Race to 5G: Uppdatering frÄn juli 2019

Race to 5G: Uppdatering frÄn juli 2019

Race to 5G blir riktigt nu. Alla fyra stora amerikanska operatörer har nu lanserat 5G, med integrerade smartphones, i Ätminstone nÄgra stÀder.

NÀr vi uppdaterar vÄra poÀng för juli, finner vi att Verizon fortfarande Àr i tÀten. Verizon har ett mycket snabbt nÀtverk och övertrÀffar AT&T pÄ tillgÀngliga enheter med ett hemmodem, ett tillbehör frÄn Motorola-tillÀgg, LG V50-telefonen och Samsung Galaxy S10 5G. AT&T sÀljer för nÀrvarande endast Samsung-telefonen och en hotspot.

I samarbete med vÄra partners pÄ Ookla, tillverkare av Speedtest-appen, har vi funnit att alla fyra operatörer nu har ett genomsnitt pÄ över 200 Mbps i sina 5G-nÀtverk, med AT&T och Verizon som visar mer Àn tio enheter vardera med hastigheter över en gigabit. (Obs: Ookla Àgs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

Inga transportföretag har nĂ„gra poĂ€ng för tĂ€ckning. Det Ă€r lite förvĂ„nande nĂ€r du hör att AT&T har tĂ€ckning i “19 stĂ€der” och T-Mobile har den stora metropolen New York. Men tĂ€ckningen Ă€r fortfarande extremt begrĂ€nsad, i smĂ„ fraktioner av var och en av dessa platser. Enligt vĂ„r uppskattning tĂ€cker var och en av de fyra transportörerna fortfarande bara 1 till 1,5 miljoner mĂ€nniskor. Siffran kommer troligen bara att krypa kraftigt 2020, nĂ€r lufttrafikföretagen lanserar 5G-nĂ€t med lĂ„gband som har mycket bredare tĂ€ckning.

VÄra kartor pÄ vÄr Race to 5G-sida visar överallt dÀr vi för nÀrvarande vet att det Àr aktivt 5G i USA frÄn alla fyra operatörer, ner till postnummernivÄn.

TrÄdlösa bÀrare 5G-meddelanden 2019

Vad hÀnde med 5G i juni

AT&T tillkÀnnagav sin första 5G-telefon, Samsung Galaxy S10 5G, skulle endast vara tillgÀnglig för företagskunder och utvecklare. Galaxy S10 5G kostar $ 999,99 frÄn den operatören, som hÀvdar 5G-tjÀnster i 19 stÀder men kommer inte att ge oss exakta detaljer om var. Telefonen fungerar med en serviceplan pÄ $ 90 / mÄnad som inkluderar 20 GB internetdelning.

Sprint lanserade sitt 5G-nÀtverk i slutet av förra mÄnaden i fyra stÀder: Atlanta, Dallas, Houston och Kansas City, med $ 1 152 LG V50-telefon och $ 600 HTC Hub-hotspot. Galaxy S10 5G landade senare i mÄnaden för 1 299,99 dollar. Vi testade Sprints nÀtverk i Dallas och fick anstÀndiga genomsnittliga hastigheter pÄ antingen 182 Mbps eller 353 Mbps, beroende pÄ vilket testsystem som anvÀndes. Sprint anvÀnder mellanbandsspektrum, som har lÀgre hastigheter men mycket större rÀckvidd Àn millimetervÄg som AT&T och Verizon anvÀnder. Senare i mÄnaden hittade vi ett inte riktigt fungerande Sprint 5G-nÀtverk i Brooklyn, som förbereder oss för en lansering i New York som vi hoppas kommer i juli.

Sprint 5G-hastigheter i Dallas

T-Mobile lanserade sitt 5G-nĂ€tverk i sex stĂ€der: Atlanta, Cleveland, Dallas, Las Vegas, Los Angeles och New York. Det sĂ€ljer ocksĂ„ Samsung Galaxy S10 5G för 1 299,99 dollar pĂ„ befintliga 4G-serviceplaner som nu Ă€r 5G-aktiverade. T-Mobile Ă€r den enda av de tre millimetervĂ„gbĂ€rarna (AT&T, T-Mobile och Verizon) som faktiskt publicerar tĂ€ckningskartor. Vi testade T-Mobile nĂ€tverk i New York och fick hastigheter i genomsnitt 200Mbps och maxade cirka 500Mbps, med överraskande bra tĂ€ckning som slog AT & T i Dallas och Verizon’s i Chicago.

T-Mobile Genomsnitt 4g vs 5g hastigheter

Verizon lanserade sin millimetervÄg 5G i Denver och Providence, vilket ökade sina befintliga byggnader i Chicago och Minneapolis och började sÀlja LG V50 samt Galaxy S10 5G. Providence Àr landets första stad dÀr 5G kommer att anvÀndas för uppladdningar och nedladdningar, och vi kommer att ha testresultat dÀrifrÄn snart.

Köp inte det

All denna rörelse betyder inte att du ska köpa en 5G-telefon just nu. Det största bekymret Àr att ingen av de nuvarande telefonerna stöder lÄgbands 5G som alla operatörer utom Sprint kommer att anvÀnda för att kraftigt utöka sina nÀtverk nÀsta Är. Det beror pÄ att alla vÀntar pÄ Qualcomms X55-modem, det första som stöder dessa nÀtverk, som kommer att visas i telefoner mot slutet av detta Är.

Sprint / T-Mobile-fusionen ger upp ytterligare ett frÄgetecken; medan Sprints telefoner skulle vara bra för sitt nÀtverk om företaget inte gÄr samman med T-Mobile, om de slÄr samman kommer Sprint-anvÀndare att behöva X55-baserade telefoner för att fÄ rÀtt Ätkomst till T-Mobile nÀtverk.

SÄ vem ska köpa 5G-enheter nu? Mobila företag som befinner sig inom befintlig millimetervÄgstÀckning och vill ha snabb internetÄtkomst bör fÄ 5G-hotspots. Folk som utvecklar de 5G-baserade apparna och lösningarna som kommer att drabbas av vanlig anvÀndning 2020 eller 2021 borde ocksÄ hoppa ombord nu. Alla andra, ja, följ bara loppet nÀr det utvecklas.