Rangerade stegeändringar kommer till Hearthstone i mars

UPPDATERING – 10:34 26/1/2018

Spelregissören Ben Brode har bekräftat på Twitter att win-streak-systemet inte kommer att ändras när den nya stegen tas i bruk.

Någon annanstans på Reddit bekräftade Brode att “golv” -systemet kommer att förbli på plats också, men du kommer att placeras fyra ledare lägre än var du än avslutade föregående månad.

ORIGINALBERÄTTELSE

Hearthstones rankade stege-system ska revideras, med början i mars säsongen. Detaljerna beskrivs i en video från Developer Update som publicerades på spelets officiella YouTube-kanal igår kväll.

Det är en handfull förändringar som kommer. Först och främst kommer alla led nu att ha fem stjärnor av progression. Detta skiljer sig från det nuvarande systemet, där du i början av stegen bara behöver vinna en handfull matcher för att nå en ny rang.

Viktigast är dock nyheterna att återställningar i slutet av månaden nu kommer att vara mycket mer förlåtande för den rang du uppnått under föregående månad. Du kommer nu att släppas fyra led i början av varje säsong, vart du än hamnade på stegen. Om du till exempel slutar på rank 15 i februari börjar du mars kl 19. Om du är en legend kommer du ner till rang 4.

Vad detta betyder är att om du kan klättra mer än fyra led under en viss säsong, kommer du att göra positiva framsteg genom systemet totalt sett. När det gäller ändringarna av det inter-rankade stjärnsystemet är spelregissören Ben Brode övertygad om att detta kommer att leda till bättre matchning, eftersom det finns fler nivåer att mäta spelarnas skicklighetsnivå med.

När det gäller kortbackar, framåt måste du vinna fem matcher under en viss månad – snarare än att slå rank 20 – för att få din belöning. Detta för att förhindra att nya spelare måste slipa genom 25 stjärnor för att nå rankning 20 och göra anspråk på kosmetiken.

Det finns dock två stora okända just nu. Vi vet ännu inte om win-streak-systemet ändras för att återspegla det större klyftan mellan nivåer i stegeens nedre ände. Systemet kan göras mer generöst eller helt enkelt tas bort helt och hållet med tanke på den större känslan av progression över lång sikt.

I den senaste stegenuppdateringen placerades också vissa hårda “golv” i systemet, så att när du till exempel hade nått rank 15 var det omöjligt att falla under den rankningen i den aktuella månaden. Vi är intresserade av att veta om detta system förblir på plats när säsonger rullar över, för att avskräcka spelare från att medvetet sabotera sin egen rang för att möta lättare motståndare.

Vi har kontaktat Blizzard i morse för att få klarhet i båda dessa ämnen och kommer att uppdatera den här artikeln med alla extra detaljer vi får.

Relaterade Artiklar

Back to top button