Rapportera: Intels Comet Lake-S Chips krÀver ett nytt moderkort

Rapportera: Intels Comet Lake-S Chips krÀver ett nytt moderkort

Vi har sett Intel slÀppa Ice Lake- och Comet Lake-processorer nyligen, men nÀsta Är ska vi fÄ Comet Lake-S-chips som en ersÀttning för Coffee Lake pÄ skrivbordet. Uppgradering till Comet Lake-S ser dock sannolikt ut att krÀva ett nytt moderkort.

Som Tom’s Hardware rapporter lĂ€ckte ett par Intel-bilder förra mĂ„naden via XFastest som avslöjar hur Comet Lake-S skiljer sig frĂ„n vad som har kommit tidigare och varför det nuvarande LGA 1151-uttaget inte kommer att vara lĂ€mpligt. Om bilderna ska tros kommer Comet Lake-S att öka kĂ€rnantalet för dessa stationĂ€ra processorer till 10 (20 trĂ„dar) samtidigt som TDP (Thermal Design Power) skjuts upp till 125W.

För att stödja den ökade kraftuttaget krÀvs ett nytt moderkortsuttag med nio stift till. Det förvÀntas kallas LGA 1200 och Intel antas introducera nytt chipset-kisel för att gÄ med pÄ det. Eftersom vi för nÀrvarande anvÀnder Z390-chipset för Coffee Lake-processorer verkar det troligt att Intel kommer att kalla den nya chipset 400-serien.

14nm Comet Lake-S-chips kommer inte förrÀn i början av 2020, men nÀr de gör det borde vi förvÀnta oss entusiastiska (125W), mainstream (95W) och low power (35W) chipmodeller, som alla troligen kommer att krÀva nya LGA 1200 uttag. De lÀckta bilderna lovar ocksÄ förbÀttrad kÀrn- och minnesöverklockning, integrerat USB 3.1 Gen 2, 802.11ax trÄdlöst, Bluetooth 5 och Thunderbolt 3-stöd. NÀr det gÀller minne förvÀntas fortsatt stöd för DDR4-2666, liksom PCIe 3.0.

Som alltid Àr fallet nÀr du vÀljer vilka komponenter du ska köpa till en ny dator kan du alltid se framÄt, men sÄ smÄningom mÄste du bara vÀlja de bÀsta komponenterna för din budget vid den tiden. Om du planerar att uppgradera ditt moderkort ÀndÄ kan det vara vÀrt att vÀnta pÄ att Comet Lake-S kommer fram nÀsta Är.