Rapportera: 2020 iPhones kommer att ha OLED-skÀrm, bÀttre kameror, 5G

Rapportera: 2020 iPhones kommer att ha OLED-skÀrm, bÀttre kameror, 5G

Apples 2020-serie smartphones har OLED-skÀrmar, 5G-anslutning och nya AR- och VR-funktioner, enligt en JP Morgan-analytiker.

Som rapporterats av CNBC föreslĂ„r Samik Chatterjee att: “alla tre iPhones frĂ„n september 2020 (5.4” /6.1 “/6.7” skĂ€rmar) kommer att anvĂ€nda OLED-skĂ€rmar och 5G basbandmodem (med stöd för mmWave-frekvenser) och minst tvĂ„ av de tre modellerna anammar vĂ€rldens inför 3D Sensing (Time of Flight) som driver branschledande AR / VR-funktioner som kan utnyttjas av specialbyggda applikationer (inklusive spel). “

För nÀrvarande har iPhone XS och XS Max-serien OLED-skÀrmar, medan iPhone XR har en LCD-skÀrm. Alla modeller saknar 5G-funktionerna hos konkurrerande Android-flaggskepp, till exempel Samsung Galaxy S10 5G. Enligt PCMags Sascha Segan kommer en 5G iPhone troligen att anlÀnda senast i september 2020.

Detta innebÀr att de kommande tvÄ generationerna av iPhones fortfarande kommer att komma ikapp med de funktioner som finns i nuvarande Android-enheter. 3D-avkÀnningskameran finns till exempel redan pÄ enheter inklusive Huawei P30 Pro och Samsung Galaxy S10. Det Àr inte omöjligt att förestÀlla sig att ett antal medelstora Android-smartphones till 2020 kommer att ha det ocksÄ.

Men det hÀr kanske inte Àr sÄ dÄligt; Àven om det redan finns ett antal avancerade telefoner som kan stödja nya innovationer som 5G-anslutning, i bÄde USA och lÀnder som Storbritannien, Àr infrastrukturen Ànnu inte pÄ plats för oss att verkligen rekommendera en 5G-telefon just nu.

Fram till 2020 kommer 5G att ha rullat ut till ett större antal stÀder över hela vÀrlden, vilket innebÀr att Apple-fans kommer att kunna dra full nytta av uppgraderingen snarare Àn att vÀnta pÄ att företag ska utveckla tekniken som Android-anvÀndare mÄste göra.

Chatterjee förutspĂ„r ocksĂ„ att Apple kommer att slĂ€ppa en budgetsmartphone som trĂ€ffar en “mycket mer” vĂ€rde “-kategori Ă€n vad den varit van vid med sina senaste lanseringar.” Det föreslĂ„s att detta kan vara en enhet som har samma storlek som iPhone 8, men utan en OLED-skĂ€rm eller ett 5G-modem.