Race to 5G: Verizon behÄller sin ledning i september

Race to 5G: Verizon behÄller sin ledning i september

Verizon sĂ€ger att den har 5G “byggt rĂ€tt”, och i september lade landets bĂ€sta transportföretag till fler 5G-stĂ€der pĂ„ vĂ€g till vad de insisterar pĂ„ att 30 stĂ€der ska leva i slutet av Ă„ret. Men det finns fortfarande för mĂ„nga frĂ„gor om Verizons 5G för att göra mig bekvĂ€m, vilket innebĂ€r att jag mĂ„ste gĂ„ ut och testa i oktober.

September var en stor 5G-mÄnad för Verizon. Galaxy Note 10+ 5G slog Verizon, men inte andra operatörer, i slutet av augusti. Den 27 september lanserade Verizon 5G i Boise, New York och Panama City, FL. TvÄ stÀder, Atlanta och New York, har nu 5G frÄn alla fyra operatörer.

5G lanseras 1 oktober

Jag gick ner till Qualcomm i september för att se hur 5G-tekniken kommer, och det visade mig att millimetervĂ„g 5G – den typ som Verizon anvĂ€nder – faktiskt gĂ„r runt hörnen, nĂ„got som inte var uppenbart nĂ€r jag testade Verizons nĂ€tverk i Chicago i vĂ„r. Sedan, vid Verizons New York-lansering i slutet av september, sĂ„g jag nĂ„got bĂ€ttre rĂ€ckvidd Ă€n jag sett tidigare – kanske 800 meter frĂ„n en cellplats – vilket verkligen Ă€r uppmuntrande.

Men till skillnad frĂ„n Sprint och T-Mobile fortsĂ€tter Verizon att inte erbjuda nĂ„gra 5G-tĂ€ckningskartor, vilket gör mig mycket skeptisk till de uttalade tĂ€ckningsomrĂ„dena. Verizon antyder att det har tĂ€ckning över breda stadsdelar som Hell’s Kitchen och East Harlem, nĂ€r jag misstĂ€nker att det egentligen bara har tĂ€ckning runt stora platser som Madison Square Garden.

Det betyder att vÄr Race to 5G-poÀngspÄrare inte har fÄtt nÄgra nya poÀng den hÀr mÄnaden. Jag skulle gÀrna ge Verizon nÄgra poÀng för tÀckning, men det mÄste faktiskt förklara var den tÀckningen Àr.

Till Verizons kredit Ă€r det att anvĂ€nda en helt ny teknik i millimetervĂ„g, och den lĂ€r sig tydligen mycket. Som jag lĂ€rde mig pĂ„ Qualcomm, och som det hĂ€r Light Reading-stycket sĂ€ger, visar det sig att den första versionen av 5G – “icke fristĂ„ende”, som kombinerar 4G- och 5G-nĂ€tverk, kanske inte Ă€r den bĂ€sta för millimetervĂ„g och nĂ€sta Ă„rs ” fristĂ„ende nĂ€tverk kommer att erbjuda bĂ€ttre prestanda.

Bortsett frÄn Verizon har allt varit ganska nÀr det gÀller 5G-lanseringar frÄn de andra tre operatörerna. AT&T fortsÀtter att inte erbjuda sina tjÀnster till konsumenterna, med fokus pÄ företag och utvecklare. T-Mobile har fastnat med de sex stÀderna som lanserades i juni. Sprint Àr upp till nio och har den bÀsta tÀckningen i staden av nÄgon av transportörerna tack vare dess anvÀndning av mellanbandsspektrum, men mysteriet över Sprint / T-Mobile-sammanslagningen fortsÀtter att fördunkla framtiden dÀr.

Även om Sprint Ă€r den enda operatören med stadsomfattande tĂ€ckning nĂ„gonstans, fortsĂ€tter Verizon att toppa vĂ„r Race to 5G leaderboard eftersom den har överlĂ€gsen hastighet och mĂ„nga fler tillgĂ€ngliga enheter. Sprints 5G-hastigheter Ă€r hittills lĂ€gre Ă€n 4G-hastigheterna som jag ser frĂ„n kanadensiska operatörer, till stor del för att Sprint inte anvĂ€nder hela sitt tillgĂ€ngliga mellanbandsspektrum för 5G.

Kanadensiska 4G vs Mid-Band 5G nedladdningshastigheter

Vad kommer nÀsta: Low-Band 5G och Home 5G

Alla transportörer spenderar för nÀrvarande mycket av sin energi pÄ att förbereda sig för lanseringen av Qualcomms X55-chipset, som kommer att möjliggöra deras 5G-nÀtverk med lÄgt band. LÄgband 5G kommer att ha en bred tÀckning av befintliga 4G-nÀtverk. Det kommer inte att ha mycket bÀttre hastigheter Àn 4G, Ätminstone initialt, men det kommer att göra det möjligt för den nyckel 5G-indikatorn att dyka upp över mycket bredare omrÄden och lÄsa upp nÄgra av de industriella och Internet o Saker fördelarna med 5G.

AT&T och T-Mobile sÀger bÄda att de introducerar lÄgband 5G med en Galaxy Note 10+ -telefon i slutet av Äret. Men i bÄda fallen borde den telefonen vara en miss; det kan inte kombinera transportörernas lÄgbands- och högbandsnÀt för bÄde hastighet och tÀckning.

5G-nÀtverk, band och enheter

Verizon lovar ocksÄ att införa en hem-5G-tjÀnst i Ätminstone vissa stÀder i Är. Det kommer att bli mycket mer övertygande nÀsta Är, men nÀr en ny antenndesign utökar det potentiella 5G-hemmet till mer Àn en halv mil frÄn var och en av Verizons basstationer.

Qualcomm 5G hemtjÀnstbox och chip

NÀsta stora 5G-hÀndelse Àr Qualcomms Snapdragon Summit i början av december, nÀr vi troligen kommer att höra om ett chip som kan anvÀnda alla de 5G-former som amerikanska operatörer sÀtter ut dÀr. Det chipet kommer dÄ att visas i telefoner som Galaxy S11-serien nÀsta Är.