Rapportera: Google flyttar hÄrdvaruproduktion frÄn Kina

Rapportera: Google flyttar hÄrdvaruproduktion frÄn Kina

NĂ€sta maskinvara frĂ„n Google som du köper kanske inte lĂ€ngre innehĂ„ller orden “Made in China” pĂ„ höljet. Google tros flytta produktionen av sina prylar nĂ„gon annanstans.

Som Reuters rapporterar förvÀntas det mesta av den Amerika-bundna hÄrdvaran som Google producerar i Kina flytta till en ny tillverkningsdestination i Vietnam. Förflyttningen frÄn Kina beror pÄ tvÄ faktorer: tullar och arbetskraft.

Det pÄgÄende handelskriget mellan USA och Kina har inneburit införandet av ett ökande antal vinstdödande tullar pÄ varor som produceras i Kina. Google har beslutat att vidta ÄtgÀrder utan att det finns nÄgot slut pÄ detta. PÄ arbetsmarknadens front blir Kina dyrare, vilket i kombination med tariffer helt klart gör kostnaden och anstrÀngningen för att flytta produktionen nÄgon annanstans vÀrt det.

Före slutet av detta Är förvÀntas en del Pixel 3a ($ 388,22 pÄ Amazon) telefonproduktion flytta till Vietnam. Pixel 4-telefonproduktion kommer sannolikt ocksÄ att vara Vietnam-baserad, med Googles mÄl att nÄ 8-10 miljoner smartphones som skickas i Är. Den andra hÄrdvaran som Àr kÀnd för att flytta Àr Googles smarta högtalarsortiment, men produktionen förvÀntas delas mellan Vietnam och Thailand.

Google kommer fortfarande att behÄlla en viktig nÀrvaro i Kina enligt rapporten, med ny produkt och initial utveckling av hÄrdvara kvar i Kina. Naturligtvis producerar ingen av dessa varor som skickas direkt till USA och kommer dÀrför inte att omfattas av nÄgra tullar.