Rapportera: DOJ kanske OK T-Mobile, Sprintfusion trots allt

T-Mobile-Sprint-sammanslagningen fortsätter att svänga fram och tillbaka i pendeln för myndighetsgodkännande, men vi kan närma oss slutet på sagan.

Efter att ha rapporterat att i maj rekommendera att fusionen blockeras, har justitiedepartementet kommit överens om att godkänna affären mellan två av de fyra stora trådlösa operatörerna i USA, enligt. Återställningen kan till stor del bero på omförhandlade villkor, särskilt försäljning av betydande tillgångar till kabelleverantören Dish för att etablera en fjärde livskraftig konkurrent på den trådlösa marknaden.

Enligt staterna skulle Dish under de nya förhållandena betala 1,4 miljarder dollar för cirka 9 miljoner av Sprints kunder, till stor del består av Sprints dotterbolag Boost Mobils kunder. De sammanslagna lufttrafikföretagen har också kommit överens om att sälja trådlöst spektrum på 800 MHz till 3,6 miljarder dollar till Dish inom tre år, samt tillhandahålla operativ tillgång till T-Mobile trådlösa nätverk under en sjuårig övergångsperiod.

Regeringens godkännande av fusionen är beroende av klarsignal från både DOJ och Federal Communications Commission. FCC har redan signalerat sitt godkännande av affären med en liknande uppsättning parametrar – avyttring av Boost Mobile, samt specifika mål för stads- och landsbygdens uppbyggnad för rikstäckande 5G-infrastruktur.

DOJ-villkoren gör dessa åtaganden specifika: T-Mobile och Sprint kommer att sälja Boost Mobile till Dish, som kommer att förbinda sig att erbjuda trådlös tjänst.

Det finns för närvarande inga prisrelaterade villkor eller bindande löften utöver det tidigare villkoret att T-Mobile inte kommer att höja priserna på tre år. Enligt ledande FCC-tjänstemän tror byrån inte heller att några andra MVNO- eller roamingavtal krävs.

DOJ-godkännandet är också enligt uppgift beroende av T-Mobile och Dish-stöd för eSIM-teknik, vilket gör det möjligt för smarttelefonanvändare att praktiskt taget byta bärare på en enhet. T-Mobile har redan en eSIM-app och Sprint har tidigare åtagit sig att stödja Apples eSIM-teknik i iPhones.

Fusionen står inför en separat rättslig utmaning från en grupp statliga advokater som väckte talan för att blockera affären med motiveringen att det kommer att skada konkurrensen och höja priserna för konsumenterna.

Relaterade Artiklar

Back to top button