhone 12 förväntas senare i år, med 5,4-tums, 6,1-tums och 6,7-tums OLED-skärmar. Som MacRumors rapporterar föreslår den senaste informationen från källor inom Apples försörjningskedja att vi kommer att se de två 6,1-tumsmodellerna lanseras först, följt av 5,4-tums- och 6,7-tumsmodellerna vid ett senare tillfälle. Genom att fatta beslutet nu kommer Apple att kunna prioritera utbudet av 6,1-tums modeller för att klara tidig efterfrågan och sedan öka produktionen på de andra modellerna senare.

När det gäller hur mycket tid Apple har för avsikt att vänta mellan de två lanseringarna, tror man att moderkort för 6,1-tums enheter har börjat levereras nyligen, med andra stegs enheter som skickas i slutet av augusti. Om det stämmer kan det därför gå en månad mellan det första och andra startfönstret för iPhone 12.

Med lanseringen av iPhone 12 försenad med några veckor och förväntas nu i mitten till slutet av oktober, kanske konsumenterna inte kan få tag på modellerna 5,4 tum och 6,7 tum förrän i slutet av november. Det ger fortfarande gott om tid för försäljning före jul, vilket måste vara högt upp på listan över bekymmer för Apple. Det verkar dock som att utbudet mer än efterfrågan kommer att vara begränsningen för företaget, oavsett vilken modell som visar sig vara mest populär.

Relaterade Artiklar

Back to top button