Rapportera: iOS 14 för att stödja samma iPhone-modeller som iOS 13

Rapportera: iOS 14 för att stödja samma iPhone-modeller som iOS 13

Apples programvarufokuserade WWDC-hÀndelse i juni Àr dÀr företaget förvÀntas tillkÀnnage nÀsta versioner av sin iOS och iPadOS. Det Àr över fyra mÄnader till WWDC, men det finns redan nyheter om vilka gamla Apple-enheter som kommer att kvalificera sig för en uppgradering.

Som 9To5Mac rapporterar kommer listan över enheter som stöds via ett rykt som rapporteras pÄ den franska webbplatsen iPhonesoft. Om det Àr sant Àr det goda nyheter för alla som fortfarande förlitar sig pÄ en mycket gammal iPhone som iPhone SE eller iPhone 6S. Tydligen Àr Apple instÀlld pÄ att upprepa vad det gjorde med iOS 13 förra Äret och stödja exakt samma utbud av modeller.

Med det i Ă„tanke, kom WWDC vi borde se iOS 14-uppgraderingar som erbjuds till 14 befintliga iPhone-modeller, inklusive:

iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 11 iPhone XS iPhone XS Max iPhone XR iPhone X iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone 7 iPhone 7 Plus iPhone 6s iPhone 6s Plus iPhone SE

Om du Àger en sjunde generationens iPod touch kommer du tydligen ocksÄ att fÄ iOS 14-uppgraderingen.

Vi vet ocksÄ att iPhone 12-serien, som ska visas nÄgon gÄng i september, kommer oundvikligen att levereras med iOS 14 installerad. Och det finns en annan iPhone att hÄlla koll pÄ. Apple förvÀntas lansera en ny, billig 4,7-tums iPhone i mars, som slutligen levereras med iOS 13 följt av en snabb uppgradering till iOS 14 efter WWDC.

Till skillnad frÄn iOS 14 förvÀntas iPadOS 14 tappa stöd för vissa modeller. I synnerhet kommer iPad mini 4 och iPad Air 2 inte att ges möjlighet till det nya operativsystemet. Man tror att det beror pÄ att de bÄda anvÀnder varianter av Apples A8-seriechips. iPhone-support har redan flyttat till att endast stödja A9-chips framÄt och dÀrför Àr det vettigt att göra detsamma för iPad. Listan över iPad-modeller som fÄr iPadOS 14 innehÄller dÀrför:

12,9-tums iPad Pro 11-tums iPad Pro 10,5-tums iPad Pro 9,7-tums iPad Pro iPad (7: e generationen) iPad (6: e generationen) iPad (5: e generationen) iPad mini (5: e generationen) iPad Air (3: e generationen)

Detta Àr bara ett rykte och ett som inte officiellt kommer att bekrÀftas som sant (eller inte) förrÀn i juni. Jag Àr ocksÄ misstÀnksam för att det finns stöd kvar för den gamla iPhone SE om Apple introducerar en ny billig iPhone i mars och slutar kalla den iPhone SE2.