Rapportera: Ingen ÄtgÀrd pÄ Trumps rasistiska tweets trots nya Twitterregler

Rapportera: Ingen ÄtgÀrd pÄ Trumps rasistiska tweets trots nya Twitterregler

Även om Twitter nyligen meddelade att de kommer att flagga tweets som “bryter mot vĂ„ra regler”, kommer en serie rasistiska tweets frĂ„n president Trump inte att fĂ„ den behandlingen, sĂ€ger det sociala nĂ€tverket The Verge.

Som Twitter förklarade i slutet av juni har det lĂ€nge tillĂ„tit tvivelaktiga tweets att förbli online “för att de var i allmĂ€nhetens intresse, men det var inte klart nĂ€r och hur vi gjorde dessa beslut. För att fixa det introducerar vi ett nytt meddelande. som kommer att ge ytterligare tydlighet i dessa situationer och dela mer om nĂ€r och varför vi anvĂ€nder det. “

Twitters anvĂ€ndarvillkor “förbjuder[s] riktar sig till individer med upprepade slurpar, troper eller annat innehĂ„ll som avser att avhumanisera, försĂ€mra eller förstĂ€rka negativa eller skadliga stereotyper om en skyddad kategori. [to] gĂ„ tillbaka och hjĂ€lp med att Ă„tgĂ€rda de totalt trasiga och brottsinfekterade platserna som de kom frĂ„n. “

Han nÀmnde inte dessa kvinnor, men det var uppenbart att han hÀnvisade till Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley och Alexandria Ocasio-Cortez, de demokratiska representanterna frÄn Minnesota, Michigan, Massachusetts respektive New York.

Enligt Trump kom alla fyra medlemmarna “ursprungligen frĂ„n lĂ€nder vars regeringar Ă€r en fullstĂ€ndig och total katastrof, den vĂ€rsta, mest korrupta och olĂ€mpliga nĂ„gonstans i vĂ€rlden (om de ens har en fungerande regering alls)” – en rasistisk och frĂ€mlingsfientlig trop . Alla fyra Ă€r amerikanska medborgare, och endast rep. Omar föddes utanför USA; hon flyttade hit frĂ„n Somalia med sina förĂ€ldrar som barn.

Om Twitter tillÀmpar sin etikett pÄ Trumps tweets, visas de mindre framtrÀdande i sökning, i anvÀndarnas tidslinjer, i aviseringar och i utforskningsavsnittet. Twitter avgör vilka tweets som ska döljas utifrÄn fem faktorer, inklusive om det att bevara tweet kan innebÀra att anvÀndaren hÄlls ansvarig och om innehÄllet kan orsaka vÄld.

Som rapporterades i mars sÄg lÀn som hade politiska möten med Donald Trump en ökning med 226 procent av hatbrott jÀmfört med lÀn som inte gjorde det.

Twitter har försökt klĂ€mma ner pĂ„ hatfulla sprĂ„k. Förra Ă„ret sa företaget att de skulle försöka begrĂ€nsa avhumaniserande sprĂ„k som föll utanför dess befintliga regler. Twitters regler vid den tiden förbjöd hot och direkta attacker mot andra anvĂ€ndare baserat pĂ„ ras, etnicitet, kön, religion och mer, men verkstĂ€llighet var inkonsekvent – och Ă€r det utan tvekan fortfarande.

Företaget för sociala medier har ocksÄ snubblats av presidenten nyligen, eftersom Trump inte bjöd in representanter frÄn Twitter eller Facebook till toppmötet i Vita huset. IstÀllet anvÀnde presidenten toppmötet som en möjlighet att klaga pÄ sitt Twitter-konto och hÀvdade att anvÀndarna inte kan följa honom. Det finns inga bevis för att detta Àr sant, och en amerikansk kretsrÀtt avgjorde nyligen att presidenten inte kan blockera anvÀndare pÄ den sociala medieplattformen som han hade gjort med kritiker tidigare.

Under tiden var Trump tillbaka pĂ„ Twitter i morse för att slĂ€nga fler förolĂ€mpningar mot kongresskvinnorna och kallade dem ”anti-Israel [and] pro Al-Qaida, “bland annat.