Rapportera: Amazon arbetar med avancerat eko, Alexa Home Robot

Rapportera: Amazon arbetar med avancerat eko, Alexa Home Robot

Inte nöjd med att fÄ ett eko i varje rum, menas Amazon arbeta hÄrt för att göra en Alexa-hemrobot som följer oss runt. Vi kan ocksÄ förvÀnta oss att en avancerad Echo-högtalare startar inom en snar framtid.

Det Àr enligt Bloomberg, som har pratat med mÀnniskor som Àr bekanta med Amazons planer, men som vill vara anonyma av uppenbara skÀl.

Först och frÀmst har vi en ny avancerad version av Echo smart högtalare. Det förvÀntas vara funktionellt mycket detsamma som det befintliga Echo-högtalaromrÄdet, men större nÀr det gÀller bredden. Det beror pÄ att Amazon sÀtter fokus pÄ ljudkvalitet och mÄste passa in minst fyra diskanthögtalare inuti.

BÀttre ljud innebÀr inte bara att kunna ladda mer för enheten, utan en möjlighet för Amazon att bÀttre konkurrera med Apple HomePod ($ 299,99 pÄ Best Buy) och Sonos One. Vi borde inte förvÀnta oss att detta nya Echo kommer att visas före slutet av 2019, men det kan aldrig se dagens ljus om Amazon bestÀmmer att justeringar till sin befintliga uppstÀllning Àr tillrÀckliga nÀr de oundvikligen uppdateras.

För det andra, och mycket mer intressant enligt min mening, Ă€r nyheter om att Amazon arbetar med en hemrobot. Det kallas “Vesta” internt, anses vara ungefĂ€r midjehögt hos en vuxen och rör sig runt genom en kombination av hjul och datorkameror. Det kan till och med bĂ€ra Echo-namnet, för precis som högtalarna kommer det att interageras med att anvĂ€nda Alexa.

Genom att göra Alexa mobil betyder det att roboten kan följa sin Àgare runt ett hus eller lÀgenhet och alltid vara till hands för att hjÀlpa till. Detta banar ocksÄ vÀg för Amazon att göra en rad hemrobotar, till exempel en Echo-dammsugare eller Echo-grÀsklippare. Men för nÀrvarande Àr Vesta helt enkelt inte redo för massproduktion, men fler ingenjörer överförs vidare till projektet, vilket betyder att det helt klart Àr ganska viktigt för Amazon och mer Àn bara ett experiment.

Vi Àr alla vana vid smarta högtalare i hemmet, men skulle du vara som att acceptera en smart robot?