Rapport: Apple TV + lanserar november för $ 9,99 / månad

Apple avslöjade Apple TV + videostreamingtjänsten redan i mars, men vi visste inte då när den skulle starta eller hur mycket det skulle kosta. Nu gör vi om man ska tro på de senaste rapporterna.

Som Bloomberg rapporterar har personer som är bekanta med materien angett att Apple TV + -tjänsten kommer att lanseras i november och kostar 9,99 dollar per månad. Apple behöver dock tid för att bygga upp sitt innehållsbibliotek samtidigt som användarbasen växer så snabbt som möjligt, så vi kan förvänta oss vad som låter som en generös gratis provperiod.

Till att börja med borde vi förvänta oss att innehållet på Apple TV + är ganska begränsat, men det kommer att växa snabbt de första månaderna. I stället för att släppa helt nya serier på en gång, som tenderar att vara fallet på rivaliserande tjänst Netflix, anses Apple överväga att släppa de tre första episoderna av nya program och sedan byta till en i veckan.

Oavsett namnigenkänning och räckvidd som Apple tar med sig till streamingmarknaden, krävs det ett kontinuerligt flöde av bra innehåll för att hålla konsumenterna prenumeranter. Det exklusiva innehållet vi känner till hittills inkluderar The Morning Show, See, Little America, Little Voices, Truth Be Told, Amazing Stories och nya avsnitt av Sesame Street. Så mycket som 6 miljarder dollar antas ha avsatts av Apple för att producera ytterligare exklusivt innehåll.

Apple TV + kommer att finnas tillgängligt via den nya Apple TV-appen, som också erbjuder tillgång till HBO, Starz, Showtime, Smithsonian Channel, Epix, Tastemade och MTV Hits. Familjedelning tillåter också upp till sex familjemedlemmar att dela en prenumeration. Uppenbarligen kommer alla Apples egna enheter att vara fullt stödda, men Apple TV + förväntas vara tillgängligt via andra produkter inklusive Rokos mediestreamingboxar, Amazons Fire TV-sortiment och Samsungs TV-apparater för att nämna några.

Relaterade Artiklar

Back to top button