Rapport: Budgettelefon som kör Huawei OS förvÀntas i Är

Rapport: Budgettelefon som kör Huawei OS förvÀntas i Är

En ny Huawei-smartphone som kör sitt eget mobila operativsystem förvÀntas lanseras före slutet av 2019.

Enligt den kinesiska mediasidan Global Times kommer detta inte att vara en ny flaggskeppsanordning. I stÀllet siktar Huawei det pÄ marknaden för lÄg till medelklass med handenheten till cirka 2000 yuan (284 $) som ett sÀtt att locka nya anvÀndare (och utvecklare) till plattformen.

Den officiella lanseringen av det nya operativsystemet, som kallas HongMeng OS, förvÀntas vid Huaweis utvecklarkonferens den 9 augusti. Företaget kommer ocksÄ att tillkÀnnage sitt dotterbolag Honors smarta TV-serie, som kommer att anvÀnda det nya operativsystemet.

Honor med hjÀlp av HongMeng OS skulle svara pÄ rykten om att Huaweis operativsystem (som kan kallas Harmony i vÀst) frÀmst Àr utformat för Internet of Things-enheter snarare Àn smartphones. Detta trots att Huawei-chefer uppgav att företagets Android-rival skulle vara snabbare Àn Googles eget mobila operativsystem.

HongMeng OS tros ha “kryptografiska funktioner” som skyddar personuppgifter som förvaras pĂ„ varje enhet och det kan sĂ„ smĂ„ningom bli en lösning för autonoma fordon, medicinsk utrustning och industriella kontrollenheter. I sĂ„ fall betyder det att Huaweis operativsystem liknar Googles Fuchsia-operativsystem, eftersom det kommer att kunna köras pĂ„ flera plattformar och tydligen “bĂ€ttre tillgodose artificiell intelligens.”

“De nya Huawei-telefonerna med HongMeng-systemet kommer att debutera pĂ„ marknaden under fjĂ€rde kvartalet, med upp till flera miljoner enheter i lager. Det förvĂ€ntas att smarttelefonen kommer att dyka upp tillsammans med Huawei Mate 30-serien,” Global Times kĂ€lla sa.

Huaweis utveckling av sitt eget operativsystem kommer vid en tidpunkt dÄ amerikanska senatorer fortfarande Àr övertygade om att president Trumps svartlistning av företaget förblir pÄ plats, Àven om stora delar av den amerikanska tekniska sektorn inklusive Qualcomm, Intel och Google vill att förbudet ska upphÀvas.

Det Àr ocksÄ oklart om framtida Huawei-bÀrbara datorer, som MateBook X Pro (pÄ Amazon Canada), kommer att kunna anvÀnda Windows 10. Microsoft drog Huawei-bÀrbara datorer frÄn sin butik i maj, och Àven om den amerikanska handelsavdelningen utfÀrdade en fördröjning sÄ att företag kunde fortsÀtta att tillverka Huawei-smartphones, det diskuterades inte hur det skulle relatera till den kinesiska tillverkarens bÀrbara affÀrsverksamhet.