Rapportera: DOJ kanske OK T-Mobile, Sprintfusion trots allt

Rapportera: DOJ kanske OK T-Mobile, Sprintfusion trots allt

T-Mobile-Sprint-sammanslagningen fortsÀtter att svÀnga fram och tillbaka i pendeln för myndighetsgodkÀnnande, men vi kan nÀrma oss slutet pÄ sagan.

Efter att ha rapporterat att i maj rekommendera att fusionen blockeras, har justitiedepartementet kommit överens om att godkĂ€nna affĂ€ren mellan tvĂ„ av de fyra stora trĂ„dlösa operatörerna i USA, enligt. ÅterstĂ€llningen kan till stor del bero pĂ„ omförhandlade villkor, sĂ€rskilt försĂ€ljning av betydande tillgĂ„ngar till kabelleverantören Dish för att etablera en fjĂ€rde livskraftig konkurrent pĂ„ den trĂ„dlösa marknaden.

Enligt staterna skulle Dish under de nya förhÄllandena betala 1,4 miljarder dollar för cirka 9 miljoner av Sprints kunder, till stor del bestÄr av Sprints dotterbolag Boost Mobils kunder. De sammanslagna lufttrafikföretagen har ocksÄ kommit överens om att sÀlja trÄdlöst spektrum pÄ 800 MHz till 3,6 miljarder dollar till Dish inom tre Är, samt tillhandahÄlla operativ tillgÄng till T-Mobile trÄdlösa nÀtverk under en sjuÄrig övergÄngsperiod.

Regeringens godkĂ€nnande av fusionen Ă€r beroende av klarsignal frĂ„n bĂ„de DOJ och Federal Communications Commission. FCC har redan signalerat sitt godkĂ€nnande av affĂ€ren med en liknande uppsĂ€ttning parametrar – avyttring av Boost Mobile, samt specifika mĂ„l för stads- och landsbygdens uppbyggnad för rikstĂ€ckande 5G-infrastruktur.

DOJ-villkoren gör dessa Ätaganden specifika: T-Mobile och Sprint kommer att sÀlja Boost Mobile till Dish, som kommer att förbinda sig att erbjuda trÄdlös tjÀnst.

Det finns för nÀrvarande inga prisrelaterade villkor eller bindande löften utöver det tidigare villkoret att T-Mobile inte kommer att höja priserna pÄ tre Är. Enligt ledande FCC-tjÀnstemÀn tror byrÄn inte heller att nÄgra andra MVNO- eller roamingavtal krÀvs.

DOJ-godkÀnnandet Àr ocksÄ enligt uppgift beroende av T-Mobile och Dish-stöd för eSIM-teknik, vilket gör det möjligt för smarttelefonanvÀndare att praktiskt taget byta bÀrare pÄ en enhet. T-Mobile har redan en eSIM-app och Sprint har tidigare Ätagit sig att stödja Apples eSIM-teknik i iPhones.

Fusionen stÄr inför en separat rÀttslig utmaning frÄn en grupp statliga advokater som vÀckte talan för att blockera affÀren med motiveringen att det kommer att skada konkurrensen och höja priserna för konsumenterna.