Race to 5G: Uppdatering från juli 2019

Race to 5G blir riktigt nu. Alla fyra stora amerikanska operatörer har nu lanserat 5G, med integrerade smartphones, i åtminstone några städer.

När vi uppdaterar våra poäng för juli, finner vi att Verizon fortfarande är i täten. Verizon har ett mycket snabbt nätverk och överträffar AT&T på tillgängliga enheter med ett hemmodem, ett tillbehör från Motorola-tillägg, LG V50-telefonen och Samsung Galaxy S10 5G. AT&T säljer för närvarande endast Samsung-telefonen och en hotspot.

I samarbete med våra partners på Ookla, tillverkare av Speedtest-appen, har vi funnit att alla fyra operatörer nu har ett genomsnitt på över 200 Mbps i sina 5G-nätverk, med AT&T och Verizon som visar mer än tio enheter vardera med hastigheter över en gigabit. (Obs: Ookla ägs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

Inga transportföretag har några poäng för täckning. Det är lite förvånande när du hör att AT&T har täckning i “19 städer” och T-Mobile har den stora metropolen New York. Men täckningen är fortfarande extremt begränsad, i små fraktioner av var och en av dessa platser. Enligt vår uppskattning täcker var och en av de fyra transportörerna fortfarande bara 1 till 1,5 miljoner människor. Siffran kommer troligen bara att krypa kraftigt 2020, när lufttrafikföretagen lanserar 5G-nät med lågband som har mycket bredare täckning.

Våra kartor på vår Race to 5G-sida visar överallt där vi för närvarande vet att det är aktivt 5G i USA från alla fyra operatörer, ner till postnummernivån.

Trådlösa bärare 5G-meddelanden 2019

Vad hände med 5G i juni

AT&T tillkännagav sin första 5G-telefon, Samsung Galaxy S10 5G, skulle endast vara tillgänglig för företagskunder och utvecklare. Galaxy S10 5G kostar $ 999,99 från den operatören, som hävdar 5G-tjänster i 19 städer men kommer inte att ge oss exakta detaljer om var. Telefonen fungerar med en serviceplan på $ 90 / månad som inkluderar 20 GB internetdelning.

Sprint lanserade sitt 5G-nätverk i slutet av förra månaden i fyra städer: Atlanta, Dallas, Houston och Kansas City, med $ 1 152 LG V50-telefon och $ 600 HTC Hub-hotspot. Galaxy S10 5G landade senare i månaden för 1 299,99 dollar. Vi testade Sprints nätverk i Dallas och fick anständiga genomsnittliga hastigheter på antingen 182 Mbps eller 353 Mbps, beroende på vilket testsystem som användes. Sprint använder mellanbandsspektrum, som har lägre hastigheter men mycket större räckvidd än millimetervåg som AT&T och Verizon använder. Senare i månaden hittade vi ett inte riktigt fungerande Sprint 5G-nätverk i Brooklyn, som förbereder oss för en lansering i New York som vi hoppas kommer i juli.

Sprint 5G-hastigheter i Dallas

T-Mobile lanserade sitt 5G-nätverk i sex städer: Atlanta, Cleveland, Dallas, Las Vegas, Los Angeles och New York. Det säljer också Samsung Galaxy S10 5G för 1 299,99 dollar på befintliga 4G-serviceplaner som nu är 5G-aktiverade. T-Mobile är den enda av de tre millimetervågbärarna (AT&T, T-Mobile och Verizon) som faktiskt publicerar täckningskartor. Vi testade T-Mobile nätverk i New York och fick hastigheter i genomsnitt 200Mbps och maxade cirka 500Mbps, med överraskande bra täckning som slog AT & T i Dallas och Verizon’s i Chicago.

T-Mobile Genomsnitt 4g vs 5g hastigheter

Verizon lanserade sin millimetervåg 5G i Denver och Providence, vilket ökade sina befintliga byggnader i Chicago och Minneapolis och började sälja LG V50 samt Galaxy S10 5G. Providence är landets första stad där 5G kommer att användas för uppladdningar och nedladdningar, och vi kommer att ha testresultat därifrån snart.

Köp inte det

All denna rörelse betyder inte att du ska köpa en 5G-telefon just nu. Det största bekymret är att ingen av de nuvarande telefonerna stöder lågbands 5G som alla operatörer utom Sprint kommer att använda för att kraftigt utöka sina nätverk nästa år. Det beror på att alla väntar på Qualcomms X55-modem, det första som stöder dessa nätverk, som kommer att visas i telefoner mot slutet av detta år.

Sprint / T-Mobile-fusionen ger upp ytterligare ett frågetecken; medan Sprints telefoner skulle vara bra för sitt nätverk om företaget inte går samman med T-Mobile, om de slår samman kommer Sprint-användare att behöva X55-baserade telefoner för att få rätt åtkomst till T-Mobile nätverk.

Så vem ska köpa 5G-enheter nu? Mobila företag som befinner sig inom befintlig millimetervågstäckning och vill ha snabb internetåtkomst bör få 5G-hotspots. Folk som utvecklar de 5G-baserade apparna och lösningarna som kommer att drabbas av vanlig användning 2020 eller 2021 borde också hoppa ombord nu. Alla andra, ja, följ bara loppet när det utvecklas.

Relaterade Artiklar

Back to top button