Rapportera: 2: a generationen Chromecast Ultra kör Android TV, inkluderar fjärrkontroll

Man tror att Google förbereder sig för att starta en andra generationens Chromecast Ultra, och om de läckta detaljerna är sanna kommer den att levereras med en röstaktiverad fjärrkontroll.

Som 9To5Google rapporterar använder hårdvaruuppdateringen kodnamnet “sabrina” och kommer så småningom att visas på marknaden som en uppdaterad Chromecast Ultra. Det finns dock två stora skillnader över den befintliga Ultra-dongeln. Den första är den förväntade inkluderingen av en fysisk fjärrkontroll, och den andra är att den kör Android TV.

Den nya Ultra kommer att likna tredje generationens Chromecast, ansluts till en HDMI-port och kräver en andra kabel för ström. Medföljande fjärrkontroll inkluderar en Google Assistant-knapp och en mikrofon för röstinmatning. Som du förväntar dig kommer den nya Ultra att möjliggöra upp till 4K HDR-innehållsuppspelning.

Google utvecklade Android TV med digitala mediaspelare och digitalboxar i åtanke, så det är vettigt att använda den för en ny Chromecast-enhet. Det ger åtkomst till alla de mest populära streamingtjänsterna, som Netflix, Hulu, HBO, Disney + och naturligtvis YouTube TV, samtidigt som den stöder live-TV, appar och spel via Google Play Store.

Även om Google inte kommenterar, ser det ut som om fjärrkontrollen för den här nya Chromecast redan har upptäckts när den passerade genom FCC av protokollets Janko Roettgers. Vad vi inte vet ännu är när Google tänker lansera den här andra generationen Chromecast Ultra och hur mycket det kommer att kosta.

Den befintliga Ultra är $ 69, men den innehåller endast Ultra, en strömkabel och en nätadapter med Ethernet-port. Att lägga till en fjärrkontroll såväl som den extra förpackning som krävs kommer sannolikt att se prisökningen, eller Google kan välja att ta en vinstträff och hålla priset detsamma.

Relaterade Artiklar

Back to top button