Rapportera: Ingen åtgärd på Trumps rasistiska tweets trots nya Twitterregler

Även om Twitter nyligen meddelade att de kommer att flagga tweets som “bryter mot våra regler”, kommer en serie rasistiska tweets från president Trump inte att få den behandlingen, säger det sociala nätverket The Verge.

Som Twitter förklarade i slutet av juni har det länge tillåtit tvivelaktiga tweets att förbli online “för att de var i allmänhetens intresse, men det var inte klart när och hur vi gjorde dessa beslut. För att fixa det introducerar vi ett nytt meddelande. som kommer att ge ytterligare tydlighet i dessa situationer och dela mer om när och varför vi använder det. “

Twitters användarvillkor “förbjuder[s] riktar sig till individer med upprepade slurpar, troper eller annat innehåll som avser att avhumanisera, försämra eller förstärka negativa eller skadliga stereotyper om en skyddad kategori. [to] gå tillbaka och hjälp med att åtgärda de totalt trasiga och brottsinfekterade platserna som de kom från. “

Han nämnde inte dessa kvinnor, men det var uppenbart att han hänvisade till Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley och Alexandria Ocasio-Cortez, de demokratiska representanterna från Minnesota, Michigan, Massachusetts respektive New York.

Enligt Trump kom alla fyra medlemmarna “ursprungligen från länder vars regeringar är en fullständig och total katastrof, den värsta, mest korrupta och olämpliga någonstans i världen (om de ens har en fungerande regering alls)” – en rasistisk och främlingsfientlig trop . Alla fyra är amerikanska medborgare, och endast rep. Omar föddes utanför USA; hon flyttade hit från Somalia med sina föräldrar som barn.

Om Twitter tillämpar sin etikett på Trumps tweets, visas de mindre framträdande i sökning, i användarnas tidslinjer, i aviseringar och i utforskningsavsnittet. Twitter avgör vilka tweets som ska döljas utifrån fem faktorer, inklusive om det att bevara tweet kan innebära att användaren hålls ansvarig och om innehållet kan orsaka våld.

Som rapporterades i mars såg län som hade politiska möten med Donald Trump en ökning med 226 procent av hatbrott jämfört med län som inte gjorde det.

Twitter har försökt klämma ner på hatfulla språk. Förra året sa företaget att de skulle försöka begränsa avhumaniserande språk som föll utanför dess befintliga regler. Twitters regler vid den tiden förbjöd hot och direkta attacker mot andra användare baserat på ras, etnicitet, kön, religion och mer, men verkställighet var inkonsekvent – och är det utan tvekan fortfarande.

Företaget för sociala medier har också snubblats av presidenten nyligen, eftersom Trump inte bjöd in representanter från Twitter eller Facebook till toppmötet i Vita huset. Istället använde presidenten toppmötet som en möjlighet att klaga på sitt Twitter-konto och hävdade att användarna inte kan följa honom. Det finns inga bevis för att detta är sant, och en amerikansk kretsrätt avgjorde nyligen att presidenten inte kan blockera användare på den sociala medieplattformen som han hade gjort med kritiker tidigare.

Under tiden var Trump tillbaka på Twitter i morse för att slänga fler förolämpningar mot kongresskvinnorna och kallade dem ”anti-Israel [and] pro Al-Qaida, “bland annat.

Relaterade Artiklar

Back to top button