Rapportera: 2021 iPhone anvÀnder Touch-ID under skÀrmen

Rapportera: 2021 iPhone anvÀnder Touch-ID under skÀrmen

Apple kommer sannolikt att presentera nya iPhones nÀsta mÄnad, men analytiker ser lÀngre fram och ser en 2021-iPhone med Touch ID under skÀrmen snarare Àn under den.

Som 9to5Mac rapporterar anser TF Securities-analytiker Ming-Chi Kuo att Apple planerar att ta tillbaka Touch ID i en ny form kommer 2021. Den gamla versionen krÀvde att anvÀndaren skulle placera fingret över hemknappen (ovan) för att registrera en ingÄng , men det har gÄtt ett steg bort frÄn knapparna och mot en helskÀrmsupplevelse, som sÄg fingeravtryckssensorer ersatta av Face ID pÄ iPhones.

Fingeravtrycksteknik pÄ skÀrmen finns redan, sÄ varför vÀntar Apple till 2021 pÄ att anvÀnda den? Enligt Chi Àr tekniken inte tillrÀckligt bra för iPhone Àn. Apple tycker att 2019-lösningarna förbrukar för mycket ström, inte erbjuder ett tillrÀckligt stort avkÀnningsomrÄde pÄ skÀrmen, Àr för tjocka för iPhones tunna ram och avkastningen frÄn tillverkning Àr för lÄg för att vara tillförlitlig för omfattningen av iPhone-produktionen.

2021 Àr vettigt eftersom Chi tror att alla dessa problem kommer att försvinna under nÀsta Är och kommande generationer av fingeravtryckssensorer under skÀrmen kommer att tillfredsstÀlla Apples krav. Chi tror sÀrskilt att Qualcomms 3D Sonic Sensor kommer att vara lösningen Apple slutar med i sin raffinerade 2021-form.

Det Àr vÀrt att notera att Samsung Galaxy S10 anvÀnder Qualcomms befintliga 3D Sonic Sensor som en lösning under skÀrmen.

I stĂ€llet för att ersĂ€tta Face ID tros det att det nya Touch ID kommer att komplettera det. Om du vill ha en mycket sĂ€ker iPhone kan du behöva bĂ„de ett fingeravtryck och ditt ansikte för att lĂ„sa upp enheten, men det verkar lite överst. Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att mĂ„nga föredrar ett dolt Touch-ID och inget Face ID för att ta bort behovet av skĂ„ran. Även om, om Xiaomi kan sĂ€tta en kamera under skĂ€rmen, kanske Apple kan göra detsamma med Face ID-komponenterna i framtiden.