Rapportera: Apple Mothballs Walkie-Talkie-Like Feature för iPhones

Rapportera: Apple Mothballs Walkie-Talkie-Like Feature för iPhones

Apple har enligt uppgift avbrutit ett projekt för att lÄta iPhones i samma angrÀnsande omrÄden meddela varandra utan behov av mobiltÀckning.

Apple arbetade ursprungligen med Intel för att integrera funktionen i chiptillverkarens mobilmodem för kommande iPhones, enligt en rapport frÄn The Information. Tekniken skulle ha fungerat genom att knacka pÄ 900 megahertz radiospektrum, som anvÀnds av skinkradio och industriell utrustning, för att skicka lÄngvÀga meddelanden om iPhone-Àgare befinner sig i avlÀgsna omrÄden utan mobiltjÀnst.

Varför funktionen hölls Àr okÀnd, men informationen pekar pÄ tvÄ möjliga faktorer: Apples ledare för projektet, chef Ruben Caballero, lÀmnade företaget tidigare i Är. UngefÀr samma tid slöt Apple ocksÄ ett flerÄrigt avtal om att kÀlla modem frÄn Qualcomm efter att de tvÄ företagen avgjorde en patentstrid.

Även om funktionen har stĂ€ngts av Ă€r det möjligt att Apple en dag kan Ă„teruppliva projektet. Förra mĂ„naden köpte företaget Intels 5G-modemverksamhet för 1 miljard dollar med mĂ„let att anvĂ€nda förvĂ€rvet för att hjĂ€lpa Apples produkter att sticka ut i framtiden.

Informationsrapporten pĂ„pekar ocksĂ„ att andra företag har arbetat med liknande lösningar för att lĂ„ta smartphonenheter utbyta meddelanden utan mobil-, Wi-Fi- eller satellittjĂ€nster. GoTenna har erbjudit stafettliknande tillbehör för $ 179 som du kan para ihop med tvĂ„ handenheter för att möjliggöra textmeddelanden och GPS-platsdelning mellan dina smartphones nĂ€r du Ă€r utanför nĂ€tet. Företagets “Mesh” -produkt kan arbeta upp till 4 miles inom rĂ€ckvidd.

Under tiden har Apple aktiverat en Walkie-Talkie-funktion i företagets smartklockor. Det fungerar dock genom att knacka pÄ ett Wi-Fi eller ett mobilnÀt för att kommunicera via internet.