Rapportera: Apple Mothballs Walkie-Talkie-Like Feature för iPhones

Apple har enligt uppgift avbrutit ett projekt för att låta iPhones i samma angränsande områden meddela varandra utan behov av mobiltäckning.

Apple arbetade ursprungligen med Intel för att integrera funktionen i chiptillverkarens mobilmodem för kommande iPhones, enligt en rapport från The Information. Tekniken skulle ha fungerat genom att knacka på 900 megahertz radiospektrum, som används av skinkradio och industriell utrustning, för att skicka långväga meddelanden om iPhone-ägare befinner sig i avlägsna områden utan mobiltjänst.

Varför funktionen hölls är okänd, men informationen pekar på två möjliga faktorer: Apples ledare för projektet, chef Ruben Caballero, lämnade företaget tidigare i år. Ungefär samma tid slöt Apple också ett flerårigt avtal om att källa modem från Qualcomm efter att de två företagen avgjorde en patentstrid.

Även om funktionen har stängts av är det möjligt att Apple en dag kan återuppliva projektet. Förra månaden köpte företaget Intels 5G-modemverksamhet för 1 miljard dollar med målet att använda förvärvet för att hjälpa Apples produkter att sticka ut i framtiden.

Informationsrapporten påpekar också att andra företag har arbetat med liknande lösningar för att låta smartphonenheter utbyta meddelanden utan mobil-, Wi-Fi- eller satellittjänster. GoTenna har erbjudit stafettliknande tillbehör för $ 179 som du kan para ihop med två handenheter för att möjliggöra textmeddelanden och GPS-platsdelning mellan dina smartphones när du är utanför nätet. Företagets “Mesh” -produkt kan arbeta upp till 4 miles inom räckvidd.

Under tiden har Apple aktiverat en Walkie-Talkie-funktion i företagets smartklockor. Det fungerar dock genom att knacka på ett Wi-Fi eller ett mobilnät för att kommunicera via internet.

Relaterade Artiklar

Back to top button