Rapportera: 10,8-tums iPad, större iPad Mini i Apples pipeline

Rapportera: 10,8-tums iPad, större iPad Mini i Apples pipeline

Apple introducerade precis en ny iPad Pro i standard 11- och 12,9-tumsvarianter, men det verkar som om andra iPad-modeller i sortimentet kommer att genomgÄ en viss storlek inom en snar framtid.

MacRumors fick en forskningsnot frÄn analytiker Ming-Chi Kuo, som sÀger att Apple planerar att tillkÀnnage en ny 10,8-tums iPad och en större iPad mini. Apple tÀnker dock inte lansera dem tillsammans. Kuo föreslÄr att den 10,8-tums iPad kommer fram under andra halvan av 2020, och den större iPad mini bör spÄra den under första hÀlften av 2021.

NÀr det gÀller den större iPad mini tror Kuo att den levereras med en LCD-panel som mÀter mellan 8,5 och 9 tum. Apples befintliga iPad mini har en 7,9-tums skÀrm. BÄda kommer sannolikt att förbli lika överkomliga som de surfplattor de ersÀtter i sortimentet. Den vanliga iPad, som har en 10,2-tums skÀrm, börjar pÄ $ 329 medan iPad mini börjar pÄ $ 399. Apple kommer att Àndra sina storlekar och interna specifikationer, men i slutÀndan bör dessa iPad-modeller likna sina föregÄngare externt.

Kuo förklarade ocksÄ att Apples smarta glasögon kommer att debutera tidigast 2022. Det stÀmmer överens med en separat rapport frÄn The Information, som sÀger att Apple kommer att slÀppa ett förstÀrkt verklighetsbaserat headset 2022 och förenkla sin design 2023. Apples smarta glasögon förvÀntas förlita sig pÄ iPhone för att ladda ner systembearbetning och dÀrmed hÄlla produkten tillrÀckligt lÄg för att anvÀndas under lÀngre perioder. Rapporter hÀvdar ocksÄ Apples byggande av ett nytt operativsystem för att styra smarta glasögon genom beröring, röst och handgester.

Apple förvÀrvade NextVR tidigare i veckan och bekrÀftade en lÄngsiktig plan för att implementera virtuell och förstÀrkt verklighet i framtida produkter.