Rapportera: Apple Watch bytte till MicroLED 2020

Rapportera: Apple Watch bytte till MicroLED 2020

Om du gÄr ut och köper en Apple Watch idag, kommer du att stirra pÄ en OLED-skÀrm pÄ din handled. Men nÀsta Är förvÀntas det förÀndras eftersom Apple antas byta till MicroLED.

Som MacRumors rapporterar har kĂ€llor frĂ„n Apples leveranskedja i Kina uppgett att Apple förbereder sig för att lansera en ny Apple Watch utan en OLED-skĂ€rm. Just nu levererar LG Display de smĂ„ paneler som Apple behöver, men MicroLED-paneler kommer frĂ„n en eller flera “taiwanesiska bildskĂ€rmstillverkare.”

Hur snart MicroLED Apple Watch startar beror pÄ vem du pratar med. Kinesiska publikationen Economic Daily News tror att vi kommer att fÄ den nya Apple Watch nÀsta Är, dÀr som Bloomberg föreslog förra Äret att Apple för nÀrvarande arbetar pÄ sina egna MicroLED-paneler i en hemlig anlÀggning i Kalifornien utan slÀppdatum, men med att iPhone ocksÄ byter till MicroLED inom fyra Är.

ÖvergĂ„ngen till MicroLED bör vĂ€lkomnas av konsumenterna pĂ„ grund av vad det betyder för Apple Watch ($ 699,00 pĂ„ Amazon). Smartwatches begrĂ€nsas av sin lilla storlek, vilket betyder ett litet batteri och inte mycket utrymme att packa i andra komponenter utan att göra klockan tjockare. JĂ€mfört med OLED lovar MicroLED att vara tunnare, ljusare och krĂ€ver mindre kraft samtidigt som den fortfarande erbjuder per pixelbelysning och inget beroende av en organisk substans. Med andra ord kan du göra mer i samma utrymme, som att lĂ€gga till ett större batteri eller göra klockan tunnare, samtidigt som du erbjuder en lĂ€ngre skĂ€rm som ser lika bra ut som OLED.

Det hÀr Àr inte första gÄngen vi hört talas om att Apple gör övergÄngen till MicroLED inom en snar framtid. Redan i april rapporterades att Foxconn fokuserar pÄ tekniken för framtida iPhone-skÀrmar. Det ser dock ut som om Apple Watch kan fÄ det först.