Rapport: Budget iPhone lanseras 2020 med Touch ID

Att köpa en ny iPhone 2019 innebär att man spenderar minst $ 750 för den billigaste iPhone XR ($ 387,95 på Amazon) -modellen, men nästa år kan vi se en avkastning på en $ 400- $ 600 iPhone.

Som Bloomberg rapporterar anses Apple planera en ny budget-iPhone som kommer att lanseras under första halvåret 2020. Om så är fallet kommer det att vara den första plånboksvänliga iPhone sedan iPhone SE (på Amazon) avbröts, och förhoppningsvis en som matchar SE: s pris på $ 400.

För att uppnå en betydligt billigare prispunkt samtidigt som man behåller en sund vinstmarginal, måste Apple ta bort några av de mer avancerade funktionerna som iPhone-ägare åtnjuter idag. Med det i åtanke förväntas budgeten iPhone återgå till att använda Touch ID som nås via en hemknapp snarare än att vara utrustad med Face ID.

Hur det kommer att se ut, förväntas designen baseras på iPhone 8 ($ 319,99 vid Best Buy). Det betyder en 4,7-tums skärm, ramar runt skärmen och ett klassiskt iPhone-utseende. Det lägre priset kommer att tilltala många människor, men den gamla designestetiken kommer säkert att locka försäljning också, speciellt för alla som desperat har hängt på sin iPhone SE eller iPhone 8 i hopp om att en prisvärd ersättare dyker upp.

IPhone 8 kostar $ 599, vilket tyder på att den nya budgetluren kan kosta mer än iPhone SE gjorde. Ändå, om det verkade på $ 599 är det fortfarande $ 150 billigare än iPhone XR. När detta rykte först rapporterades tillbaka i april, förväntades priset vara $ 649, vilket är för högt för att klassas som “budget” oavsett hur du bryr dig om att titta på det.

Tillbaka i juli rapporterades att Apple planerar en budget-iPhone för Kina med en fingeravtrycksläsare under visningen istället för Face ID. Men det är nu tänkt att Touch-ID på skärmen kommer att läggas till tillsammans med Face ID när iPhones uppdateras 2021. Det skulle göra läsaren under skärmen till en premiumfunktion, vilket sätter tvivel om budgeten för iPhone-detaljer i Kina. Kanske kommer Kina att få samma budget iPhone med Touch ID som vi nu förväntar oss nästa år …

Relaterade Artiklar

Back to top button