Rapportera: Amazon arbetar med avancerat eko, Alexa Home Robot

Inte nöjd med att få ett eko i varje rum, menas Amazon arbeta hårt för att göra en Alexa-hemrobot som följer oss runt. Vi kan också förvänta oss att en avancerad Echo-högtalare startar inom en snar framtid.

Det är enligt Bloomberg, som har pratat med människor som är bekanta med Amazons planer, men som vill vara anonyma av uppenbara skäl.

Först och främst har vi en ny avancerad version av Echo smart högtalare. Det förväntas vara funktionellt mycket detsamma som det befintliga Echo-högtalarområdet, men större när det gäller bredden. Det beror på att Amazon sätter fokus på ljudkvalitet och måste passa in minst fyra diskanthögtalare inuti.

Bättre ljud innebär inte bara att kunna ladda mer för enheten, utan en möjlighet för Amazon att bättre konkurrera med Apple HomePod ($ 299,99 på Best Buy) och Sonos One. Vi borde inte förvänta oss att detta nya Echo kommer att visas före slutet av 2019, men det kan aldrig se dagens ljus om Amazon bestämmer att justeringar till sin befintliga uppställning är tillräckliga när de oundvikligen uppdateras.

För det andra, och mycket mer intressant enligt min mening, är nyheter om att Amazon arbetar med en hemrobot. Det kallas “Vesta” internt, anses vara ungefär midjehögt hos en vuxen och rör sig runt genom en kombination av hjul och datorkameror. Det kan till och med bära Echo-namnet, för precis som högtalarna kommer det att interageras med att använda Alexa.

Genom att göra Alexa mobil betyder det att roboten kan följa sin ägare runt ett hus eller lägenhet och alltid vara till hands för att hjälpa till. Detta banar också väg för Amazon att göra en rad hemrobotar, till exempel en Echo-dammsugare eller Echo-gräsklippare. Men för närvarande är Vesta helt enkelt inte redo för massproduktion, men fler ingenjörer överförs vidare till projektet, vilket betyder att det helt klart är ganska viktigt för Amazon och mer än bara ett experiment.

Vi är alla vana vid smarta högtalare i hemmet, men skulle du vara som att acceptera en smart robot?

Relaterade Artiklar

Back to top button