Rapportera: Apple Watch bytte till MicroLED 2020

Om du går ut och köper en Apple Watch idag, kommer du att stirra på en OLED-skärm på din handled. Men nästa år förväntas det förändras eftersom Apple antas byta till MicroLED.

Som MacRumors rapporterar har källor från Apples leveranskedja i Kina uppgett att Apple förbereder sig för att lansera en ny Apple Watch utan en OLED-skärm. Just nu levererar LG Display de små paneler som Apple behöver, men MicroLED-paneler kommer från en eller flera “taiwanesiska bildskärmstillverkare.”

Hur snart MicroLED Apple Watch startar beror på vem du pratar med. Kinesiska publikationen Economic Daily News tror att vi kommer att få den nya Apple Watch nästa år, där som Bloomberg föreslog förra året att Apple för närvarande arbetar på sina egna MicroLED-paneler i en hemlig anläggning i Kalifornien utan släppdatum, men med att iPhone också byter till MicroLED inom fyra år.

Övergången till MicroLED bör välkomnas av konsumenterna på grund av vad det betyder för Apple Watch ($ 699,00 på Amazon). Smartwatches begränsas av sin lilla storlek, vilket betyder ett litet batteri och inte mycket utrymme att packa i andra komponenter utan att göra klockan tjockare. Jämfört med OLED lovar MicroLED att vara tunnare, ljusare och kräver mindre kraft samtidigt som den fortfarande erbjuder per pixelbelysning och inget beroende av en organisk substans. Med andra ord kan du göra mer i samma utrymme, som att lägga till ett större batteri eller göra klockan tunnare, samtidigt som du erbjuder en längre skärm som ser lika bra ut som OLED.

Det här är inte första gången vi hört talas om att Apple gör övergången till MicroLED inom en snar framtid. Redan i april rapporterades att Foxconn fokuserar på tekniken för framtida iPhone-skärmar. Det ser dock ut som om Apple Watch kan få det först.

Relaterade Artiklar

Back to top button