Rapport: Ny Nintendo Switch lanseras i början av 2021

Nintendo Switch närmar sig snabbt sin tredje födelsedag, och det ser ut som om Nintendo tänker fira med en helt ny Switch-modell tidigt nästa år.

Som VGC rapporterar har ett antal hårdvarutillverkare som levererar komponenter till Nintendo för de befintliga Switch- och Switch Lite-modellerna uppgett att Nintendo håller på att lansera en ny modell. Som du förväntar dig kommer det att vara en uppgradering till den befintliga hybridkonsolen och erbjuda en bättre skärm och förbättrad prestanda.

De befintliga modellerna använder en 6,2-tums respektive 5,5-tums 720p-skärm och förlitar sig på Nvidias Tegra X1 system-on-chip (SoC). Nintendos mest troliga uppgraderingsväg är till en 1080p-skärm, men SoC-uppgraderingen är mindre tydlig. Enligt The Verge erbjuder Nvidia inte längre mobila SoC: er för allmänna ändamål till tredje part, även om det kan göra ett undantag för Nintendo på grund av orderns storlek. Oavsett vad Nintendo bestämmer sig för kommer bakåtkompatibilitet att vara obligatoriskt.

Spelmarknadsföring för resten av 2020 kommer att domineras av Microsoft och Sony som båda förbereder sig för konsollanseringar i november. Genom att vänta till tidigt 2021 kan Nintendo driva ut en ny Switch-modell efter att den första spänningen för PS5 och Xbox Series X har gått ner. Det skulle också vara mycket meningsfullt att tidpunkten för den uppgraderade omkopplaren skulle sammanfalla med konsolens tredje födelsedag den 3 mars. När det gäller spel kan Metroid Prime 4 och en uppföljare till Breath of the Wild vara de första som utnyttjar extra prestanda och högre upplösning.

Relaterade Artiklar

Back to top button