Race to 5G: Verizon behåller sin ledning i september

Verizon säger att den har 5G “byggt rätt”, och i september lade landets bästa transportföretag till fler 5G-städer på väg till vad de insisterar på att 30 städer ska leva i slutet av året. Men det finns fortfarande för många frågor om Verizons 5G för att göra mig bekväm, vilket innebär att jag måste gå ut och testa i oktober.

September var en stor 5G-månad för Verizon. Galaxy Note 10+ 5G slog Verizon, men inte andra operatörer, i slutet av augusti. Den 27 september lanserade Verizon 5G i Boise, New York och Panama City, FL. Två städer, Atlanta och New York, har nu 5G från alla fyra operatörer.

5G lanseras 1 oktober

Jag gick ner till Qualcomm i september för att se hur 5G-tekniken kommer, och det visade mig att millimetervåg 5G – den typ som Verizon använder – faktiskt går runt hörnen, något som inte var uppenbart när jag testade Verizons nätverk i Chicago i vår. Sedan, vid Verizons New York-lansering i slutet av september, såg jag något bättre räckvidd än jag sett tidigare – kanske 800 meter från en cellplats – vilket verkligen är uppmuntrande.

Men till skillnad från Sprint och T-Mobile fortsätter Verizon att inte erbjuda några 5G-täckningskartor, vilket gör mig mycket skeptisk till de uttalade täckningsområdena. Verizon antyder att det har täckning över breda stadsdelar som Hell’s Kitchen och East Harlem, när jag misstänker att det egentligen bara har täckning runt stora platser som Madison Square Garden.

Det betyder att vår Race to 5G-poängspårare inte har fått några nya poäng den här månaden. Jag skulle gärna ge Verizon några poäng för täckning, men det måste faktiskt förklara var den täckningen är.

Till Verizons kredit är det att använda en helt ny teknik i millimetervåg, och den lär sig tydligen mycket. Som jag lärde mig på Qualcomm, och som det här Light Reading-stycket säger, visar det sig att den första versionen av 5G – “icke fristående”, som kombinerar 4G- och 5G-nätverk, kanske inte är den bästa för millimetervåg och nästa års ” fristående nätverk kommer att erbjuda bättre prestanda.

Bortsett från Verizon har allt varit ganska när det gäller 5G-lanseringar från de andra tre operatörerna. AT&T fortsätter att inte erbjuda sina tjänster till konsumenterna, med fokus på företag och utvecklare. T-Mobile har fastnat med de sex städerna som lanserades i juni. Sprint är upp till nio och har den bästa täckningen i staden av någon av transportörerna tack vare dess användning av mellanbandsspektrum, men mysteriet över Sprint / T-Mobile-sammanslagningen fortsätter att fördunkla framtiden där.

Även om Sprint är den enda operatören med stadsomfattande täckning någonstans, fortsätter Verizon att toppa vår Race to 5G leaderboard eftersom den har överlägsen hastighet och många fler tillgängliga enheter. Sprints 5G-hastigheter är hittills lägre än 4G-hastigheterna som jag ser från kanadensiska operatörer, till stor del för att Sprint inte använder hela sitt tillgängliga mellanbandsspektrum för 5G.

Kanadensiska 4G vs Mid-Band 5G nedladdningshastigheter

Vad kommer nästa: Low-Band 5G och Home 5G

Alla transportörer spenderar för närvarande mycket av sin energi på att förbereda sig för lanseringen av Qualcomms X55-chipset, som kommer att möjliggöra deras 5G-nätverk med lågt band. Lågband 5G kommer att ha en bred täckning av befintliga 4G-nätverk. Det kommer inte att ha mycket bättre hastigheter än 4G, åtminstone initialt, men det kommer att göra det möjligt för den nyckel 5G-indikatorn att dyka upp över mycket bredare områden och låsa upp några av de industriella och Internet o Saker fördelarna med 5G.

AT&T och T-Mobile säger båda att de introducerar lågband 5G med en Galaxy Note 10+ -telefon i slutet av året. Men i båda fallen borde den telefonen vara en miss; det kan inte kombinera transportörernas lågbands- och högbandsnät för både hastighet och täckning.

5G-nätverk, band och enheter

Verizon lovar också att införa en hem-5G-tjänst i åtminstone vissa städer i år. Det kommer att bli mycket mer övertygande nästa år, men när en ny antenndesign utökar det potentiella 5G-hemmet till mer än en halv mil från var och en av Verizons basstationer.

Qualcomm 5G hemtjänstbox och chip

Nästa stora 5G-händelse är Qualcomms Snapdragon Summit i början av december, när vi troligen kommer att höra om ett chip som kan använda alla de 5G-former som amerikanska operatörer sätter ut där. Det chipet kommer då att visas i telefoner som Galaxy S11-serien nästa år.

Relaterade Artiklar

Back to top button