Rapportera: 2020 iPhones kommer att ha OLED-skärm, bättre kameror, 5G

Apples 2020-serie smartphones har OLED-skärmar, 5G-anslutning och nya AR- och VR-funktioner, enligt en JP Morgan-analytiker.

Som rapporterats av CNBC föreslår Samik Chatterjee att: “alla tre iPhones från september 2020 (5.4” /6.1 “/6.7” skärmar) kommer att använda OLED-skärmar och 5G basbandmodem (med stöd för mmWave-frekvenser) och minst två av de tre modellerna anammar världens inför 3D Sensing (Time of Flight) som driver branschledande AR / VR-funktioner som kan utnyttjas av specialbyggda applikationer (inklusive spel). “

För närvarande har iPhone XS och XS Max-serien OLED-skärmar, medan iPhone XR har en LCD-skärm. Alla modeller saknar 5G-funktionerna hos konkurrerande Android-flaggskepp, till exempel Samsung Galaxy S10 5G. Enligt PCMags Sascha Segan kommer en 5G iPhone troligen att anlända senast i september 2020.

Detta innebär att de kommande två generationerna av iPhones fortfarande kommer att komma ikapp med de funktioner som finns i nuvarande Android-enheter. 3D-avkänningskameran finns till exempel redan på enheter inklusive Huawei P30 Pro och Samsung Galaxy S10. Det är inte omöjligt att föreställa sig att ett antal medelstora Android-smartphones till 2020 kommer att ha det också.

Men det här kanske inte är så dåligt; även om det redan finns ett antal avancerade telefoner som kan stödja nya innovationer som 5G-anslutning, i både USA och länder som Storbritannien, är infrastrukturen ännu inte på plats för oss att verkligen rekommendera en 5G-telefon just nu.

Fram till 2020 kommer 5G att ha rullat ut till ett större antal städer över hela världen, vilket innebär att Apple-fans kommer att kunna dra full nytta av uppgraderingen snarare än att vänta på att företag ska utveckla tekniken som Android-användare måste göra.

Chatterjee förutspår också att Apple kommer att släppa en budgetsmartphone som träffar en “mycket mer” värde “-kategori än vad den varit van vid med sina senaste lanseringar.” Det föreslås att detta kan vara en enhet som har samma storlek som iPhone 8, men utan en OLED-skärm eller ett 5G-modem.

Relaterade Artiklar

Back to top button