Rapportera: 2021 iPhone använder Touch-ID under skärmen

Apple kommer sannolikt att presentera nya iPhones nästa månad, men analytiker ser längre fram och ser en 2021-iPhone med Touch ID under skärmen snarare än under den.

Som 9to5Mac rapporterar anser TF Securities-analytiker Ming-Chi Kuo att Apple planerar att ta tillbaka Touch ID i en ny form kommer 2021. Den gamla versionen krävde att användaren skulle placera fingret över hemknappen (ovan) för att registrera en ingång , men det har gått ett steg bort från knapparna och mot en helskärmsupplevelse, som såg fingeravtryckssensorer ersatta av Face ID på iPhones.

Fingeravtrycksteknik på skärmen finns redan, så varför väntar Apple till 2021 på att använda den? Enligt Chi är tekniken inte tillräckligt bra för iPhone än. Apple tycker att 2019-lösningarna förbrukar för mycket ström, inte erbjuder ett tillräckligt stort avkänningsområde på skärmen, är för tjocka för iPhones tunna ram och avkastningen från tillverkning är för låg för att vara tillförlitlig för omfattningen av iPhone-produktionen.

2021 är vettigt eftersom Chi tror att alla dessa problem kommer att försvinna under nästa år och kommande generationer av fingeravtryckssensorer under skärmen kommer att tillfredsställa Apples krav. Chi tror särskilt att Qualcomms 3D Sonic Sensor kommer att vara lösningen Apple slutar med i sin raffinerade 2021-form.

Det är värt att notera att Samsung Galaxy S10 använder Qualcomms befintliga 3D Sonic Sensor som en lösning under skärmen.

I stället för att ersätta Face ID tros det att det nya Touch ID kommer att komplettera det. Om du vill ha en mycket säker iPhone kan du behöva både ett fingeravtryck och ditt ansikte för att låsa upp enheten, men det verkar lite överst. Jag är säker på att många föredrar ett dolt Touch-ID och inget Face ID för att ta bort behovet av skåran. Även om, om Xiaomi kan sätta en kamera under skärmen, kanske Apple kan göra detsamma med Face ID-komponenterna i framtiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button