Rapportera: Apple tappade planer för helt krypterade iCloud-säkerhetskopior

För ungefär två år sedan övervägde Apple att erbjuda end-to-end-kryptering för iPhone-säkerhetskopior ($ 699,00 på Amazon) lagrade på iCloud. Men planen tappades tyst efter ett klagomål från FBI och oro som leds av Apples juridiska team.

Som Reuters rapporterar har sex källor bekräftat Apples plan att implementera helt krypterade iCloud-säkerhetskopior. På så sätt skulle Apple förlora förmågan att komma åt användardata och därför inte kunna dela den med myndigheter under lämpliga förhållanden. Av flera skäl, inklusive ett FBI-klagomål, ser det dock ut som om Apples juridiska avdelning dödade idén.

När krypteringsplanen från början till slut övervägdes informerade Apple uppenbarligen FBI. Privata samtal mellan de två parterna såg en invändning från FBI: s cyberbrottsagenter och den operativa teknikavdelningen. Invändningen, som man förväntar sig, baserades på en allvarlig oro för att viktigt material / bevis inte skulle vara tillgängligt när man försökte åtala en person som använde en iPhone för kommunikation.

FBI-klagomålet ensamt kanske inte har varit tillräckligt för att motivera att funktionen dödas. Reuters källor föreslog att Apple hade två andra stora bekymmer. Det första var hotet från offentliga tjänstemän som hävdade att företaget skyddade brottslingar, vilket uppenbarligen är mycket dåligt PR. Det andra problemet var att användare slutade med reservdata som de inte längre kunde komma åt.

iCloud-säkerhetskopior är krypterade, men end-to-end-kryptering används endast för en liten del av informationen, till exempel betalningsinformation, Wi-Fi-lösenord, information om hem och hälsa, iCloud-nyckelring, skärmtid och Siri-information. Kontaktinformation och meddelandeloggar förblir därför tillgängliga och iCloud-säkerhetskopior delas med myndigheter när lämplig begäran görs.

Som det för närvarande ser ut kan FBI fortfarande få tillgång till iCloud-säkerhetskopieringsdata, men klagomålen fortsätter. Först i veckan krävde president Trump att Apple skulle hjälpa FBI att låsa upp två iPhones. Båda telefonerna tillhörde Pensacolas marinbasskytt.

Relaterade Artiklar

Back to top button