Rapportera: Intels Comet Lake-S Chips kräver ett nytt moderkort

Vi har sett Intel släppa Ice Lake- och Comet Lake-processorer nyligen, men nästa år ska vi få Comet Lake-S-chips som en ersättning för Coffee Lake på skrivbordet. Uppgradering till Comet Lake-S ser dock sannolikt ut att kräva ett nytt moderkort.

Som Tom’s Hardware rapporter läckte ett par Intel-bilder förra månaden via XFastest som avslöjar hur Comet Lake-S skiljer sig från vad som har kommit tidigare och varför det nuvarande LGA 1151-uttaget inte kommer att vara lämpligt. Om bilderna ska tros kommer Comet Lake-S att öka kärnantalet för dessa stationära processorer till 10 (20 trådar) samtidigt som TDP (Thermal Design Power) skjuts upp till 125W.

För att stödja den ökade kraftuttaget krävs ett nytt moderkortsuttag med nio stift till. Det förväntas kallas LGA 1200 och Intel antas introducera nytt chipset-kisel för att gå med på det. Eftersom vi för närvarande använder Z390-chipset för Coffee Lake-processorer verkar det troligt att Intel kommer att kalla den nya chipset 400-serien.

14nm Comet Lake-S-chips kommer inte förrän i början av 2020, men när de gör det borde vi förvänta oss entusiastiska (125W), mainstream (95W) och low power (35W) chipmodeller, som alla troligen kommer att kräva nya LGA 1200 uttag. De läckta bilderna lovar också förbättrad kärn- och minnesöverklockning, integrerat USB 3.1 Gen 2, 802.11ax trådlöst, Bluetooth 5 och Thunderbolt 3-stöd. När det gäller minne förväntas fortsatt stöd för DDR4-2666, liksom PCIe 3.0.

Som alltid är fallet när du väljer vilka komponenter du ska köpa till en ny dator kan du alltid se framåt, men så småningom måste du bara välja de bästa komponenterna för din budget vid den tiden. Om du planerar att uppgradera ditt moderkort ändå kan det vara värt att vänta på att Comet Lake-S kommer fram nästa år.

Relaterade Artiklar

Back to top button