Ransomware Attackers kräver $ 2 miljoner från NYC College

Ett New York City-baserat college har drabbats av en ransomware-attack och hackare kräver att skolan betalar ungefär 2 miljoner dollar i bitcoin för att befria de infekterade datorerna.

Attacken drabbade Monroe College på onsdag morgon och orsakade dess huvudsakliga webbplats och e-postsystem enligt

Det är okänt vilken ransomware-stam som drabbade college eller hur attacken genomfördes. “Prioriteringen är att förstå omfattningen av intrånget och att se till att när vi får allt igång igen, görs det på säkrast sätt”, säger college-talesmannen Jackie Ruegger till PCMag.

Händelsen inträffar efter att två städer i Florida drabbats av ransomware-attacker som tillfälligt stänger av kommunala IT-system. I båda fallen beslutade stadens försäkringsgivare att betala lösen i bitcoin, som uppgick till cirka 500 000 dollar respektive 600 000 dollar.

Lösenkravet på 2 miljoner dollar för Monroe College är betydligt högre. Förra året fann försäkringsbolaget Beazley Group att det genomsnittliga kravet på ransomware var bara 10 310 $. Det är dock inte okänt för en hackare att utpressa ett obscent belopp från ett offer. “Den högsta efterfrågan från en Beazley-klient var 8,5 miljoner dollar – motsvarande 3000 Bitcoin vid den tiden”, sa företaget.

För närvarande vägrar Monroe College att säga om det kommer att betala lösenkravet på 2 miljoner dollar. “Den goda nyheten är att college fortfarande är öppet och fungerar,” tillade Ruegger. Högskolan har anställt externa säkerhetsexperter för att svara på attacken. Under tiden kommer de 8 000 studenterna på skolan att behöva gå i lektion utan hjälp av högskolans online-system. Det kan innebära att man skriver ut uppgifter och lämnar in dem personligen till läraren, sa Ruegger.

FBI och cybersäkerhetsexperter (som PCMags Max Eddy) rekommenderar ransomwareoffer att aldrig betala hackarna, eftersom det kan ge anfallare att slå igen. Det finns inte heller någon garanti för att hackaren släpper de infekterade datorerna även när de betalas. Offer som drabbats av en ransomware-stam bör först titta online för att kontrollera om något antivirusföretag kan ha kommit med ett gratis dekrypteringsverktyg för att återställa sina datorer.

Relaterade Artiklar

Back to top button