Rapportera: Facebook utvecklar mindre, lättare, trådlöst Oculus VR-headset

Facebook tros arbeta med en efterföljare till Oculus Quest trådlösa VR-headset, och under tiden göra det mindre och lättare.

Som Bloomberg rapporterar hävdar personer som är bekanta med saken att det sociala nätverkets Oculus-division för närvarande arbetar med flera olika prototyper i ett försök att välja den bästa ersättaren för Quest. Viktiga mål är att erbjuda ett 10-15 procent mindre headset som också är lättare och erbjuder en snabbare uppdateringsfrekvens för bilder. Vi bör också förvänta oss att de styrenheter som levereras med använder en uppdaterad design.

Oculus Quest lanserades i april förra året och PCMag tyckte att det var ett utmärkt VR-headset som erbjuder sex graders frihetsspårning, två styrenheter utan kablar för att komma i vägen för att spela några fantastiska spel. Den enda nackdelen med Quest är att den är mindre kraftfull och har en lägre uppdateringshastighet än avancerade bundna headset. Det är uppenbart att Facebook försöker ta bort den nackdelen med denna nya design, samtidigt som man försöker hålla vikten nere till ungefär ett pund (Quest väger ungefär 1,25 pund).

Facebook förväntade sig att lansera detta nya Oculus-headset i tid för nästa Oculus Connect-konferens i slutet av året, men då hände coronaviruspandemin. Det är nu mer troligt att den nya hårdvaran kommer att skickas 2021 efter att leverantörskedjorna återhämtar sig helt och att Oculus-anställda inte längre arbetar hemifrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button